Dopust brez otrok??
Z možem planirava dopust ca. 9 dni (Tajska), šla bi sama brez otrok. Fanta sta stara 10 in 15 let in bi bila v času najinega dopusta pri starih starših, ki jim 1000% zaupam. Vsako leto si vzameva zase 3-5 dni oddiha in je vedno bilo vse ok, tokrat pa verjetno zaradi dolžine dopusta in same oddaljenosti dobim takoj, ko samo pomislim na ta dopust napad SLABE VESTI. Sicer precej potujemo skupaj, tudi Tajsko smo pred dvema letoma obiskali vsi štirje……prosim za kakšno mnenje
Mirjam
glede na starost otrok, ki čez dve leti itak ne bosta hotela z vama, glede na to, da se sicer med delovniki ful veliko vidite in komunicirate, je nujno, da gresta na ta dopust sama. Mož bi vsekakor še bolj užival, če bi šel tudi brez tebe, ampak morda si pa brez predsodkov.
samo ne čudi se, da bosta otroka za resnične starše imela tvoja dva in ne vaju.
In zakaj morata z možem iti sama? So vama lastni otroci odveč? Najbrž bi bilo bolje, ko ju sploh ne bi imela, kajne, ker potem bi bila lahko obadva vedno prosta. Jaz nikoli ne bi pustila dveh fantov te starosti za toliko dni pri starih starših! Nikoli!!! Morda samo za 1 noč, največ dve, več pa nikakor ne!!!
Čisto upravičeno imaš slabo vest, poslušaj raje svoj notranji glas! Ko bosta fanta odrasla, in to bo kmalu, saj leta kar letijo, bosta lahko po mili volji z možem potovala okrog sama.
Tudi naša družina precej potuje, otroka sta približno toliko stara kot vaša. Zavedam se, da mogoče še kakšno leto ali dve, pa bo starejši hotel že sam naokrog. Zato je trenutno še tako,da gremo raje skupaj – vsaj na takšna dalja potovanja, ker otroka preprosto uživata. Bo še čas, ko bova z možem hodila sama, zdaj pa si privoščiva le kakšen vikend v toplicah.
In zakaj morata z možem iti sama? So vama lastni otroci odveč? Najbrž bi bilo bolje, ko ju sploh ne bi imela, kajne, ker potem bi bila lahko obadva vedno prosta. Jaz nikoli ne bi pustila dveh fantov te starosti za toliko dni pri starih starših! Nikoli!!! Morda samo za 1 noč, največ dve, več pa nikakor ne!!!
Čisto upravičeno imaš slabo vest, poslušaj raje svoj notranji glas! Ko bosta fanta odrasla, in to bo kmalu, saj leta kar letijo, bosta lahko po mili volji z možem potovala okrog sama.
[/quote]
Wow, ti pa si Mrs. Perfect!
Midva najinih nisva puščala samih, če ni bilo hudo nujno, bistvu se sploh ne spomnim, da bi jih kdaj pustila kak dan, ampak sem glede na najini sužbi prepričana, da se je to znalo zgodit…
Ja, ker sva imela oba taki slžbi, smo bili tudi drugače manj skupaj, običajno sva se z možem menjala, vsaj urnik dela sva si lahko prilagajala, da je bil vedno en s fanti. Posledično nama je bilo žal, da bi še tiste dni, ko sva bila oba frej, šla midva kam po svoje in zato pač nisva šla, smo bili skupaj. Če bi imela normalni službi z normalnimi urniki, bi si pa sigurno kdaj vzela par dni zase…
No, zdaj so fantje odrasli in gremo večinoma vsak po svoje, včasih pa tudi še skupaj 🙂
Veš kaj… le uživajta!
Mali vaju bo malo pogrešal, kar nikoli ne škodi – večji bo pa verjetno prav vesel dober teden brez nadzora staršev. Sploh če ga bo še babi malo razvajala.
Sicer je vedno odvisno od konkretnega otroka – a take so moje izkušnje. Pa tudi ko sem bil sam mulc v teh letih… če sta starša kam šla, je bila to pustolovščina, združena z dozo pogrešanja – a vse OK.
Samo kakšno malenkost prinesita s seboj, ko se vrneta…
Poznam ta tvoj napad slabe vesti, jaz celo pred potovanjem 24 ur govorim možu, da ne bi šla. Ampak, ko sva pa tam je pa super. Tudi midva si privoščiva tu in tam oddih brez otrok in resnično uživama.
Tudi z otroci potujemo in ne vem zakaj si mi2 tudi sama ne bi vzela 3, 4 dni, če se gre kam daleč pa tudi več dni.
Res pišete bedarije, da morejo otroci vedno zraven, midva uživama z njimi in tudi sama.
Lepo se imejta in bodita srečna da se imata po vseh teh letih še vedno lepo.
Veš kaj… le uživajta!
Mali vaju bo malo pogrešal, kar nikoli ne škodi – večji bo pa verjetno prav vesel dober teden brez nadzora staršev. Sploh če ga bo še babi malo razvajala.
Sicer je vedno odvisno od konkretnega otroka – a take so moje izkušnje. Pa tudi ko sem bil sam mulc v teh letih… če sta starša kam šla, je bila to pustolovščina, združena z dozo pogrešanja – a vse OK.
