Dopustovanje na Hrvaškem – (se je stanje ipred cca 10 let kaj spremenilo)?
čistoča vode v bazenih v Švici in Avstriji na najvišjem možnem nivoju,medtem ko vas marketinško zavajajo da se kopate v “kristalno” čistem morju, v katerem je polno očesu nevidnih majhnih naftnih madežev,plastike ipd in vi ste to sranje pripravljeni še plačevati.
[/quote]
🙂 Ti kar verjemi o cisti vodi v bazenih. Brez Klora in ostalih dodatkov ne gre. Zal, nikjer po svetu… Glede morske vode.. pa jo pomagaš svinjati.. tako kot vsi.
Morje je aktiven biotop in kristalno cista voda je lahko sumljiva.
:)))
Si me prehitel 😛
Tolk hvalisanja kje je vse bila, kolk let že ni bila na Hr, zdej so pa kao prsiljeni na Hr 🙂
[/quote]
Sej ni navedla nobene cloveku nedostopne drzave. Tud mi ne hodimo na HR. Ever. Bila 1x pred 20leti. Men ni blo vsec predvsem zaradi gnece in slovencev,ki mi gredo med dopustom se bolj na zivce 🙂 . In tud jaz sem v stravi,ker bi moz sel se enkrat pogledat v Dalmacijo. Popolnoma jo razumem. Gneca je pa gotovo se hujsa kot je bila.
🙂 Ti kar verjemi o cisti vodi v bazenih. Brez Klora in ostalih dodatkov ne gre. Zal, nikjer po svetu… Glede morske vode.. pa jo pomagaš svinjati.. tako kot vsi.
Morje je aktiven biotop in kristalno cista voda je lahko sumljiva.
[/quote]
v Avstriji in Švici imajo pa zagotovo najboljše filtre kar jih premore trg.Zagotovo je voda v njihovih bazenih boljša kot jo pa ima 95% svetovnega prebivalstva za osebno porabo.Seveda pa iz bazena ni priporočljivo piti vode.
Mi hodimo vsako leto na HR, imamo svoje stanovanje, pa malo večji čoln, s katerim gremo tudi malo dlje, do Dalmacije. Narava je lepa, je zelo varno, tam lahko otroke same pustiš. Gremo pa 1 x letno tudi z otroci po drugih celinah, in ko držiš otroke za roke, da jih ne bi kdo ukradel ( npr v Afriki sem se prav bala ), takrat vidiš kakšna milina je Evropa. App se pa dražijo na HR vsako leto. Cene so pa nižje kot v Evropi, še vedno je HR ugodnejša.
Tole zadnje pa ne velja več. Primerjalno z Grčijo so tam-tam. Hrvati imajo srečo, da so tako blizu, da je celostno gledano z vidika stroška poti Hrvaška cenejša, cene apartmarjev so pa Grčijo že presegle. Če primerjamo enako z enakim. Hrane in pijače pa sploh. Če vkalkuliraš še strošek avtoceste in trajekta, pa za ta denar tudi že dobiš nizkocenovnika do Grčije.
In kaj je blo narobe s Hrvaško pred 10imi leti. Meni je bila bolj všeč takrat, kot danes. Za dopust ne rabim urejenih plaž,nagužvanih …apartma al bajto 10 metrov od morja, pa tudi dobiš s prijaznimi preprostimi lastniki. Ne hodimo po hotelih, ni nam treba za sabo nosit tistih tošlov , pa kartic….Ljudje smo si različni. Jaz bi čas zavrtela nazaj, şe pred leto 90. Plusi in minusi so povsod.
Brez skrbi. Večino teh smeti pospravijo pri Dubrovniku in na Elafitih. Do otokov v okolici Zadra niti ne pridejo.
So pa za večino krivi Albanci…
Oktobra sva sla na Vis. Na otoku obstajata 2 hotela. Nas, hotel Issa in hotel Bisevo, v Komizi. Oba, kot bi se vrnil 50 let nazaj, oz. se vec! Me prav zanima, kje so spali vsi ti tisti igralci, statisti…pri snemanju Mame Mije. Na vratih hotela Issa pise- V STECAJU. Okolica hotela zanemarjena, porasla, nasmetena… V Komizi, se slabse.
Brez skrbi. Večino teh smeti pospravijo pri Dubrovniku in na Elafitih. Do otokov v okolici Zadra niti ne pridejo.
So pa za večino krivi Albanci…
https://www.youtube.com/watch?v=O32tI9Zqc-0
[/quote]
Ne. krivi so Janković in Ljubljančani!
Kdo te pa poriva na hrvaško plažo, saj greš lahko na slovensko.Nič bolje, še slabše.
