dopust v Grčiji
Spet Grčija, sorry.
Starša in 16 mesečnica se odpravljamo julija za 14 dni v Grčijo. Iščemo hotel na plaži z vsaj malo naravne sence ne predaleč od centra dogajanja (da se lahko gre zvečer peš na kakšen sprehod) in ne prehrupno (bolj v miru in tišini za spat). Zaželjena je možnost kuhanja (ker je mala alergik) ali pa vsaj več menijev na izbiro. Rentali ne bi preveč, zato mora biti plaža lepa.
Na Itelekti so mi predlagali Doryssa Bay na Samosu in Palmira Beach na Lefkasu (Nidra). Ima kdo kaj izlušenj iz omenjenih dveh hotelov? Ali pa vsaj iz Nidre?
Ali pa kakšen drug predlog za ne prehudo ceno?
Hvala za vsako mnenje in idejo!!!
Hotela na Lefkasu ne poznam, čeprav sva bila v kraju Nydri in je zelo luštno mestece. Če me spomin ne vara, je tam vsaj ena plaža s senco, ampak res ne vem, če je blizu tega hotela. Večina hotelov, če me spomin ne vara, je ob plaži brez naravne sence. Ampak saj so povsod senčniki! Še to bi pripomnila: v Grčiji so hotelski zajtrki bolj skromni (kruh, marmelada, maslo ali kaj podobnega), zato če boste vzeli studio, vzemite raje samo najem, pa si za zajtrk nakupite v trgovini, kar vam je pač všeč.
Lepo se imejte!
Pozdravljena!
Tudi mi se letos odpravljamo za 14 dni v Grčijo. Imamo pravtako 16 mesečnico. Izbrali smo otok Karpathos, tudi prek Intelekte, vendar 2. polovico junija, ker je ceneje in manj gužve. Sprva smo mislili rezervirat polpenzion “Amopi Bay”, v kraju Amopi, ki ima zelo lep zalivček in plažo ter je bolj umirjeno, družinsko letovišče, vendar sva se z možem kasneje vseeno odločila za aparthotel Astron v glavnem mestu Pigadia, prav zaradi možnosti kuhanja v sobah oz. neke vrste apartmajih. Vzela sva samo sobo z zajtrkom, ki je opremljena s kuhinjsko nišo in hladilnikom, tako da nisva omejena, če je potrebno kaj pogreti ali kadarkoli kaj skuhat tamali..Po drugi strani pa imava sedaj tudi možnost bolj živahnih sprehodov zvečer, kar nama tudi bolj ustreza..Plaža je sicer v Amopiju malce lepša, ampak vsak večer z vozičkom na avtobus ali s taxijem do Pigadie pa tudi ni tako zabavno..(Amopi naj bi bil cca 7km oddaljen od gl.mesta Pigadie).
p.s. z možem imava rada Grčijo, predvsem grške otoke že od prej, ko sva bila še sama, brez otroka, tako da sva na Samosu že letovala (za najin okus najboljši otok do sedaj, najmanj komercialen, čudovita narava, veliko neobljudenih plaž, če vama je to seveda bolj všeč), vendar nisva bila v hotelu, ki ga omenjaš..Na Lefkasu pa še nisva bila..tako, da ti pri tvojem vprašanju, žal ne morem pomagati.
Upam, da bosta našla kaj prijetnega!
Lep dopust vsem trem!
LP, Laura
Nuša,
mi smo bili lani s 3-letnico na Kosu – hotel Atlantis. Bili smo v eni od enonadstopnih stavb ob hotelu, v pritličju. Imeli smo super terasico. V sobi je tudi manjša kuhinja, tako da se lahko kaj skuha. Zajtrk in večerjo smo imeli v hotelu – BP. Vsega je bilo na pretek. Hotel ima tri bazene. Okolica je zelo urejena. V sklop kompleksa sodi še otroško igrišče z gugalnicami, tobogani. Hotelska plaža ni nič posebnega, je pa dovolj naravne sence. Minutko od hotela pa je še ena super plaža z marelami in ležalniki. Do mesta peš je cca. 20 minut, odvisno od hitrosti hoje. Vozi pa tudi bus izpred hotela. Sprehod do mesta je zelo prijeten, je precej lokalčkov. Mesto je bilo meni zelo všeč, stari del s tržnico in obzidjem je fenomenalen.
