Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Dopust brez otrok??

Dopust brez otrok??

Tudi midva z možem si kdaj privoščiva oddih samo za naju:)) Ampak prizna, nikoli za več kot 2 dni. Najina otroka sta stara 12 in 16, ampak za 9 dni vseeno ne bi šla.
Saj bo še prehitro prišel čas, ko ne bo več skupnih dopustov z otroki, slej ko prej naju bosta odpikala:))

Prosim, ne imet slabe vesti in pojdita !

Tudi midva greva 2 krat letno nekje za 3 dni sama na morje/izlete/toplice itd.

Skupaj hodimo na dopust poleti (14 dni) in za kak vikend med prvomajskimi počitnicami/ ali novoletnimi. Otroka sta stara 10 in 14 let. 1 vikend letno sva prakticirala od njunih 3 let. Sta pri babici in se imata super.
Prav je da se zavedata, da nista samo starša ampak tudi osebi, žena,mož, prijatelja, ljubimca, partnerja.

Za tiste, ki pa travmirate kako ne veste kaj bi počele oz bi vam bilo dolgčas brez otrok…pa no comment. Ali jih boste dušili do smrti, ker si brez otrok ne znate dnevov zamislit???

žal večino časa porabim za druge stvari, službo, gospodinjenje, spanje, hobije in za otroke ostane res zelo malo časa. Zaradi tega smo pa vsaj na dopustu skupaj.
[/quote]

Da bi nehala spat in se odpovedala hobijem ti še ni potegnilo?

ni ga čez

svojih otrok ne bo pustila odrast in bojo še pri 40-tih njeni sončki
[/quote]

Daleč od tega. Toda ne zdi se mi primerno starim staršem naprtiti otroke za toliko dni, oče in mati pa pohajati v neki eksotični deželi. Razumela bi, da gresta na dvodnevni izlet, ne pa za toliko časa. Ali pa da imata neko nujno delo ali zadolžitve, ki jih morata opraviti.
Ne, ne razumem tega.
No, enega otroka imam že poročenega, živi v drugi državi, eden študira v Lj., eden je še doma, tako da tista o sončkih pri 40. za mene ne drži.

Pusti slabo vest in uživajta. 9dni bo tudi najstnikom hitro minilo. Mal pogrešanja pa ne škodi.
Tamali gredo tudi v kakšno šolo v naravi, na kak tabor…tokrat gresta pa vidva.
Je dobro za vaju, za povezavo otrok in starih staršev pa tudi (itak prihajata v leta, ko so jima stari starši vedno manj pomembni).

Srečno!

Jaz tudi ne bi sla brez otrok. Vikend v toplicah ze, Tajska pa ne, ne bi imela vesti uzivati dol, otroka pa doma. Je pa res, pri nas smo turisti vsi in ni sans, da bi se mularija strinjala, da greva sama na tak dopust.

huh. to pa je odziv.
Razumem, da so mnenja različna, čudilo bi me, da ne bi bila. Jah, nekatera mnenja so že skoraj napadalna, čeprav ne poznajo ozadja in sklepajo verjetno po sebi, svojih prijateljih, družini…nevem.
No tako je, na leto si privoščimo en velik dopust 2-3 tedne (tretje države) ali dva manjša in pa še midva sama kam skočiva za par dni. Delamo veliko, veliko smo skupaj, kolikor pač danes je sploh lahko družina skupaj, če upoštevaš še otrokove izven šolske obveznosti z starimi starši se razumemo in ne niso otroci cele dneve pri njih, ravno obratno, mogoče med počitnicami kakšen dan ali dva, in še kdaj med leto dan ali dva.
Drugače pa hvala vsem za vaša mnenja….super ste.
p.s. karti pravkar rezervirani, tako, da če bo kdo od vas od 27.4.- 3.5. na Phi Phi dava z veseljem za pivo.

Lp Mirjam

na polno in ne poslušajta drugih. Verjetno veliko potujete in vesta kako kaj poteka, nekaterim se zdi Tajska blazna, ker ne vidijo nič drugega kot sosednjo Hrvaško, vglavnem uživajta!

Se strinjam s tabo, ko gresta na seksualne počitnice je otroke res bolje pustiti doma.