Samo kakšno malenkost prinesita s seboj, ko se vrneta…
[/quote]
Pogrešal bo tudi veliki 🙂
Najini so že vsi polnoletni in so itak hepi, ko greva kam, da so sami. Za par dni jim je super, ko greva pa na dopust za dva tedna, res da uživajo sami doma, ampak ko prideva, vsi trije priznajo, da so naju le pogrešali.
Ja, je neka doza pogrešanja tudi pri starejših, drugačna, a je lepo vedet, da smo kot družina povezani in da si nekaj pomenimo. Upam, da tako ostane, tudi ko se odselijo na svoje. Mislim, da je lepo, ko se otroci radi vračajo domov in imajo dobre odnose s starši tudi v odrasli dobi.
Odločitev je že padla, da gresta, zato je zdaj malo pozno oz prepozno za slabo vest. Neumno bi bilo iti tako daleč in neprestano misliti kako sta otroka doma. Pokvarjen dopust. Zato se vzemi v roke in daj slabo vest na stran ker itak ni potrebna in uživajta z možem. Predvidevam, da ste se z otrokoma pogovorili in da se strinjata oz vaju podpirata.
Pa saj ko postanemo starši ne pomeni, da pa nismo več partnerji. Tudi ta odnos je potrebno negovati. Se pa strinjam za otroke je potrebno piskrbeti in ti si to naredila.
Naredita, kar hočeta, ampak jaz otrok NIKOLI ne bi pustila pri starih starših in šla na dopust za toliko dni. Umrla bi od dolgočasja, tako bi jih pogrešala!
Otroci še prehitro zrastejo. Še par let in ne bodo več hoteli iti z vama.
In zakaj je treba iti prav na Tajsko, kaj vas sploh vleče tja dol? A ne bi šli raje z otrokoma kam po Sloveniji, npr. v kakšne toplice, ali hribe? Otroka bi uživala, skupaj bi bila s starši, hodili bi, plavali, si ogledali kakšno znamenitost, si kaj povedali, igrali karte… Naša Slovenija je tako lepa in premalo jo poznamo.
Joooj, ne morem verjet, no … Pa večina res živi samo za svoje otroke, ali kaj? Če grejo otroci npr. v šolo v naravi za en teden, zakaj hudiča ne bi starši smeli iti sami. Saj 9 dni ni 15 let, madona.
Pa jok in stok, pa kev kev kev … pa pogrešanje, pa otroci sami, pa ne vem kaj … Zaradi kakšnega tedna ali dveh na leto, ko bodo otroci sami ali pri komu drugemu, ne bo nihče imel zafuranega življenja.
Ne razumem, sploh razmišljate o tem, kako boste živeli, ko bodo enkrat otroci šli od doma? Jim boste v imenu pogrešanja in “sem se celo življenje odpovedovala zate” vsak dan težili?
Avtorica, ti pa slabo vest lepo pospravi v najbolj oddaljen in temen kot in nanjo pozabi. Sploh pa danes v času tehnologije, ko si res že skoraj na vsakem koraku lahko v stiku z domačimi, je problem še toliko manjši. Uživajta 🙂
Kakšna dvoličnost. Sem ostala sama z otrokom, dopust bi še kako potrebovala. Sama sem za vse, od šole do bolezni, počitnic, učenja itd, vse je na meni in če bi jaz napisala da grem sama na dopust, ker enkrat se mi zdi, da bom samo padla, bi me dali na grmado. Samske mamice še bolj potrebujemo oddih, delamo vse kar je možno da otrok nima pomanjkanja starša in potem tukaj berem kakšne travme imajo otroci ločenih staršev. Sicer izven konteksta teme, ampak me kar malo jezi in sem napisala kako dvolični ste. Pa lp.
seveda lahko greš sama na dopust, zakaj pa ne? saj ni treba nikogar spraševati. avtorica tle ima samo slabo vest, ker že itak ni nič z otroki (za vse poskrbijo njeni starši), sedaj gre pa še na dopust brez njih. Saj otroci je ne bodo nič pogrešali, ker niso pretirano navezani nanjo. ona samo rabi blagoslov. Če v sebi veš, da delaš prav, pa ne rabiš nikogar spraševati in ne rabiš nobenega dovoljenja od nikogar.
Avtorica nikjer ni napisala, da sta otroka ves čas pri starih starših.
Pojdita in se lepo imejta.
Naša družina je ves čas skupaj. Imam službo, ki mi omogoča, da sem zjutraj doma do odhoda otrok v šolo in sem doma pred njimi. Tudi mož je doma do skupnega kosila.
Hiša majhna, zato smo ves čas skupaj. Skupaj hodimo na izlete, počitnice.
Ampak tudi midva si dva do trikrat letno privoščiva oddih sama, 3 do 4 dni. Včasih so bili otroci pri babicah in dedkih, sedaj že sami doma.
Malo zdravega pogrešanja ne škodi, vidijo, kaj vse je treba postoriti, da gospodinjstvo nekaj dni funkcionira, vidiji pa tudi, da midva funkcionirava kot partnerja, ne vedno le starša.
Mislim, da tisti, ki otrok niti za dan ne morejo prepustiti drugim, delajo veliko napako in slabo otroku in sebi.
Forum je zaprt za komentiranje.