Dostop na internet iz tujine
Odvisno za kaj rabis…
Sicer iz dlančnika preko GPRS na kake normalne stvari te ne bo stalo ne vem koliko… (pač gledaš le strani, ki so prirejene temu:manj slik in tega…)
… če pa misliš impulze iz normalne linije kurit, pa ti odsvetujem, razen če si se pripravljena soočiti s stroški.
Moj nasvet: dlančnik + gprs tudi iz tujine prenese denarnica.
LP
Država je ZDA, po netu ne bom brskala ampak bom le e-mailala reportaže, fotke. Dlančnika nimam, imam gsm telefon Nokia 6310i (ima prave frekvence in napajanje), moj operater je Mobitel. Vmesnika za bluetooth nimam (preveč $ zaenkrat), gruntam, kako naj vse skupaj morda kako drugače povežem z notesnikom, hmmm?
Vsaj še dve možnosti imaš:
– uporabljaš internet caffeje, recepcije v hotelih, po sobah ipd.
– mogoče skleneš pogodbo z AT&T (potem kličeš v internet na ameriško številko – preveri na Mobitelu, če so tvoji klici na ameriške številke cenejši)
http://www.att.com in AT&T ima tudi lokalno podružnico,
Slovenia +386 1 479 6683 tmajcen@emea.att.com
Pa lepo potuj.
ravno sem bral en časopis – v ameriki so že na voljo Hot Spots, ko ti s pomočjo wireless kartice ponujajo brezžičen dostop do interneta. Ne vem, ali je brezplačno ali ne, mislim, da to storitev ponuja na letališčih,… tudi AT&T, v Starbucks cafejih pa je po trditvah moje sodelavke to brezplačno.
Ne more škodit, če maš tako kartico s seboj.
Hvala vsem za informacije.
Če zanima še koga, tukaj kopiram odgovor Tomaža Majcna, AT&T Global Network Services, Slovenia:
AT&T ima storitev, ki omogoca dostop do interneta mobilnim uporabnikom. Osnovna ideja je v tem, da uporabnik lahko poklice lokalno vstopno tocko – po lokalni telefonski tarifi. Uporabniki se morajo registrirati preko AT&T strani http://attglobal.net/. Pogoj je veljavna kreditna kartica.
Poglejte pod “Access Plans”, pod Slovenia. Uporabnikom, ki se registrirajo v Sloveniji so na voljo 3 uporabniąki paketi, ki seveda veljajo po celem svetu.
Na omenjeni domaci strani so vse informacije, ki so potrebne uporabniku, ki zeli dostopati do interneta preko AT&T. Za storitev se placuje mesecna narocnina, ki vkljucuje doloceno stevilo ur dostopa do interneta (odvisno od izbranega paketa). Stroąki tel. klica (lokalni) niso vkljuceni v ceno.
Zal se lahko prikljucite le preko paketov z mesecno narocnino.
AT&T dostop do interneta seveda lahko uporabljate tudi v Sloveniji (V.90 ali
ISDN). Ce izberete npr. paket za 15 USD mesecno (+ DDV) lahko dostopate do interneta 50 ur mesecno – kjer koli po svetu.
Ce torej veckrat potujete bi lahko razmislili tudi o zamenjavi ISP…
Forum je zaprt za komentiranje.