Takole, na kratko. Mi smo se imeli res odlično! Ni bilo prevroče, saj po malem piha vetrič, voda v morju pa je bila malce hladnejša kot npr. na Hrvaškem.
Lp, T.
Z zajtrki v grških hotelih je v glavnem takole
– če piše kontinentalni zajtrk ki ga strežejo, to pomeni da dobiš skodelico kave ali čaja, sok (po navadi iz sirupa), kos ali dva kruha, malo maslo in mali med ali marmelado.
– če piše obogaten kontinentalni zajtrk potem dobiš zraven vsak dan še kaj – enkrat dve rezini sira, enkrat trdo kuhano jajce ali kako rezino salame.
– če piše obogaten kontinentalni bife zajtrk je običajno na bife mizi sledeče:
hotelska kava, čaj, sok iz avtomata, mleko
mala masla, marmelade, med
obogatitev pa pomeni da je vsak dan zraven kaj drugega (ne vse skupaj) – salama, sir, sadje v kompotu, v skledah njihov jogurt, ki se ga naloži kar z žlico, trdo kuhana jajca, neke vrste njihovih piškotov, zelo suhe, dobre samo če jih namočiš v belo kavo
– v večini boljših hotelov je pa ameriški bife zajtrk ki se pa lahko že primerja z običajnimi hotelskimi zajtrki v ostali Evropi
Tudi že z obogatenim bifejem se da prav lepo preživeti, če nisi prezahteven seveda, nekateri so si dokupili tudi kake kosmiče in so jih nosili s sabo (pa ne Slovenci). Če je punčka alergik zna biti malo težje, verjetno boste morali poiskat kak studio ali vsaj boljši (beri dražji hotel).
lp, tinca
laura34, dobro da ste se odločili za Pigadio in ne Amopi. Verjetno ste v Pigadii vzeli hotel, ki je levo od centra mesta. tam je ogromno hotelov in prijetna plaža, do centra mesta pa 5 minut hoje. Na Karpatos hodimo že kar nekaj let in meni osebno Amopi ne odgovarja preveč. Poleg tega je v Amopiju bolj vroče – tam je kao neka kotlina in je ponavadi veliko bolj vroče, soparno kot v Pigadii.
Drugače pa nam je Karpatos zelo všeč.
No, mi smo pa pred dvema letoma bili na Samosu. Z Intelekto v Dorissi. Upostevaj nasvet agencije in pojdite. Mi smo uzivali 100 na uro in se vedno znova radi spominjamo lepega oddiha, prijaznih domacinov in čudovitega otoka. Zajtrki so super, nic skromni niso, da o vecerjah (poznem kosilu) sploh ne govorim. Z mozem sva se navdusila nad grskimi sladicami, izvrstno pripravljenim mesom, solatami… Krasno, krasno! Bili smo pozno septembra, voda je bila prijetna, otroka sta se kopala ves cas. Med hotelom in plazo je lep bazen, sestavljen iz dneh delov (eden je globji, drugi otroski). V neposredni blizini je mini golf, plaza je pescena, lezalniki v ceni, gnece nobene! Hotel je prav blizu letalisca, pa vendar te hrup ne bo motil. Mesto je dostopno pes, zvecer prava mediteranska poezija… Rent a car se nam je zdel zelo ugoden, napokali smo se v peugeota 307 in sibali naokrog. Lepa mesta, razgibana pokrajina, gorske vasice, cudovite plaze. Samos je res lep! Skratka: iskreno svetujem. Ce bi mi imeli moznost letos mahniti jo kam v omenjeni konec, potem bi znova izbrali Dorissa bay. Pa ne misli, da sem kaka turisticna vodicka pri Intelekti. Ne, samo zelo zadovoljna turistka. Naravne sence vec kot dovolj, kako je s kuhanjem pa ne vem. Mi smo imeli precej veliko hotelsko sobo, kuhanje ni bilo mogoce. SO pa prijazno pogrevali ce smo kaj rabili, kadarkoli. Res, nobene zoprne izkusnje, neprijaznosti ali kaj podobnega nismo doziveli. Dobro se odlocite in lepo dopustujte.
