dopust na Šolti
Mi smo bili na Šolti pred štirimi leti. Saj ni kaj, bilo mi je zelo všeč dokler se nismo vsi zastrupili s sladoledom (dobili smo visoko vročino, smo bruhali, in bili non stop na školjki). Tako da pazite na sladoled v kepicah. Smo pa s seboj imeli tudi dojenčka starega 6 mesecev in sem jo še dojila, ampak je tudi zbolela samo v lažji obliki. Ko sem šla vprašati kje je zdravnik, so mi odgovorili da v Splitu, ali pa v sosednji vasi neki zdravilec-halo.
Smo pa bili v Nečujamu. Plaža v tem zalivu drobni kamenčki, drugje pa skale. Voda biserno čista vendar zelo mrzla-smo pa šli že na začetku julija. Mi je pa bil všeč Kompasov program za otroke, kjer so jih malo zaposlili in zvečer je bil ples za otroke.
Smo pa naslednje leto odšli na Rab-Lopar in nam je bilo bolj všeč, zato smo bili letos že tretje leto in verjetno bomo še nekaj let..
Mi smo bili letos 4. leto na Šolti s 3 puncami. Najmlajša je bila predlani stara 4,5 mesecev. Kako je s sladoledom v kepicah ne vem, ker jih nismo nikoli jedli (jemo zapakirane kornete in lučke).
Zdravnik je že vsa leta v kraju Grohote, tik pred Rogačom (tam kjer pristaja trajekt)….zdravnica je zelo prijazna. Smo bili predlani in lani pri njej na obisku zaradi viroze.
Letos smo bili na Šolti konec junija (3. tedne), morje pa je imelo 25-26 C. Hotelska plaža so kamenčki, drugače pa ima skoraj vsaka hišica, ki oddajajo apartmaje svoj pomolček, kar je super. Nobene gužve, stopničke za v vodo.
Res zoprno, da ste se okužili s sladoledom, vendar se to lahko povsod…tudi v Sloveniji:(
Zelo redko kaj napišem, rada pa vedno preberem zanimive teme, ampak ta me je vzpodbudila, da tudi jaz napišem nekaj pohval za otok Šolta.
Bili smo letos prvi teden v juliju, bilo je super!!! Kot je že zgoraj limonca napisala je na novo prenovljen zdravstveni dom pri vasi Grohote, kje smo spodaj v nekem no name zalivu v hišici bivali mi. Na Šolti se je čas ustavil, vsi so na eazy. Cene take kot pri nas. Kepica sladoleda v kraju Malinska najdražji 5 kun, kava z mlekom 8 kun, skratka cene sprejemljive.
Če povzamem, drugo leto gremo spet!
Lp, T
Forum je zaprt za komentiranje.