Zdi se mi, da si vsi tisti ki te obsojajo tega ne morejo privosciti zaradi razlicnih vzrokov…ali partner noce, nimajo varstva, financ…
Osebno mislim, da bo to koristilo vsem. Vama, da imata čas zase, otrokoma da počijejo od vaju, dedku in babici pa da se bosta cutila pomembna. Uzivajta kar se da ☺

No, če prešteješ, jih je velika večina prepričana, da morata absolutno iti in da otroci pri 15 itak komaj čakajo, da greste. Meni je to nepojmljivo. Otroke imam dvajset let. Stara sem 50, torej sem bila brez njih doslej trideset in vsaj toliko še nameravam biti. (Aja, ups, stari so okoli in jih ne vežem več nase.)
Se pa resno sprašujem – res povsod otroci tako komaj čakajo, da se speljete od doma? Ste tako brez vsakega lepega odnosa, da jim je absolutno lepše brez vas en teden? Malo se zamislite kaj ste naredili v tistih ušivih par letih, da vas tako sovražijo.
pa da vas še potolažim – z možem se imava lepše kot 95% monkelj. Vsaj po prebranem sodeč.

Če vas že zdaj obhajajo dvomi in to celo tako zelo, da za mnenje sprašujete tujce na random forumu, je zelo verjetno, da bo ta dopust velika polomija. Vprašajte se, kako boste lahko uživali na drugem koncu sveta 9 dni s slabo vestjo, ki se bo pojavljala, o tem ni dvoma. Škoda tudi denarja.

Imam občutek, da če bi avtorica napisala da bosta odsotna 9 dni v slo toplicah, namesto 9dni Tajske bi dobila same potrditve, jaaaa pojdita,lepo se imejta..slovenska nevoščljivost pa deluje na polno, ko nekdo omeni nekje čez planke..

Itak, da gresta! Uživajta na pooolnooo!

Za partnerja, za partnerstvo si je potrebno vzeti čas. Otroke imamo za to, da gredo od doma, da ostanemo sami s partnerjem. Če nismo nič delali na odnosu, medtem, ko so otroci odraščali, ne bomo imeli več odnosa, ko otroci odrastejo.

Midva vsako leto vsak enkkrat za nekaj dni uživava v dvojini. Lahko so to bližnje toplice, hotel za vogalom ali pa potovanje za 14 dni.
Otrokom in starim staršem pač ni nič hudega, če so malo eni z drugimi. Se bolje spoznajo, se imajo fajn.
In itak, da so najstniki veseli, če so lahko nekaj dni brez starševskega nadzora. To en pomeni, da sovražijo starše. Le samostojnost bi radi malo “povohali”. Meni je bolj alarmantno, da otrok pri 15-ih reče, da hoče biti skoz z mamo ali z atijem.

SKratka. če bi imela “drobiž” in čas, bi z veseljem prišla na pir k vama. 😀 Tako vaju pa smao lepo pozdravljava! Uživajta maksimalno!!!!

Kaj pa pravita dedek in babica na to? Jima je ok, da bosta tolk velik časa čuvala vajina otroka????

Čuvala?? Nikoli jih nisva z ničemer obremenjavala, oba sva polno zaposlena že od konca šole ca. 18 let, nikoli in nikdar nisva nikogar prosila za tedensko varstvo…Čuvala?? Zelo sta vesela za naju, celo tako, da nama bosta dodala nekaj za bugdet.

Slovenska! Verjetno je kar veliko na tem. Tudi midva bi šla če bi dopuščale razmere. Uživajta!

Kaj ti pa zdaj ni jasno?? Sama si napisala, da bosta otroka v času vajinega dopusta pri starih starših. Torej, temu se reče, da jih bosta čuvala. Itak, da sama ne morata bit, saj sta mladoletna. Kaj zdej hočeš povedat ženska, odloč se!?

duška in ne ozirajta se na druge. Ljudje smo si pač različni. Otroka sta dovolj stara, da lahko brez problemov zdržita brez vaju 9 dni. Tudi midva z bodočim možem imava otroke stare prebližno isto in si vsi vsako leto privoščiva poleg ostalih dopustov tudi dopust zase, samo za naju, kar pa zelo pozitivno vpliva tudi na najin odnos, Uživajta!

Naredita to zase!

Naredita to za vajine otroke!

….za vajin zakon!

…za vajino prijateljstvo!

Naredita to za vajine starše!

Ne čakajta! Kot pravijo, življenje gre prehitro.

Uživajta!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close