Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Dovolite otrokom da jejo v avtu?

Dovolite otrokom da jejo v avtu?

Zakaj mora bit od moškega avto čist zato, ker se ljubice okol vozi

Avto je edina avtoriteta, ki jo mora podivjana nevzgojena slovenska otročad spoštovat in upoštevat. Vsaj nekaj. V avtu pa ni več permisivne vzgoje.

Ko spucam avto glasno povem, da je sedaj prepovedano jest v avtu. Samo se kmalu spremeni to. Saj niso samo drobtine, so se kamencki, kile snega pozimi. Eh ja.

Otroci so naše drugo največje bogastvo. Pleh je prvi. Otroka bomo zagovarjali, če bo učiteljico u pičko mater pošiljal, ker je to dobro za razvoj njegove samozavesti, ampak v avtu bo sedel pri miru. Tu pa ni odstopanja. Audi je le Audi!

Pa seksate? ;)[/quote]
Ampak res, tisti, ki so v mladosti imeli avto za seksanje, so kot fotri najbolj zateženi in proti jedenju in pitju v avtu. Mogoče pa ne želijo, da bi se sokovi pomešali med seboj?

Na daljsih poteh vedno dovolim otrokom, da jedo v avtu. Tudi midva kaj pojeva. Na krajsih poteh pa niti hrane nimam s sabo, tako da nimamo kaj jesti. Tud jaz imam avto zato, da ga uporabljam in ne zato, da vsa zivcna gledam za vsako smetjo, ki pade po tleh.

Sem morala prav krepko pomisliti kako je pri nas, nimamo nobenih posebnih pravil, saj v avtu v 99% primerih hrane ni. Navajeni smo jesti doma oz. počakati, da pridemo na končno destinacijo. Voženj, daljših od 3h, pa običajno ne delamo.

Jemo bolj v primerih, ko gremo v tedenski nakup in kupimo kaj pečenega, dišečega, pa se ne moremo upreti. 🙂

Zame je avto potrošni material, nekaj kar mi služi za olajšanje življenja in v njem se tudi je. Kaj je boljšega kot zjutraj kupiti sirovo štručko, hrustljavo zapečeno in jo pojesti – v avtu, svežo, saj bi bila ko bi jo prinesla domov, si umila roke, sedla za mizo že vsa cunjasta, hladna in neokusna.

Da mi mulc in mula smetita v avtu, gresta takoj v rejo! Pri priči! Otroke zaplodiš en-dva- tri pred televizijo, za avto se je pa treba orenk matrat, da ga odplačaš. Hitreje dobiš novega otroka kot nov avto.

ob teh odgovorih se sprašujem, a sploh znate jest, ko pišete o nekih svinjakih ipd.?
mi v avtu kdaj pa kdaj jemo, ampak ni sledu o kakšni svinjariji. tiste 3 drobtine pa pospravi vsak za sabo, ko gre iz avta.

Avto mi predstavlja prevozno sredstvo. Nanj nisem čustveno navezana, vseeno pa nimam v njem svinjaka kot tudi ne doma. Da otroci jedo v avtu so popolnoma napačni vzroki ker ni časa oz. ker jim je dolhčas. Haloooo. Ker jim vcepite napačne predstave o hrani je toliko predebelih otrok oz kasneje na raznih dietah.

Včasih res dovolim, ker tudi meni kdaj paše. Nikoli pa ne bi dovolila odpiranja še ne kupljene hrane v trgovinah, kot vidim nekatere mame, ki hranijo otroke med nakupovanjem v trgovini.

Joj Yo_, saj včasih kakšno uganeš, ampak še večkrat streljaš totalno mimo. Daj počasi preberi, kaj si napisala. Ampak v redu, brez takih rožic bi bil ta forum puščava, kjer se ne bi nihče ustavljal.[/quote]

Ja, le razloži mi, kako daleč in brez postanka se voziš, da je nemogoče jest drugje kot v avtu. Primerljivo s tem, da je treba že v štacuni do blagajne malicat, a ne?[/quote]

no, recimo da imam 1000 km sama z otroci in da se ne moremo vstavljati vsakih 5 minut, ker tako nikamor ne pridemo. Jim dovolim tudi jest in pit in jem tudi jaz, da se nekaj dogaja na dolgocasni voznji. Ce je voznja okoli Lj tvoj hit pa verjamem, da zdrzis brez jest.

Ja, le razloži mi, kako daleč in brez postanka se voziš, da je nemogoče jest drugje kot v avtu. Primerljivo s tem, da je treba že v štacuni do blagajne malicat, a ne?[/quote]

no, recimo da imam 1000 km sama z otroci in da se ne moremo vstavljati vsakih 5 minut, ker tako nikamor ne pridemo. Jim dovolim tudi jest in pit in jem tudi jaz, da se nekaj dogaja na dolgocasni voznji. Ce je voznja okoli Lj tvoj hit pa verjamem, da zdrzis brez jest.[/quote]

Če bi učiteljica takole v šoli maltretirala tvoje zlate sončke, bi pa ti že v luft skakala. A ne, da bi, monklja?

Se strinjam. Moj lahko je kar mu paše, imam bavarskega terenca, kolegi svoje suve dobesedno malikujejo, meni je prevozno sredstvo. Otroci prehitro odrastejo, nato se lahko voziš v klinično čistem avtu. Sam. In pogrešaš otroški živžav na zadnjem sedežu ter kakšno drobtino v kabini. :-((

no, recimo da imam 1000 km sama z otroci in da se ne moremo vstavljati vsakih 5 minut, ker tako nikamor ne pridemo. Jim dovolim tudi jest in pit in jem tudi jaz, da se nekaj dogaja na dolgocasni voznji. Ce je voznja okoli Lj tvoj hit pa verjamem, da zdrzis brez jest.[/quote]

Če bi učiteljica takole v šoli maltretirala tvoje zlate sončke, bi pa ti že v luft skakala. A ne, da bi, monklja?[/quote]

Jaz nimam sonckov doma, cisto normalni otroci so.

