dopust pri celoletni odsotnosti iz službe
Ma kitty je vse zakomplicirana…pol pa je še njen odvetnik zakompliciral.
Sej ti je večina punc povedala točno in razložila, ti pa nočeš ne razumeti ne poslušati.
Točno tako, kakšna pa je tvoje letošnja odločba o dopustu? Ista kot lani li večja?
Dopust vedno dobiš za naprej in nobeden ne more vedeti ali boš odsotna celo leto. Kaj če bi imela splav in bi začela delat že septembra, teb pa so že marca trgal 10 dni dopusta!!! Kaj tazga pa še nisem slišala.
Pa si dobila lani regres tako kot drugi? Regres je namreč vezan na dopust.
Kitty, ker vem da nimaš prav 😉
Dodatki nimajo veze s koriščenjem dopusta in nikjer v nobenem zakonu ne piše, da ti jih lahko vzamejo, vem, ker v lanskem letu nisem delala niti enega dne in se mi je dopust za l 2007 zmanjšal za deset dni, ostalega sem koristila, ko sem prišla iz porodniške- z vsemi dodatki vred.
Pa tudi z znanko sva se pogovarjali, ki je v istem poslu kot ti, pa mi je rekla, da ji niso nič vzeli, da ima cel dopust, potem pa je kakšen mesec delala, so ji pa popravili, da ima 12 dni manj dopusta.
kitty,
očitno je odvisno od kolektivne pogodbe in od dela, ki ga opravljaš. Mene ni bilo v službi 19 mesecev zaradi bolniške in porodniške, od tega celotno leto 2007, pa sem za 2007 dobila ves dopust, kot prejšnja leta + še dodatna 2 dni na otroka (čeprav sem rodila kasneje, kot je bila izdana odločba – so mi že vnaprej upoštevali, da bom rodila). Kar je dodatkov, imam na delovno dobo, izobrazbo, posebne delovne razmere in na otroka.
no, tudi jaz sem nastopila porodniško v začetku januarja, in še tudi ne vem točno, koliko dp. bom imela, niti kako bo z regresom-uradno mi pripada, to vem, dp. pa sem tudi slišala, da -10 dni, ker ga v tekočem letu nisem koristila 2 tedna….sicer mi ni jasno, kako bi jih lahko, saj sem vendar od 3.1. na porodniški
Mislim, da je prav ja. Teh 10 dni bi morala koristiti v letu 2007 razlika (16 dni) se ti pa je prenesla v leto 2008.[/quote]
Končno je KItty razumela, kar smo ji morale 100x razložiti. :)))
Pravilno je odgovorila “18” , čerav še vedno ni čist čist prepričana…
BRAVO KITTY ! Še čist mal ti manjka, da boš 100% prepričana, da je to tako, kar ti večina dopoveduje! :)))
Mislim, da je prav ja. Teh 10 dni bi morala koristiti v letu 2007 razlika (16 dni) se ti pa je prenesla v leto 2008.[/quote]
BRAVO KITTY ! Še čist mal ti manjka, da boš 100% prepričana, da je to tako, kar ti večina dopoveduje! :)))[/quote]
Preberi si njen uvodni post, pa ti bo (morda) jasno.
BRAVO KITTY ! Še čist mal ti manjka, da boš 100% prepričana, da je to tako, kar ti večina dopoveduje! :)))[/quote]
končno še ena, ki ni nič razumela:)) mene teh 10 dni ne zanima…jaz svoj dopust sem porabila v tekočem letu
Forum je zaprt za komentiranje.