Dorysso Bay prodaja turistična agencija Intelekta. Skoči na najihovo stran pa poglej – cene se namreč razlikujejo glede na sezono, jaz sem samo v google odtipkala ime hotela, ker je nekoga zgoraj zanimalo kakšna je plaža itd… Samos je načelno med cenejšimi grškimi otoki, no vsaj ponudba slovenskih agencij je taka.
lp tinca
Karpatos je znan kot vetroven otok in raj za surfanje (je znan po tem, da ima največ “vetrovnih dni” vv letu (oziroma poletju). Veter pa piha samo pri letališču (na južnem koncu otoka)- tako, da včasih, ko stopiš z letala misliš, da te bo odpihnilo. Letališče je čisto na spodnjem koncu otoka (južnem).
Na tem koncu je levo in desno od letališča plaža za surfanje. Levo je čista divjina (samo ena “postaja” pri Manolisu (do tam nujno rabiš avto) – tam se surfa na valovih, na desni strani (ob cesti, ki pelje od Amopija in Pigadii) pa je na desni Chicken Bay – (tam so samo apartmaji) in tam se sufra na “flahu”. Potem je cca 8km na desni Amopi (mesto ali naselje cca 1 km desno dol z glavne ceste), kjer pa je po mojih izkušnjah najbolj vroče na otoku, tam je bolj naselje – imaš cca 3-4 trgovine, pa gostilne.
Spet cca 8 km naprej je Pigadia, ki pa je mesto. Ko se pripelješ v mesto je sicer nekaj hotelov v mestu – teh ne bi priporočala, na levo stran pa je peščena plaža in ogromno hotelov – tukaj pa ja OK, ker imaš par minut do mesta (zvečer greš malo na sprehod). Meni se zdi v Pigadii bolj prijetno- malo pihlja, da je ravno prijetno, ker Grčija zna biti včasih prav vroča.
Mi ponavadi gremo pol družine z letalom- Intelekta, pol pa z avtom.
S
mož gre do Karpatosa z avtom, vkrca se v Benetkah (prej v Trstvu, od lani pa vozi trajekt samo iz Benetk), od odhod cca ob 19 uri, se pelje cca 35 ur (noč, dan, noč, zjutraj izkrcanje) pristanek Patras ob cca 6 uri, 2 uri z avtom do Aten (Pireji), čakaš do večera, greš na trajekt, se voziš 20 ur, prideš popoldan na Karpatos, se pravi greš npr. v torek ob 13 iz Ljubljane in prideš v petek od 16-17 na Karpatos.
Mami (jaz) pa gre na Brnik in po 2 urah leta pristane na Karpatosu, kjer jo čakata očka in hči na letališče z avtom. Fino, ali ne?
Moram doma pogledat prospekt od Int. (da se spomnim, kam vam ne priporočam) , mi hodimo v naselje Afiartis – blizu letališča (Int, ima blizu apartmaje Irinikos), ker za tak strašen trud (priti tja z avtom), je jasno, da mož srfa in da torej nismo v Amopiju ali Pigadii.
Smo pa pred leti že preiskusili tako Amopi in Pagadio. V Pigadii je bistveno, da ta hotel ni v mestu, ker je v mesto tako malo na hribčku, in če se hočeš it kopat moraš it tja na levo od mesta – in je torej veliko bolje, da si tam v hotelu. Pa levo od mesta je takšna ravnina, plaža, v mestu pa je tisto tipično mestece – vse nagužvano.
Sam hotel Irinna je po moje ok (čeprav sem bila v drugem), ampak je blizu letališča in je po moje hrupno (bo kdo drug povedal).
Drugače mi je bila Kefalonija izredno všeč – z eno razliko – moraš iti septembra. Mi smo bili 2 tedna – konec avgusta in začetek septembra. Avgusta so bili tam še Angleži, ki znajo biti precej glasni in neprijetni. Si ne predstavljam, kako je sredi sezone.
Odsvetujem hotel Mirabel v centru mesta. S samim hotelom ni nič narobe, vendar leži ob glavnem trgu in je ves čas hrupno. Po drugi strani, pa če nimaš družine, pa je odlično za žurat (če nimaš namena dosti spat).
Forum je zaprt za komentiranje.