DOST IMAM TE KURČEVE SOSEDE
Najreje bi jo šla gor na gobec. Še dobro da je ta formu, kjer si lahko stresem vso jezo, ker verjemite mi, ženska bi če ne končala v bolnci.
Pere in pere 24 ur na dan. Pa kaj res tale baba ne spi niti minute ali se ga napije, zadene, da ne sliši.
Pere popoldne, zjutraj ob vseh urah, tako da tukaj ni varčevanje problem. To je popoln egoizem. Samo jaz jaz in jaz. Pa saj ni sama v bloku.
Vsi se že pritožujejo, jaz pa najbolj nastradam, ker žvim pod njo.
Verjemite mi, da je čisto prfuknjena. Sem šla po šihtu spat popldne, pa mi spet lomasti gor, najprej sesalec. In to vsak dan! In potem je sledil pralni stroj od 5. ure popoldne.
Zvečer ga je spet zalaufala in je tekel do polnoči, in spet ob 5h zjutraj, da me je vrglo po konci.
Hudič babji, kaj ne spi nikoli?!
Zdaj sem kle vsa razpičkana. Že od 5. ure zjutraj se matram, da bi zaspala nazaj. Sam kako, ko pa odmeva tale vuuuuuum.
Ko bi vsaj lahko šla v kak prostor v stanovanju, da se to ne sliš. Na žalost pa je naš sekret narejen točno v centru stanovanja. Tko da je ni sobe, kjer se bi to ne slišalo.
Najbolj neumno je graditi sekret sredi stanovanja! A to je v Celovških Dvorih?
Ravno v blokih bi morali imeti SKUPEN WC nekje na koncu hodnika ter skupno pralnico nekje spodaj v kleti, sušilnico pa nekje na podstrešju.
Tako bi pridobili ogromno stanovanjske površine, ne bi smrdelo po dreku v stanovanju, ne bi bilo toliko individualizma in bil bi blažen mir.
Saj včasih so tako imeli, samo spomnite se filma To so Gadi z Milado Kalezić, Črnogorko kot Mery.
Če fuka, kot praviš, fuka s pičko v pralcu.[/quote]
ona pere ti pa nimaš vseh frnikol v glavi.Skuliraj se malo in raje kaj pospravi doma,kakor,da se tu hvališ z svojim umazanim karakterjem.[/quote]
Imam že vse pospravljeno in še celo skuhano. Sem že od 5 ure pokonci. In tudi ti bi kako zaklela, če bi te nekdo vsaki dan vrgel pokonci.
Ah, kako ste eni prevzetni. Tvoj karakter pa je zelo čist z vsemi frnikolami v glavi. To mora pa kar fajn ropotat. Kot kakšna ropotuljica …
Po tvojem mnenju, naj bi tudi ona vžgala pralni stroj, ker ga je zgornja. Pa verjetno naj bi tudi sesalc ob 5h prižgala, da bo imela po tvoji logiki pospravljeno in oprano.
Ponoči se verjetno spi in ne pospravlja.
Kaj si želiš, da začne še avtoričina spodnja soseda tu na forumu bentit?
Mislim, da tvoj problem ni v sosedi, ampak v tebi sami.
Soseda ima vso pravico, da pere takrat in tolikokrat, kot se njej zahoče. Da je pa tvoj spanec rahel in da slišiš vsako mušico, je pa problem, na katerega se moraš TI osredotčit!
Sosedo ne boš spremenila, lahko spremeniš sebe ali kaj pri sebi. Začni se ukvarjat s svojim ne/spancem ali s selitvijo.
Poglej na http://www.rent-a pištola.net!
Nobene pravice nima prati ponoči in buditi vse okrog sebe. Kar preberi si zakon. ponoči se sme prižigat električne stroje le v nujnih primerih. Noben pralni stroj ni nujen, ker nikjer ne gori in nikjer ne pušča. Pušča pa v glavah, takim kot je ona in takim kot si ti.
Peri ponoči, sam pol si zrihtej protihrupno izolacijo ali tihi pralni stroj in ne čudi se, če boš v nasprotnem primeru dobila policijo na vrata. In očitno ni moj spanec tako rahel, če zbudi tudi moje otroke in moža.
Če mene vprašaš pretiravaš na veliko. Poleg tega ni nikjer zakona, ki bi prepovedoval prati in pospravljati. Poleg tega dvomim, da res loputa z vrati … še bolj pa, da vse stanovalce moti. Veš pri tem vse moti je pa tako: obirat znajo vsi, če bi bilo pa treba rečt, bi pa verjetno ostala sama.
Problem je v tebi: očitno si pod stresom zaradi drugih stvari in te moti vsaka pikica. Če se zbudiš, kaj naredi, pojdi tečt … Najdi kaj + v tej stvari … Če bi bila res utrujena, te to ne bi motilo.
Jaz sem imela probleme s tem, ko sem kot najstnica žurala cele noči, bila zelo nervozna, verjetno tudi depresivna in tečna. Zdaj jih nimam več, ker sem se fizično in psihično stabilizirala …
Te popolnoma razumem in vem da ti res ni lahko…Sem imela takšen primerek nad seboj, ko sem bila še v bloku:(( Sploh nisem rabila ure, točno sem vedela kdaj je 22.30h, ker je šla točno takrat piškat:)) Da o pranju niti ne govorim in njihovem mulčku, ko je šibal stole sem in tja, ko je kasneje malo večji ob 21.30h začel vadit klavir:((
Zakon o stanovanjskih razmerjih točno določa nočni počitek od 22h in do 06h zjutraj!!!
Probaj najprej pri predstavniku bloka ali vhoda; kakor pač imate, če se ne obnese lahko mirno pokličeš policijo in jo prijaviš.
Vse ostale komentarje preskoči, ker kdor si tega ni sprobal, ne more vedet!!!
Želim ti zaslužen mir; vsaj ponoči, da se človek lahko spočije:))
By, Neli od Vilida
Bojim se, da me bo potem še bolj zajebavala. Kdo ve kaj si bo umislila. Baba je žleht ko hudič.
Mi je soseda povedala, da jo je prijavila, ko je njen mulc ponoči dajal muziko na glas. Hvala bogu nas ni bilo takrat doma. Smo bili na morju. baje so bile cele žurke ponoči. Pol pa so si umislili klepet na balkonu in so ji šli kontra. Vsaki dan do 23h. Čudno, do takrat ni bilo te navade.
Forum je zaprt za komentiranje.