Pa še to .Kakršen odnos imaš do Hrvatov, takega imajo oni do tebe.Jaz nimam težav.Vedno so prijazni.Nimam ene slabe izkušnje.
[/quote]
Seveda nimaš težav, ker se sprenevedaš in preslišiš podjebavanje o meji, NLB, Mercatorju, vstopu v EU, šengenski meji, ribolovnem pasu itd vse to je pri njih na dnevnem redu pri pogovoru s slovenci, na vse načine poizkušajo dokazati, da smo mi lopovi oni pa najbolj pošten narod na svetu, v času sezone se malo umirijo ker vedo, da smo kot turisti v večini in znatno pripomoremo k izboljšanju turističnega dohodka, normalno, da so prijazni tisti, ki jim pustiš denar za najem apartmaja poleg vsega se sigurno trudiš pogovarjati v njihovem jeziku kar je še en dokaz hlapčevstva malega slovenčka, ta lastnik apartmaja ima ponudbo v nekaj jezikih razen v slovenskem, kakšno imajo mišljenje o nas je videti na raznih njihovih portalih kjer zelo redko najdeš prijazen post o slovencih, da o slovenkah ne razpredamo, radodajke Mojce so zelo zaželjene sploh v dalmaciji.
Seveda nimaš težav, ker se sprenevedaš in preslišiš podjebavanje o meji, NLB, Mercatorju, vstopu v EU, šengenski meji, ribolovnem pasu itd vse to je pri njih na dnevnem redu pri pogovoru s slovenci, na vse načine poizkušajo dokazati, da smo mi lopovi oni pa najbolj pošten narod na svetu, v času sezone se malo umirijo ker vedo, da smo kot turisti v večini in znatno pripomoremo k izboljšanju turističnega dohodka, normalno, da so prijazni tisti, ki jim pustiš denar za najem apartmaja poleg vsega se sigurno trudiš pogovarjati v njihovem jeziku kar je še en dokaz hlapčevstva malega slovenčka, ta lastnik apartmaja ima ponudbo v nekaj jezikih razen v slovenskem, kakšno imajo mišljenje o nas je videti na raznih njihovih portalih kjer zelo redko najdeš prijazen post o slovencih, da o slovenkah ne razpredamo, radodajke Mojce so zelo zaželjene sploh v dalmaciji.
[/quote]
Sem in tja se pa najdejo tudi taki, ki dojamejo, da znanje sosedovega jezika še ne pomeni hlapčevstva, ampak razgledanost in širino duha.
Res pa je, da se bo vsak normalen človek, če ga napadeš branil in pri vsakem narodu najdeš ljudi, ki bodo poveličevali sebe in svoj narod… in večji kot je narod, več je tega.
Včasih sem šla rada v en hotel v Kvarner, 2* , cca 80 eur na noc za 2 osebi. Sedaj je ta isti hotel že 2 leti 130 eur na noc. V sobi ni klime, TV se un star s trebuhom. Ne hodim vec.
Zraven se je dogradilo se nekaj novih hotelov ampak po 200 na noč. Tako da ja, kar je napredovalo, je izjemno drago. Staro so pa samo podražili.
Sem in tja se pa najdejo tudi taki, ki dojamejo, da znanje sosedovega jezika še ne pomeni hlapčevstva, ampak razgledanost in širino duha.
Res pa je, da se bo vsak normalen človek, če ga napadeš branil in pri vsakem narodu najdeš ljudi, ki bodo poveličevali sebe in svoj narod… in večji kot je narod, več je tega.
[/quote]
Odličen odgovor, ki potrjuje zapis
Hrvati so nerazgledan narod brez duha, saj si to mislil s svojim zapisom kajneda? Izhajam iz tega, da niti pod razno ne obvladajo jezika sosedov čeprav imajo kar konkretno finančno korist ravno od teh sosedov.
Odličen odgovor, ki potrjuje zapis
Hrvati so nerazgledan narod brez duha, saj si to mislil s svojim zapisom kajneda? Izhajam iz tega, da niti pod razno ne obvladajo jezika sosedov čeprav imajo kar konkretno finančno korist ravno od teh sosedov.
[/quote]
Ne boš verjel, ampak prav v Zadru sem spoznal par domačih ribolovcev, s katerimi govorim slovensko, oni pa z menoj hrvaško. Sem in tja se le povpraša po kaki besedi, ki je še nismo osvojili.
Večinoma pa drži, da se imajo za nekaj več in da nas nimajo prav radi. To sem doživel prav v Malem Lošinju…
Forum je zaprt za komentiranje.