DOST IMAM TE KURČEVE SOSEDE
Jaz imam pa eno vprašanje malo izven te teme. A tudi s.p-ji na črno obstajajo? Namreč jaz imam enega znanca, ki trdi, da ima s.p. Pa sem ga enkrat že prosila, če mi pride nekaj popravit pa ni hotel. Če je to njegova služba ali ni njegova dolžnost, da to dela? In ni hotel mi pomagat (pa saj bi mu plačala seveda), ker se je ustašil, da bi kaj zvedela, da dela na črno?[/quote]
Če s.p. ne izda računa, pomeni, da je delo opravil na črno.
S.p. izbira po lastni volji katera dela bo sprejel in katera ne. To ni njegova dolžnost, da neko delo sprejme, ampak stvar izbire.
A potem se dejansko pri s.p-jih gre tudi na to, da če ti je kdo vizualno všeč boš šel naredit svoje delo, kdor ti pa ni pa ne? Mi je zdaj jasno zakaj s.p-jevci poleg svojega legalnega s.p-ja delajo še na črno zraven. Ker če s.p-jevcem nekaj ni všeč enostavno tja ne bojo šli delat. A tudi, da bojo plačani jim nič ne pomeni? Moj znanec poleg svojega s.p.-ja še dodatno prodaja na črno stvari, ki jih od nekoga dobi po nižji ceni ali morda čisto zastonj sam pa potem ceno zasoli. Ah sem mislila, da so razni privatnki bolj fer pa vidim, da najbolje da se vse s.p-je ukine. bv, če delajo sam za frende. na črno pa služijo zraven.
Tudi pri nas v bloku cele noči laufajo pralni stroji, človek se ne more naspat. Ko je ura deset zaštartajo, briga jih.
Poleg tega, živimo pod sosedi, ki imajo psa, ki stalno laja, cvili, škraba, se zaletava v radiator… Ker pes pušča dlake, seveda sesajo 5 krat dan, to se sliši tako glasno, kot bi zgoraj vozil bager. Ne rečem, da tudi stepajo male tepihe čez balkon iz katerih letijo pasje dlake na naš balkon.
V bloku ima še pet stanovanj pse, kar pomeni ogromno tekanja gor in dol po stopnišču, ko gredo z njimi na sprehod oz. lulat in kakat na zelenico bred blokom. Ker je vse pokakano, se lahko pod nosom obrišeš, da bi se lahko na zelenici igrali tvoji otroci. Zato moram jaz svoje otroke peljat se igrat nekam dlje, ker imajo psi očitno več pravic kot otroci. Kjer smo živeli prej, pa moj otrok, ki je bil takrat star 2 leti ni smel niti slučajno s kakšno igračo udariti ob tla, ker je spodni sosed karnaprej trkal v strop s štilom od metle.
Potemtakem, imam lahko v bloku tudi leva, kravo, čebele, golobe in cele dneve odprta okna, kdo mi pa to prepoveduje….Imam vsak dan vaje z glasbeno skupino, vodim aerobiko v svojem stanovanju…Če nekateri ljudje ne poznajo obzirnosti, bi morale biti te stvari urejene z zakonodajo.
Živjo,
tudi jaz sem imela večni problem s spanjem vedno je bilo nekaj kar me je motilo ali hrup iz ceste, ali smrčanje možam zdaj me moti ko lastnik stanovanja posluša sredi noči radio ali tv… ne trudim se poslušat tega pa vendar slišim, poskušam ignorirat pa ne gre . Ampak sem našla odlično rešitev in to so čepki, nekaj časa jih je blo težko met v ušesih ampak ko se navadiš pa spiš ko rožica, nič ne slišiš in nič te ne moti.
kaj češ eni smo pač bolj občutljivi na zvoke iz okolice 🙂
Do svojega 18 leta sem živela v bloku. Pri mojih 15 so se v stanovanje nad nami preselili novi sosedje. Leto dni je bil mir,potem pa so začeli vsak dan, ko je njihov tamal prišel iz šole, nabijat glasbo tako glasno, da je nam spodaj vibriralo pohištvo.Ta glasna glasba je ponavadi trajala do 20 ure, potem je prišel iz službe sosed in glasno nabil tv vse tja do 22h, nakar se je odločil,da bo vadil bobne. Družina se je ponavadi zeeelooo glasno zbujala ob 5 zjutraj in nujno je bilo,da soseda posesala,oprala perilo,opravila glasne klice po skypu in ostalo.
Nič ni pomagalo,ne sklic stanovanjskega sveta,policija ma nič. Ko si toliko časa izpostavljen hrupu,ni res,da se ga navadiš. Človek potrebuje tudi mir in če ga ni,se res pričnejo težave. Zvišan krvni pritisk,težave s srcem,živci, ker nimaš miru,ker te ponoči stalno nek bum bum zbuja in ko končno zaspiš, se ob 5 oglasi nov direndaj. Bi vas tiste pametne z raznimi zamaški in preprostim “navadi se” lepo namestila v takšno stanovanje pa da vas vidimo,kako dolgo bi zdržali.
Forum je zaprt za komentiranje.