Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Dopust, če menjaš službo

Dopust, če menjaš službo

A mi mogoče zna kdo povedat, kako je z dopustom, če menjam službo? Pravzaprav sem jo že (pred 14-imi dnevi) in v stari službi novega dOpusta še nisem koristila. Ali se mi ves dopust prenese v novo službo in ali moram čakat 6 mesecev, da ga lahko začnem koristi?

LP

odvisno od ta novega delodajalca….men naprimer se nekoriščen dopust pri prejšnem ni prenesu….in tko sem imela sorazmerni del letnega dopusta.

Najbolj pametno bi bilo, če bi ga koristila pri prejšnem delodajalcu….no ja, lahko bi ti ga tudi izplačal…pa tudi to je prej izjema kot pravilo!

Meni se zdi, da ni res, da je odvisno od novega delodajalca. Odvisno je od tega, ali je bila vmes prekinitev (npr. da si bila kak teden ali mesec na zavodu). Če prekinitve ni bilo, potem se ti dopust prenese v novo službo.

V novi službi lahko koristiš sorazmerni del dopusta. Npr: če ti novi delodajalec odobri 20 dni dopusta in si pri njem zaposlena tri četrtine leta, lahko pri njem koristiš 15 dni.

radojka, govorim iz lastnih izkušenj, ko sem iz ene službe direktno prešla v drugo, brez vmesnih prekinitev delovnega razmerja…in ja, politika mojega zdajšnjega delodajalca je, da ti pripada sorazmerni del letnega dopusta pri njem, kaj je bilo prej je stvar prejšnjega delovnega razmerja!

No, saj mogoče je res tako. Ne vem. Jaz osebno sem že v pogodbi imela napisano, da se upošteva moj obstoječi dopust in potem kasneje ni bilo težav. Mislila sem, da je to avtomatsko (ker so pač sami naredili tako pogodbo) in ne dobra volja delodajalca.

Se pravi, če menjaš službo, naj bo črno na belem zapisano, da se upošteva tvoj sedanji dopust.

🙂 ja radojka.

no, glede na to, da sem lahko šla v novo službo mi je blo vseeno, če mi je tam propadlo tolk in tolk dni dopusta!
rajš to, koker pa da bi morala še delat tam 🙂

No, razen merenge se nobena ni pozanimala o spremembi ZDRja konec lanskega leta. V primeru menjave službe med letom ti pri vsakem delodajalcu pripada sorazmerni del dopusta. Če ti bo novi delodajalec priznal več kot le sorazmerni del dopusta, je to izključno njegova dobra volja, po zakonu tega ni dolžan storiti.

Veliko uspeha v novi službi!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close