dopust in iztek pogodbe
Prosim za mnenje, odgovor in ne za napadanje..
Namreč, pogodbo imam za določen čas, izteče pa se mi konec meseca. Letnega dopusta imam še 10 dni. Ko sem nadrejenega vprašala, če lahko naslednji teden koritim par dni dopusta, mi ni dovolil.
Torej, če mi ne podaljšajo pogodbe, dopusta pa mi ne dovolijo izkoristiti, mi ga morajo izplačati? Ampak verjetno se bodo potem izgovarjali, da bi ga morala prej porabiti, dovoljenja pa ne dobim.
Kaj naj?
HVALA 🙂
najprej nadrejenega opomni, da ti je dolžen omogočit koriščenje dopusta.
podjetje se ne more izgovorit, da bi morala ta dopust porabit, ker so te tudi oni dolžni razporedit na dopust. konec koncev lahko sama določiš le en dan za dopust, ostalo ti določa delodajalec. samo, če bi bila ti veliko na bolniškah, bi se lahko štelo, da dopusta nisi mogla izkoristit.
Sedanji delodajalec ti je DOLŽAN omogočiti koriščenje SORAZMERNEGA dela odmerjenega letnega dopusta – če si bila zaposlena od 1.1.2010 pri njem, to torej pomeni, da ti pripada 9/12 tukaj odmerjenega letnega dopusta.
Novi delodajalec ti bo odmeril 3/12 letnega dopusta, ki bi ti pripadal po kriterijih v novi službi.
Izplačilo dopusta je v nasprotju z zakonom – dovoljen je le ob upokojitvi. Ampak, poskusi, mogoče ti bo uspelo, če gre za kakšno manjše podjetje.
Srečno!
težko je prenašat dopust k drugemu delodajalcu. vsak bo super srečen, da bo septembra dobil delavca, ki bo šel takoj na tritedenski dopust. drugi delodajalec se ne rabi strinjat s tem in ne rabi kaj takega odobrit.[/quote]
ja ampak kej pa piše da ga nastopiš takoj ko se zaposliš. letošnji dopust imaš čas skoristit do maja naslendje leto, le prvi 10 dni moraš skoristit v letošnjem letu. kolko pa jaz raumem ji je ostalo le 10 dni letošnjega dopusta.
sicer pa jaz si tega nisem izmislila, tako je. raje ji svetujete da se krega z šefom za dopust da bo pol res brez ostala. žal so potrebni kdaj tudi kompromisi.
Forum je zaprt za komentiranje.