Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Dopust – tiste, ki greste na porodniško pred koncem junija

Dopust – tiste, ki greste na porodniško pred koncem junija

Zanima me, kako boste izkoristile “novi” dopust, se pravi letošnji. Koliko vam ga pripada – sorazmerni del glede na število mesecev, ki jih boste prebile v službi, ali cela dva tedna, kolikor ga je treba v letu, ko ti je pripadel, izkoristiti.

Baje, da je zdaj tako, da naj bi bilo možno le sorazmerni del in da ti preostanek od teh dveh tednov propade. Preostali dopust pa potem preneseš na naslednje leto.

Dobrodošla tudi pomoč kakega kadrovskega ali pravnika.

Hvala.

sicer ni ravno odgovor zate pa vendar: jaz sem šla na porodniško septembra, pokurila ves dopust, nazaj v službo sem šla septembra in mi je pripadel cel dopust.

če si zaposlena za nedoločen čas, ti pripada dopust v celoti. Sorazmerni del dopusta pripada samo tistim, katerim pogodba poteče s koncem junija.

Pripada ti cel dopust, ki ga tudi dobiš. Če delaš že dalj časa in boš zaradi porodniške in dopusta za nego otroka v tem letu delala manj kot pol leta, preneseš v prihodnje leto letošnji dopust minus!!! 10 dni, ki si jih letos dolžna koristiti. Pa če jh porabiš ali ne. Drugo leto lahko koristiš prenešeni letošnji dopust do konca junija.

Če letos delaš več kot pol leta, preneseš v prihodnje leto celoten dopust (tudi tistih 10 dni, ki jih letos npr. nisi koristila).

Vem, da ni povsem logično, a tako določa ZDR.

Pa en lep dan želim, Joan

Pripada ti celoten dopust plus en dan, ki ga dobis za otroka. Letos moras po zakonu porabiti 10 dni od celotnega dopusta (pripada ti tudi celoten regres), ostalega pa lahko preneses in ga porabis do konca junija 2009.

Jaz sem se na dopustu iz leta 2007, ker sem bila do bozica na porodniski. Bom pa pred odhodom na naslednjo izkorisdtila toliko dopusta (preostanek lanskega in obveznih 10 dni letosnjega), da mi ne propade. Ostalih 17 dni, pa takoj po koncu porodniske maja 2009, potem pa se kak teden novega, odvisno od varstva. Predvidevam, da ga bom nekaj rabila za uvajanje v vrtec septembra, pa kaj za praznike.

jaz sem začela porodniško v začetku julija, na bolniški pa sem bila od februarja. koristila sem 10 dni novega, ostalo pa mi propade, ker se vračam spet julija. je pa zelo odvisno od delodajalca!!!!! problem je če greš na porodniško tako, da ne prideš nazaj junija!

Mene zanima konkretno za primer, če greš na porodniško pred koncem junija (jaz grem marca) in si zaposlen za nedol. čas. Ali ti pripada dva tedna novega v celoti ali le sorazmerni del.

Pripada ti celoten dopust za 2008. Lahko izkoristiš vsega ali pa le tista dva tedna, da ti ne “propadeta”. Jaz sem še pred vsako porodniško pokurila ves dopust.. naslednje leto sem itak dobila novega 🙂

_______________________________________ Nick ne odraža dejanskega stanja posledic :)))

Nosečka, jaz grem tudi na porodniško tako kot ti. Pripada mi cel dopust za leto 2008. Jaz ga bom tudi izkoristila v celoti, ker drugo leto dobim novega.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Živjo,

jaz pa začnem z dopustom prihodnji teden, na porodniško grem tudi v marcu. Pripada celoten dopust, za prihodnje leto si bom pustila samo 7 dni dopusta. Koristila pa ga bom lahko do konca junija 2009.

Lp

Ja, madona, a gremo vse marca na porodniško????

Pa en lep dan želim, Joan

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close