Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice dopust Hrvaška, vzamete hrano s seboj

dopust Hrvaška, vzamete hrano s seboj

kaj vzamete s seboj, kakšne so cene, verjetno kar podražijo čez poletje

Vso hrano kupim tam. Tudi pijačo.

vzamemo žive kure, prašiča, telička, velik plato zemlje s solato …

S seboj vzamemo iz hladilnika stvari, ki bi se do naše vrnitve pokvarile in pa nekaj zrele zelenjave iz vrta, ki bi zgnila do naše vrnitve.
Tudi tam imajo trgovine.

Še vedno delaš enako? 😉 .Jaz tudi.

Nikoli ne nosim hrane, na noben dopust.

Ko grem na hrvaško, vzamem maximalno s sabo. Iz hladilnika,, z vrta, pa tudi nakupim prakticno vse, kar bomo potrebovali. Res mi je zadnja stvar, ki si jo želim na dopustu, da bi po trgovinah hodil. Imam rad samoto, ne maram hotelov, torej si hrano pripravljamo sami. Kar je rib, jih pa ulovimo.

[/quote]

Meni se zdi iz starih tem (tale se ponovi vsako poletje parkrat), da nas večina dela tako.

Meni se zdi iz starih tem (tale se ponovi vsako poletje parkrat), da nas večina dela tako.
[/quote]

Ti si vedno delala tako, se dobro spomnim. No, še sem in tja kdo.

Sicer greva redko na Hrvaško (če je to point), ampak nikoli nikamor ne vlačiva hrane s sabo. Edino kavo in sladkor, pa vrečko makaronov in kozarček polivke, če slučajno kje na poti, ko se premikava v drug kamp, ne uspeva nabavit hrane za večerjo. Sicer kuhava v kampu, na tržnicah in v lokalnih trgovinicah nakupujeva lokalno hrano in seveda greva kdaj tudi ven jest.
Meni dopust (potovanje) poleg drugačnega okolja pomeni tudi drugačno hrano kot jo jem doma.

[/quote]

Se pridružujem. Vzamem še svoj najljubši čokoladni namaz (ker se mi ga dol ne da iskat), 100g bar kave in rolico wc papirja. Nato gremo pa v 10 dneh 2krat v najbližjo večjo trgovino in vse nabavimo. Kruh, sadje in sladoled kupujemo pa vsak dan sproti.

smo v apartmaju in si sami kuhamo in da glih spodaj pol trgovine ne opustošimo prvi dan, s sabo nujno vzamemo:
kis, solatno olje, sol, poper, začimbe
rastlinsko olje
moj kapučino, ker na hrvaškem prodajajo samo cenene praške z ogromno dodanega cukra, opcije brez dodanega cukra tam ne poznajo
moje dobre nože, cet, krpe za brisanje, gobica za pranje posode, vileda krpa, ker tega NIKOLI ni v apartmaju, če pa je, pa je žlica ceta razredčena na en liter
wafljačko
moko, testenine, kar jih je doma na zalogi
pokvarljive stvari iz hladilnika
kak pekač štrudla
nekaj za po poti
domač krompir, zelenjavo

Se pridružujem. Vzamem še svoj najljubši čokoladni namaz (ker se mi ga dol ne da iskat), 100g bar kave in rolico wc papirja. Nato gremo pa v 10 dneh 2krat v najbližjo večjo trgovino in vse nabavimo. Kruh, sadje in sladoled kupujemo pa vsak dan sproti.
[/quote]

Ker na Hrvaskem nimajo Bar kofeta. 😊😊😊

Ker na Hrvaskem nimajo Bar kofeta. 😊😊😊
[/quote]
Seveda imajo in to 175g Barcaffe 20,99kn 🤦‍♂️

