Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Dopustniška torba molja 2009

Dopustniška torba molja 2009

Za mame ni dopusta :), pa vseeno je tole poletje moj spisek prebranega takle:

– Stef Penney: Nežnost volkov. Pripoved teče s strani različnih prvoosebnih in tretjeosebnih pripovedovalcev, je nenavadna in za poletje pravzaprav neprimerna (ves čas gazijo po snegu). Ampak napisano je dobro, da misliti in jo zelo priporočam.

– Rodrigo Munoz Avia: psihologi, psihiatri in drugi norci. Namig dobila tu gori in mi je bilo všeč, humoristično, cinično in spet da malo za misliti. Tudi priporočam.

– Aleksandra Kocmut: Trije razlogi. Komentar v posebni temi – priporočam kot žensko branje.

Na “dopust” s seboj bom vzela še en del iz sage Somrak, ki ima 700 angleških strani. Na bookdeposotory pa sem naročila še roman The Gun Seller meni priljubljenega “dr. Housa” Hugha Laurija in The host Meyerjeve. Če pride pred odhodom, gresta verjetno tudi ta dva z menoj.

Ker se obeta dopust na otočku, ki ne slovi po “bogati turistični ponudbi”, je dopustniška potovalka – resda za dve osebi – naravnost razvratno nabutana.

1. Don De Lillo: Underworld
Zadevščina tehta dve kili minimum, ker pa me je Beli šum navdušil …

2. Dave Eggers: A Heartbreaking Work of Sateggering Genious

3. Margaret Atwood: Alias Grace
Še en dolg, ki se vleče že leta

4. & 5. Roald Dahl: The Collected Stories of Roald Dahl in Someone Like You
Priznam, še nobene njegove knjige nisem prebrala. Tistih za mladež ne zato, ker je moj “notranji otrok”, s katerim se ljudje pogosto ponašajo, temeljito odmrl. Posledično mi mladinske knjige največkrat ne sedejo in, spet posledično, gotovo izpustim tudi kaj sijajnega. Za začetek se ga bom lotila z “odrasle” plati.

6. Richard Ford: Independence Day
Njegovega Sportswriterja sem prebirala z naslado – ne vem, nekaj v štimungu mi je neverjetno sedlo, tako da je knjiga v vrhu mojih večnih. Upam, da se ji bo tale pridružila.

7. Javier Marias: Tvoj obraz jutri & Vročica in sulica
Spet velika pričakovanja. Kar zadeva mene, je Marias avtor, zaradi katerega bi se bilo vredno španščine lotiti na ravni, ki presega TV-žajfnice.

8. Goncalo M. Tavaras: Gospodje

9. Marija Šarović: Metamorfoze vampira
Vse je kazalo, da bom v naši elektrotehnično-računalniški familiji edina čudakinja, ki si služi kruh s knjigami, pa je za menoj prišla še ena in letos izdala tole teoretsko delo o vampirjih. Cirilico resda berem, nisem pa v njej tako domača, da se tega dejstva ne bi ves čas po malem zavedala. Bomo videli …

9. Elizabeth George: A Great Deliverance
Klinc pa dopust, na katerem ne prebereš nobenega krimiča.

Pilgrim,

danes me je v knjigarni zamikala Taščica. Jo priporočaš?
aja

da, čeprav obsežna, je zelo berljiva, kar se od te vrste literature pričakuje; zgodba po moji presoji “drži vodo”, nekaj poglavij, povezanih z detekcijo, odkrivanjem skrivnosti izpred davnih let itd. je enkratnih, več niti zgodbe se lepo vleče najprej vzporedno nato prepletajoče; po dveh mesecih, ki so pretekli od branja na morju, sem delo premislil tako, da bom knjigo najverjetneje kupil, malo tudi zaradi zanimivega oblikovanja; pred nekaj dnevi pa sem nabavil neko drugo njegovo knjigo, roman Nemesis iz leta 2002 (Taščica je iz leta 2000); vsaj meni se zdi Nesbø še eden v vrsti zelo zanimivh skandinavskih žanrskih avtorjev.

New Report

Close