Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Dopust po porodniškem dopustu

Dopust po porodniškem dopustu

Če velja spodnje, potem lahko po koncu porodniške do konca tega leta koristiš dopust iz leta 2015, letošnjega pa v naslednjem letu.
Če se ti pa bolj splača glede porodniške, jo pa lahko predčasno prekineš in imaš neizkoriščeni dopust, kar boš najbolje sama vedela. Pri čemer boš v vsakem primeru morala usklajevati z delodajalcem, če boš želela še ta stari dopust izkoristiti.

“Delavec ima pravico izrabiti ves letni dopust, ki ni bil izrabljen v tekočem koledarskem letu oziroma do 30. junija naslednjega leta zaradi odsotnosti zaradi bolezni ali poškodbe, porodniškega dopusta ali dopusta za nego in varstvo otroka, do 31. decembra naslednjega leta.”

Pozdravljeni!
Prosila bi vas za pomoč pri enem vprašanju…
Dne 18.8.2015 se je zgodilo, da sem predčasno rodila in sicer predvideni datum poroda je bil 17.10.2015. Glede na situacijo v tem letu (2015) nisem do konca izkoristila dopust, ker sem ga planirala izkoristiti pred nastopom materinskega dopusta. Ostalo mi ga je 15 dni. Porodniški dopust imam do 28.9 toda danes sem izvedela da mi bo CSD podalšal porodniško še za 3 meseca (sem oddala vlogo)… torej po ta novem imam por. dopust do 28.12.
Zanima me naslednje;
Ali lahko dopust, ki mi je ostal od leta 2015 (15 dni) prenesem v leto 2017? Danes mi je delodajalka rekla, da mi je ta dopust propadel in, da lahko koristim dopust, ki ga imam od leta 2016.
Naj omenim, da sem v podjetju zaposlena za polni delovni čas ter za nedoločen čas.
Zelo vam bom hvaležna za odgovor…
Lp

pozdravljeni,
predviden datum poroda je 15.1.2016. Carski rez bom imela 1 teden prej,to se pravi 7-8. januarja.
Zanima me kdaj grem lahko na porodniško?
Koliko mi po zakonu pripada dopusta ( zaposlena za polni delovni in nedoločen čas ; mati 2 otrok, delovni čas 6-6,5 h na dan; 6 dni v tedni + vsako drugo nedeljo, delovna doba 9 let) .
ps : kako je z mojim letnim dopustom v leto 2016/ 2017/2018? Kaj predlagate v mojem primeru ( porodniška – letni dopust ).
v naprej se vam zahvaljujem za odg.
lp,Karolina

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close