Seveda imajo in to 175g Barcaffe 20,99kn 🤦‍♂️
[/quote]
Saj. Na hr vzamem stvari iz hladilnika. Zakaj bi zmetala vse, če pa gremo v apartma in sami kuhamo.
Tam, kamor gremo, tudi ni večjih trgovin. Še majhna je oddaljena.
Vzamemo stvari za zajtrk, izpraznimo hladilnik, ravno zrelo zelenjavo.
Dol nalovimo ribe, kupujemo kruh, sadje, sladoled. Do dobrega mesa pa je že težko priti, zato ga niti ne jemo ali pa gremo v restavracijo.
Na hr ne odkrivamo ničesar, samo počivamo.
In ni šans, da bi šla dol brez vrečke kave, sladkorja in mleka, da bi na prvi dopustniški dan iskala trgovino, namesto uživala na terasi.

Nakupim dve veliki Hoferjevi vreci, svezih svari za par dni, toliko da se ne pokvari, ostalo pa za cel dopust, ce dobro preracunam.
Trgovina je dalec in gremo vsake 4-5 dni po sveze SZ, za meso pa vecinoma nalovimo ribe.

Ce bi bila trgovina blizu, ne bi (oziroma nisem) nosila s sabo kaj vec kot tisto, kar je v hladilniku za spraznit, ker nas ne bi pocakalo, da pridemo nazaj.

madona, ti ste pa sami ribolovci…..bi prav rada videla vaš ulov.

Mi v bistvu večino peljemo s seboj. Na hrvasko gremo pocivat in plavat. Tako da je nakupljeno ze vse tukaj v slo, narejen pribl jedilnik in to vlacimo s seboj. Doma imam hitreje kupljeno ker poznam trgovine in artikle. Na morju se mi ne da po vrocini fjakat in nakupovat. Moz samo s kolesom siba po zelenjavo, sadje in ce si kaj zazelimo. 1x ali 2x gremo jest vn.

A izdas kater kapucino je to? Tudi jaz bi taksnega brez sladkorja

Kaj manjka našemu ulovu? Mož se rad potaplja in lovi in vedno prinese dovolj za večerjo. To je njegova strast. Jaz rada v senci berem knjigo in plavam. Zvečer vržemo na roštilj, kar ulovi in domačo zelenjavo. Doma imamo ogromen vrt, svoje sadje in svoj krompir in fasngo stvari v shrambi, tako da dejansko ne kupimo skoraj nič. Dovolj plačam že vse ostalo.

Pa medveda, za golaž in tace v lovski omaki!

Evo, ticno tako sem jaz!
Soping mi je ze tako muka, naj bo hrana, oblacila, pohistvo, vsako nakupovanje mi je idvec!
Pri nas tocno vem, kje je kaj, kaj jemo in nakupim vse, kar se da, samo da mi na dopustu ni treba hodit v trgovine!

A izdas kater kapucino je to? Tudi jaz bi taksnega brez sladkorja
[/quote]
https://trgovina.mercator.si/market/izdelek/17680442/cappuccino-z-manj-sladkorja-nescafe-125-g
tud po naših trgovinah ga včasih ni za dobit
spodaj prodajajo to znamko po vrečkah, ne po škatlah, dejlaracija CRO MK ALBANSKO, not pa sam cukr

Kaj manjka našemu ulovu? Mož se rad potaplja in lovi in vedno prinese dovolj za večerjo. To je njegova strast. Jaz rada v senci berem knjigo in plavam. Zvečer vržemo na roštilj, kar ulovi in domačo zelenjavo. Doma imamo ogromen vrt, svoje sadje in svoj krompir in fasngo stvari v shrambi, tako da dejansko ne kupimo skoraj nič. Dovolj plačam že vse ostalo.
[/quote]

Ribolovno dovoljenje najbrž ima?

V resnici mlatijo zamrznjene filane paprike, golaž, čufte, tam kupujejo hrenovke in čevapčiče. Ribe vidijo samo v restavracijah, ko se zvečer sprehajajo mimo in ližejo svojo kepico sladoleda.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close