dopust na otroka do 15. leta
eno vprašanje, če je kamu jasno…na otroka do 15. leta dobiš dan dopusta…
ali lahko dobim in koristim ta dan dopusta preden je otrok dejansko rojen? Ker potem mi dolgujejo že dopust za leto 2010, ko so mi rekli da pred rojstvom (avgusta 2010) ga ne morem dobiti, ko pa sem prišla (avgust 2011) pa je že propadel oz. ta dan ni bil nikjer napisan na sklepu o dopustu…Kakšna je praksa oz. kakšne izkušnje imate?
Obstaja pa tudi druga možnost, za katero malo ljudi ve, še manj pa jo izkoristi. Dopust na varstvo in nego lahko prekines. In vmes pokoristiš dopust in se vrnes nazaj na dopust za nego. Če je luknja krajša od 75 dni (nisem cisto prepričana), je nadomestilo še naprej enako.
Ti morajo pa ob rojstvu izdat popravljen sklep glede dopusta. Tudi očetu, ne samo tebi.
ZDR govori
2. člen
(urejanje delovnih razmerij)
Če ni s posebnim zakonom drugače določeno, ureja ta zakon tudi delovna razmerja delavcev, zaposlenih v državnih organih, lokalnih skupnostih in v zavodih, drugih organizacijah ter zasebnikih, ki opravljajo javno službo.
Na osnovi tega člena je tudi Interventni zakon “povozil” člen v ZDR, ki govori, da mora biti minimalni regres najmanj v višini minimalne plače in ga je predpisal nižjega.. Enako tudi zdaj Zakon o uravnoteženju javnih financ.
Forum je zaprt za komentiranje.