dopust v nosečnosti
Mi lahko kdo svetuje, kam naj se naša družina (otroci 13, 11 in 6, ata in 7 mesecev noseča mama) odpravi na dopust?
Imamo kar nekaj omejitev: letalo odpade, moram biti 1 uro od najbližje bolnišnice, za hotel nas je preveč, nas vtaknejo v dve sobi – predrago!
Torej preostane morje (severni Jadran, otoki verjetno ne pridejo v poštev – ali pa?), apartma za vsaj 4 osebe, radi imamo plažo s senco (drevje).
Smo razmišljali tudi o toplicah, pa kaj, ko je morje le morje (borovci, škržati, jod v zraku in sol na koži)!
Jaz si v nosečnosti ne bi kaj preveč upala daleč spustit….
Če hočeš na vsak način na morje je slov. obala bolj malo za izbirat, sploh, če hočeš senco, borovce….
Ko so bili naši trije otroci majhni , smo zmeraj šli v apartma, nikoli v hotel.
Meni je bil osebno zelo všeč Rabac. Tam so borovci, prodnata plaža in apartmajsko naselje.
Res pa ne vem, kolk ti je to daleč zaradi nosečnosti, ker če si četrtič, je lahko porod na ruki cuki in ne vem, če ni Rabac malo predaleč…..
Morda se še pozanimaš za možnosti najema apartmaja v Istri – Novigrad, Umag, Poreč, Rovinj…..
Hvala vama za odgovora!
Silveli, kmečki turizem in Rogla ne prideta v poštev, saj imamo sami kmetijo in doma smo prav blizu Rogle, tako da ne bi imela ravno občutka , da sem na dopustu, če sem le nekaj km stran…Sicer smo pa res bolj za morje kot za bazene, kaj vem…Ja, vročina in otekle noge: to bom imela doma tudi, če bo le končno nastopilo poletje!
Šmonca, to bo moje 5. dete (najstarejša ne hodi več z nami na dopust ;-)), ne bojim se, da bi me porod prehitel, bolj gre za to, da ne vem kako daleč ne bi šla zaradi vožnje. Hvala za nasvet, verjetno bom res pikirala na Istro!
Tako kot že sama ugotavljaš je verjetno najboljša varianta Istra ali pa tudi otok Krk.Od Lj do Krka je mislim, da 2 uri. Malo po internetu poišči kakšen apartma. Meni osebno je Krk zelo všeč pa še blizu je.
Glede panike in poroda pa te naj ne prestrašijo. Jaz sem bila v Poreču še tri tedne pred porodom.
Lep dopust
Malči
Forum je zaprt za komentiranje.