dopust dalmacija
Že leta hodimo na dopust na enega od dalmatinskih otokov. Letos se kar ne moremo odločiti. No, za enkrat se niti ne ve še, kako in kaj. V primeru, da se bo normalno šlo (brez kakšnih dokazovalnih papirjev, sledenja po telefonu) , bi se odpravili. Skrbi nas, kako , kaj bi bilo, če v tem času izbruhne epidemija (ni nemogoče), ostanemo dol v karenteni? Itak da.
Sem pišem zato, ker vem, da je več ljudi v podobni situaciji. Zanima me, kako vi razmišljate, kako se odločate? Vaša mnenja …
Vsem sarkastični, nesramni “nasveti” so tukaj brezpredmetni. Vzdržite se le-teh.
Midva sva se odločila, da letos ostaneva doma. Lahko je karantena tam, lahko se kdo spomni, pa bova morala v karanteno po prihodu, toliko dopusta nimava, nočem pokvarjenega poletja. Toliko nama pa morje res ne pomeni, da bi se potem ukvarjala še s karantenami.
Po drugi strani je pa lahko vse ok, brez težav. Nobenih ukrepov in karanten. A vedi si ga, kaj bo.
Sodelavka pa ima čez en mesec rezervirano in grejo, ne glede na vse. Tako da bodo tudi tukaj različni odgovori.
Mi gremo. Imamo rezervacijo že od februarja in gremo julija. Res pa je, da to pomeni, da ko pridem počistim še sama namestitveno kapaciteto. Tudi z antibakterijskimi robčki. In pa držali se bomo bolj za sebe, v trgovini nosili maske itd… Malo bolj bomo previdni in to je to.
Če bo potreben test pred odhodom samoplačniško ga bomo naredili, ker potrebujemo do vsega dopust in morje… Če bo treba potem v karanteno bom delala od doma.
Kakor se marca karantena ni zgodila cez noc, se tudi naslednja runda ne bo.
Nam je korona malo pomesala strene in zdaj so najini prosti datumi negotovi, ce se izkaze, da bova vsaj 14 dni v kosu frej, greva v juzno Dalmacijo na otok, ce bova imela manj prostih dni, pa severna Dalmacija.
Tam bova pac spremljala novice in obvestila, ce bo kazalo, da se spet kuha, lahko spokava in greva domov, z otoka do doma je 8 ur voznje, v osmih urah pa se ne more toliko spremeniti, da te ne spustijo v Slovenijo…
Midva sva za letos imela v planu Ciper, ampak ker bi šla v vsakem primeru septembra (še vedno sezona pri njih, samo manj turistov), se bova verjetno znašla tako, da bova šla v Budvo, kjer imamo ene znance, ki oddajajo apartmaje in se lahko zmenimo “ad hoc” (je že bilo eno leto, da sem morala prestaviti dopust zaradi poslovnih obveznosti, pa ni bil noben problem). Ali pa turneja po Španiji (imeli v planu letos 14 dni za prvomajske 🙁 ), odvisno do situacije.
Naslednje leto pa (hopefully) Ciper in Nova Zelandija, ki je moja dolgoletna želja. Slovenija mi je bolj za podaljšan vikend (ali še raje 2-3 dni med tednom), ampak slovensko morje me ne mika (bolj Bohinj, okrog Soče, Logarska dolina, Prekmurje).
Že tako težko prebavljam vročino, pa hodimo na morje, ker se imajo otroc res fajn. Letos pa niti pod razno, da bom razmišljal, kaj moram razkužit, kako daleč od nekoga bom na plaži, vlačil še masko na obrazu pri 35 stopinjah, mi na misel ne pride. Dopust bo doma, kopanje v lokalnem jezeru, če ne bo preveč gužva, pa doma bazen(ček) in žar. To je to.
koliko je bila februarja temperatura v avstraliji?
koliko je bila aprila temperatura v indiji? pa so celo indijo z milijardo ljudi spravili v karanteno.
da o braziliji ne govorim… ni videt, da bi tropsko podnebje kaj dosti preprečilo širjenje okužb.
[/quote]
Ma, saj ni fora v objektivnih pogojih za izbruh epidemije /dejstvih, ampak jeebanju folka z vsakršnimi predpisi, odloki, ki so itak sami sebi namen. Nihče ne bo na plažah z maskami in 2m razdaljo in razkužilom v roki, pa v karanteni še teden ali dva po vrnitvi, kar pa naj bi postala naša nova realnost – tako vsaj sanja Kacin (in še kdo).
Midva naj bi šla julija na Dugi otok. Še razmišljava. Mož je čisto flegma, jaz pa precej cincam. Na Dugem otoku imajo ambulanto, zdravnika….a če je kaj bolj konkretnega , so vezani na celino.
Meni se zdi bolj ziher kje na obali. Če bi kaj izbruhnilo, bodo trajekti polni, se ne bo dalo gor, potem pa itak vse zaprejo.
Če se mene vpraša, na otok ne.
Malo si poglej po svetu, v Indiji imajo okoli 40 °C in šele sedaj dobiva višek epidemija, v Saudovi Arabiji imajo 40°C+ in tudi šele sedaj dosegajo vrh, v Indoneziji imajo tropsko podnebje in še niso dosegli vrha epidemije…
Jaz grem na dopust v slovenske reke in jezera, v kolikor se bo malo umirilo, grem na Hrvaško konec avgusta z last minute rezervacijo, druga opcija je Bolgarija, vendar je tu odvisno od letalskih povezav.
Pri tej vladi se ti zna zgoditi, da boš pri večernih poročilih izvedel, da po polnoči niti iz občine ne smeš. Tako se je zgodilo marca.
[/quote]
Se ni preveč za zanest. Saj še ta novi iz NIJZ in Kacin ne vesta točno , niti kje, kdaj, ali sploh meske. Kar nekaj …
Mislim , da so hrvaški zdr. delavci in njihov nijz oz. vlada velko bolj kredibilni, kar se teh stvari tiče.
Gremo sredi avgusta za 14 dni, kot vsako leto. Hišica. Plaža in senca dovolj velika, da smo tudi prejšna leta imeli dovolj socialne distance. Pač bomo še enkrat očistili hišico, ko pridemo, po potrebe delali večji einkauf v trgovini in ne vsak drug dan malo, pa v mesto in gostilne ne bomo tako pogosto hodili. Upam, da bomo srečno prišli domov 😀
Jaz se vprašam enako. Včasih bi rekli, da imajo fiks idejo.
[/quote]
No, mi gremo, ker imamo na Hrvaškem nepremičnino, ki zahteva vzdrževanje. Torej odhajamo na delovni dopust. Z minimalno stikov pridemo tja in razen kakšnega nujnega nakupa niti ne nameravamo imeti stikov z drugimi ljudmi. Večino časa bomo delali okoli hiške, vmes pa šli zaplavat na neobljudeno plažo. Epidemiološko sliko bomo pa tudi spremljali in če se poslabša, spakiramo takoj domov.
Vse je kletka. A Zemla pa ni ena velika kletka? Pa Evropa je mal manjša kletka? Pa Slovenija je še mal manjša kletka? Pa tvoja občina je še mal manjša kletka, pa tvoja parcela še mal manjša…
Kwa ti čm povedat?
To, da smo vsi v kletki, če tko razmišlaš, blem je pa to, k vs je preveč negativcov in ne znate uživat v lajfu, lahko tud v najmanjši “kletki” uživaš, če znaš in če ne znaš tud u največji ne boš mogu uživat.
Forum je zaprt za komentiranje.