Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Dopust v prikolici

Dopust v prikolici

Kot majhna se bila večkrat na dopustu v prikolici, sedaj pa že kakšnih 20 let ne. A se je kaj spremenilo od takrat? Npr. kako je z WC-ji (a se še vedno hodi na skupne wc-je), pranje posode ipd. A se je kaj spremenilo. Ravno zadnjič smo imeli debato na to temo in nekateri so trdili, da je že vse priklopljeno na kanalizacijo ipd.

Lahko nekdo iz prve roke pove?

Kako si tvoji kolegi predstavljajo priklop na kanalizacijo? Očitno preveč preprosto.

No, kampi so danes veliko bolj urejeni in opremljeni kot včasih. V mnogih imaš na parceli ne samo elektriko, ampak tudi vodo. S kanalizacijo pa še niso tako daleč 🙂
Kopalnice so še vedno skupne, pač pa imaš marsikje tudi pralnico ter likalnico in v Moravskih toplicah denimo celo pomivalni stroj.

Seveda, da je drugače kot pred 20 leti. Kampiranje je danes luksus in tudi če primerjamo cene kempov s cenami najema apartmajev so skoraj iste.
V večini so kempi urejeni in opremljeni na nivoju. Sanitariji so čisti, tople vode načeloma ne zmanjka itd.
Mi smo 10 let kampirali na istem mestu in otroci so mi zrasli v kempu. Kljub visoki ceni se kampiranju ne odpovemo. Zdaj potujemo s šotorom in ravnokar smo se vrnili s potovanja po Pisi, Korziki, Monacu, Nici ….

PRIKOLICA je ZAKON!!!:)))

Verjetno so imeli v mislih mobilne hišice. Te so tudi v kampu, vendar imajo lastno kuhinjo in kopalnico z WCjem (priklopljeno na kanalizacijo). Ampak to ni prikolica. Prikolica je še vedno prikolica, še vedno pomivaš v skupnih koritih in hodiš v skupne kopalnice. Samo da danes bistveno drugače zgledajo kot so včasih. Malo pobrskaj po spletni strani kakšnega kampa in ti bo vse jasno.

Kolikor vem, mi namreč kampiramo zares, s šotorom, pa še to zelo malo na Hrvaškem, je še zmeraj treba na skupne WC-je.
Ponekod so si sicer iz teh stacionarnih prikolic nardili neke kvazi ciganske vikende, z WC-ki in kopalnicami, ampak po moje z odtoki kar nekam…
Sem pa že videla kampe v Italiji, kjer imajo urejene odtoke za prikolice, prideš, postaviš prikolico, priklopiš cev in že si priključen na kanalizacijo. Kolikor sem videla hrvaških kampov, so italijanski nasploh veliko bolje urejeni.

res je, v italiji imajo večji kampi na parcelah poleg vode in elektrike tudi kanalizacijo, sicer tudi nekateri kampi na HR, ne vse parcele.

na splošno pa so kampi veliko bolje urejeni kot včasih, wcji čisti, kot doma, diši in nikoli ni gneče, vsak wc ima tista papirnata pokrivala za školjko, da si položiš in brez slabe vesti vsedeš gor, toalete imajo otroške kopalnice in previjalnice, pa več vrst tušev, tudi posebej za pse itd … vsaj v kampih kjer smo mi.

Jaz pa še nisem bila v kampu, kjer bi imeli tudi kanalizacijo na parceli. Vau.

to je pokrov v tleh, kamor prikole in kamperji zlivajo kemične wcje, da jim ni treba vozit tistih kant do wcja. mi se takih parcel izogibamo, ker kaj veš kolk jim je mimo steklo tiste brozge :)))

sem pa pozabila prej napisat, da imajo v italiji mimo parcel napeljane tudi odtočne kanale, recimo če opereš posodo na parceli, pa tisto vodo zliješ tam notri, so pokrite z mrežo in praktično nevidne.

No, te pokrove vem in se jim izogibam 🙂
Prav na parcelah jih pa nisem videla, je pa res, da nisem bila pozorna na to.

Meni je pomembna čistoča skupnih sanitarij in da je vedno topla voda, vse ostalo se mi zdi itak že onkraj smisla kampiranja. Če hočeš vse udobje hiše oz. stanovanja, pojdi v apartma oziroma hotel. Oziroma v mobilno hiško (kar meni itak ni kampiranje, ampak bivanje v mobilni hiški :).

ja! prikolice so all ekskluziv, imajo vse in vse delajo in na vse se lahko priklopijo, še na dopust te odpeljejo, svetujem ti, da si jo postaviš na domače dvorišče ob bazenu, potegneš ven tendo in narediš piknik za prijatelje, spijte mojito in uživajte ;))))

Tako je…. sedaj so moderne in kampi jih na veliko postavljajo mobilne hišice, ja mobilna hišica je prikolica na dveh kolesih :))) To je priklopljeno na kanalizacijo…
Potem imaš odmerjene oštevilčene parcele, kamor pripelješ svojo prikolico, avtodom ali pa postaviš šotor, vsaka parcela ima svoj priključek za elektriko, kabelskoTV in seveda vodo na parceli.
Imaž tudi brezplačni brezžični internet.
V WC je vseskozi prisotna čistilka, ni več pomakanja tople vode, nikoli ni take gužve v WC-jih kot včasih, ko je bila vrsta…..
Temu primerno so danes tudi cene precej višje in kampiranje je danes luxus. Včasih pa je bilo kamp najceneješa varianta.

Skupni veceji so še vedno, marsikje pa imaš možnost najema lastne kopalnice, kar seveda doplačaš. Pranje posode pa ostaja enako 🙂 V obnovljenih kampih imajo tudi prostore s pralnimi stroji in likalnimi deskami. Glede vode na parceli je pa tako, da je kar dosti parcel z vodo in je kar pametno, da imaš s sabo cev, saj si na ta način spelješ vodo do parcele oziroma prikolice. Ampak te možnosti ni povsod…

V strunjanskem kampu smo bili več let pavšalisti.Nato smo odkrili Črno Goro…kjer stane odličen apartma s klimo in tv 25 eur za 3 in 35 eur za 5 oseb na dan v najvišji sezoni,…kjer dobiš na plaži kosilo in veliko Nikšičko pivo skupaj za 3,5 eur…Sicer res,da se voziš 10 ur…,kar pa ni toliko,da bi bila to ovira,…absolutno se bolj splača.

No po temle članku sodeč tam dol glih ni kak cenovni raj.
Sploh se pa rajši peljem 10 ur v smeri proti zahodu (Italija, Francija…) kjer je poleg plaž še en kup zanimivosti in dobra papica. Edino Nikšičkega pa res nimajo…

Kam straško na Pagu ima TUDI odtoke urejene. Ne le mobilne hišice ampak tudi prikolice!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close