Najdi forum

Enkrat sem nekaj kvačkala po računalniku, zdaj pa ne morem več direktno z Internet Explorer Browserjem dostopat do Interneta.(samo preko Start, pa Connect to…).
To je malo zoprno, ker sem povezana preko modema (in se odklapljam, ker šparam impulze) in kadar npr. takole listam po temah foruma, se mi tiste, ki sem jih že odprla, po novem ne odpirajo več, (ampak se moram spet priklopiti).
Prej se je to seveda dalo.Kako naj se odkvačkam?

Aja, pa še to: modem se mi tako zoprno oglaša, a se ga da utišati?

Hvala!

Prvi stavek ne razumem kaj hočeš povedat. Pravilo je, da moraš biti povezana s ponudnikom internet storitev, če hočeš brskati po netu. Za odpiranje že odprtih strani pa računalnik uporablja “Temporaty internet files”. Vsebino te mape si verjetno zbrisala (tools -> internet options) in zdaj ni shranjenih že videnih strani.
Če pa nisi povezana na net, veš, da se ti strani ne osvežujejo, ne? Na tak način recimo ne moreš gledat novic na 24ur.com 🙂

lp

Ne ne, saj se povežem,…samo na drug način. Ne gre za to, da bi pobrisala temp. internet fajle.
Hotela sem reči, da sem prej (na drug način priklopljena) lahko odprla določene strani in kasneje (odklopljena) spet imela dostop do njih. Sedaj se mi pokaže “The page cannot be displayed”. Upam, da me razumeš, kaj mislim..

V IE klikni “file” in “work offline”. V meniju “priljubljene” boš tudi videla do katerih strani lahko dostopaš ne da bi bila povezana na net. Upam, da si to mislila.

lp

Tudi to odkvačkam, ja…samo pri tem dostopu, ki ga imam zdaj, ta sistem ne deluje.

Če prav razumem, sprašuješ dve stvari. kako bi se samodejno priklopila takoj, ko klikneš neko povezavo in kako bi kot prej v miru lahko gledala že obiskane strani “offline2 torej odklopljena.
Najprej majhno opozorilce: prav pogosto priklapljanje in odklapljanje ti ne prinese kdove kakšnega prihranka. ko vzpostaviš vezo si za isto ceno (0880 – 1,84/1,02 SIT na minuto, 0889 – 2,27/1,26 SIT na minuto in 0888 – 3,24/1,80 SIT na minuto) priključena 10 sekund ali pa 59 sekund. Zaračuna se vsaka začeta minuta.
Samodejni vklop IE ob kliku povezave vklopiš v njegovem meniju:

Orodja (tools) / internetne možnosti / povezave

in izbereš “Kliči vedno, kadar ni omrežne povezave”.
Preveri tudi, če je IE tvoj privzeti brskalnik.
Če imaš vse nastavljeno prav, bi morala sedaj videti tudi strani, ki si jih že obiskala, brez, da bi bila prikljopljena. Poglej v zgodovino: če tam ni nič, potem preveri spet:

Orodja (tools) / internetne možnosti / splošno

in tam preveri, če dovoliš, da se ti zgodovina shranjuje in koliko dni.

Še o piskanju modema: poišči, kje imaš tvojo povezavo. Ko jo najdeš (ponavadi je v Start/programi/komunikacije/omrežje na klic) jo klikni z desnim gumbom miške, tako da lahko izbereš Lastnosti. Tam poišči gumb “konfiguracija” (modema) in poglej kje boš našla drsnik od “tiho” do “glasno”. te nastavitve se od modema do modema razlikujejo, tako da ti natančneje ne morem razložiti. Pa saj boš že skvačkala!! :))

Ja, prav si me razumel.
Najlepša hvala za napotke, se grem koj odkvačkat.
Lp ;))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close