Najpomembnejši razlog, zakaj otrok naj NE bi jedel v avtu:
https://www.youtube.com/results?search_query=kid+choking+in+the+car

Vsekakor ja. Je pa odvisno kaj se je in razdalja vožnje.
Avto ni nikakršen sveti gral.

Moja tašča je živela 1200 km proč, pa se nikoli nismo lovili okoli pol ure. Tudi nismo bili naučeni vsakih 5 minut, kot trdiš ti, jesti in piti. Smo se pa vedno na 2 uri ustavili, pretegnili noge, včasih jedli, spili, šli na wc. Tudi zato, da vožnja ni bila preveč dolgočasna. Zanimiva pa so ta vaša črno bela stališča. Ustavljati vsakih 5 minut? Voziš samo ring okoli lj in podobno. Ali nismo odrasli in točno vemo za kaj se gre? Eni dovolijo hrano v avtu drugi ne. Zakaj bi zdaj predpostavljali, zakaj nasprotna stran dela drugače in opravičevati svoje s posmehovanjem. Ti svojim na 1000 km dovoliš, jaz s svojim na 1200 ne. Vsak po svoje. Trdim pa, da dolgčas ni razlog za hranjenje. Pol ure do pametnega postajaslišča z vsem, kar popotniki rabijo, pa lahko zdrži vsak. Steklenička vode je dovolj, da človek v 2 urah ne umre od lakote in žeje.

Ne dovolim!
Rajši ustavim za 10 minut in zunaj pojedo, če je sila.
Tudi mi hrana smrdi v avtu. Pa kakšno polito mleko, pocaste kljuke od breskve, mastni sedeži, drobtine…
Pa nisem en fanatik, ki avto glanca kot kopalnico. Jaz tudi ne kadim v avtu. Samo res se mi ga ne da pucat zunaj po vsaki vožnji. Mora pa bit en nivo higiene, da se dobr počutiš. In če kdo prisede, da te ni sram!

Moja tašča je živela 1200 km proč, pa se nikoli nismo lovili okoli pol ure. Tudi nismo bili naučeni vsakih 5 minut, kot trdiš ti, jesti in piti. Smo se pa vedno na 2 uri ustavili, pretegnili noge, včasih jedli, spili, šli na wc. Tudi zato, da vožnja ni bila preveč dolgočasna. Zanimiva pa so ta vaša črno bela stališča. Ustavljati vsakih 5 minut? Voziš samo ring okoli lj in podobno. Ali nismo odrasli in točno vemo za kaj se gre? Eni dovolijo hrano v avtu drugi ne. Zakaj bi zdaj predpostavljali, zakaj nasprotna stran dela drugače in opravičevati svoje s posmehovanjem. Ti svojim na 1000 km dovoliš, jaz s svojim na 1200 ne. Vsak po svoje. Trdim pa, da dolgčas ni razlog za hranjenje. Pol ure do pametnega postajaslišča z vsem, kar popotniki rabijo, pa lahko zdrži vsak. Steklenička vode je dovolj, da človek v 2 urah ne umre od lakote in žeje.[/quote]

Zakaj si taki sploh prikavsate otroke? Zakaj raje več avtov ne kupujete?

Moja tašča je živela 1200 km proč, pa se nikoli nismo lovili okoli pol ure. Tudi nismo bili naučeni vsakih 5 minut, kot trdiš ti, jesti in piti. Smo se pa vedno na 2 uri ustavili, pretegnili noge, včasih jedli, spili, šli na wc. Tudi zato, da vožnja ni bila preveč dolgočasna. Zanimiva pa so ta vaša črno bela stališča. Ustavljati vsakih 5 minut? Voziš samo ring okoli lj in podobno. Ali nismo odrasli in točno vemo za kaj se gre? Eni dovolijo hrano v avtu drugi ne. Zakaj bi zdaj predpostavljali, zakaj nasprotna stran dela drugače in opravičevati svoje s posmehovanjem. Ti svojim na 1000 km dovoliš, jaz s svojim na 1200 ne. Vsak po svoje. Trdim pa, da dolgčas ni razlog za hranjenje. Pol ure do pametnega postajaslišča z vsem, kar popotniki rabijo, pa lahko zdrži vsak. Steklenička vode je dovolj, da človek v 2 urah ne umre od lakote in žeje.[/quote]

Zakaj si taki sploh prikavsate otroke? Zakaj raje več avtov ne kupujete?[/quote]

Spet žaljivka? Kako nesrečni ste taki, ki ne znate drugače.

Zakaj si taki sploh prikavsate otroke? Zakaj raje več avtov ne kupujete?[/quote]

Kwa moraš ti&family skoz žret, ko greste od bajte? Ne zdržite brez futra niti uro ali dve?
Si te kar predstavljam. Vsa zalita svojim zašpehanim frocom tlačiš v kljune smokije, domač štrudl in cukersokove, da ja ne bojo dehidrirali!

Mi jemo, pa kaj..in vrečke se vcasih valjajo po predalih do konca tedna. Pa s škornji pesek tudi notri zanesem in mi potem malo škriplje pod nogami. Saj je moj avto. V njem vozim same domače. Štoparje ne pobiram. Z nago ritjo pa tut ne sedim na zicu, da bi me drobtine motile. Mam brisačo za take primere ;))

Brisačo verjetno za okoli ust obrisat?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close