Doniranje z emaili?
Živjo, če ne boste vedeli vi, potem res ne vem kdo bo:)
Saj poznate tiste maile o npr. bolnih otrocih, ki da nimajo denarja za zdravljenje in da za vsak poslan mail dobijo ne vem koliko centov? Saj vem, že neštetokrat sem slišala, da so ti maili larifari in da nekateri krožijo že skoraj desetletje, vendar pa me zanima, če vseeno obstaja možnost, da s pošiljanjem mailov doniramo nekaj denarja v tak namen.
Ravno pred eno uro sem namreč dobila mail od neke organizacije, da pač neka dojenčica iz Bosne (torej ne gre za državo, ki je daleč od naše) potrebuje zdravila za zdravljenje raka. Sedaj pa mi ne da miru.
Kaj menite?
Ja vsi, ki smo na net-u poznamo takšna sporočila.
Temu se reče Hoax. Edini namen je, da zabašejo poštne predale,
pa da imajo ljudje dopoldan v službi kaj delati :)))
Malce sama razmisli –
kako naj se zbere denar – kdo plačuje e-pošto ki se pošilja sem in tja.
Kdo ima od tega finančno korist ???
Nihče nima nikakršne koristi.
Sicer pa saj veš – cel kup stvari se naredi nekje v deželah, kjer ne
moremo preveriti kdo in kaj ??
Če že želiš pomagati otrokom, potem pojdi na forum Starejši (nekaj takega)
– čisto spodnji forum v spisku forumov in poišči uporabnico z imenom:
Črna ovca
pa jo pokontaktiraj. Mislim, da ima punca na tem področju ogromno izkušenj. (je ne poznam osebno, ampak že mora biti prava
oseba, ki ima v sebi veliko človečnosti, kakršne je dandanes
premalo)..
Lep preostanek vikenda..
Kadar dobite pošto s podobno vsebino, imena glavnih ‘igralcev’ enostavno vpišite v Googla in zraven pripišite besedico hoax – in odprli se vam bodo linki s podrobnejšimi opisi te potegavščine.
Primer: Rachel hoax
… in dobili ste opis hoaxa, ki je zadnje dni spet zaokrožil po Sloveniji, tokrat v prevedeni obliki, a z istimi ‘igralci’.
Pri tem se mi zdi najbolj smešno (beri: žalostno) to, da taki pošti nasedejo celo izobraženci na odgovornih funkcijah, ki prav vneto pošiljajo hoax naprej vsem iz svojega adresarja.
Mr.Tajfun napisal:
“Pri tem se mi zdi najbolj smešno (beri: žalostno) to, da taki pošti nasedejo celo izobraženci na odgovornih funkcijah, ki prav vneto pošiljajo hoax naprej vsem iz svojega adresarja.”
Jah saj to je nekako logično.
Izobraženci nasedejo celo prej kot neizobraženci.
Kajti neizobrženci so že sami po sebi dovolj pametni in se jim ni potrebno izobraževati.
Izobraženci pa čutijo ,da niso dovolj pametni in se pustijo izobraževati oziroma vkalupljati oziroma poneumljati in ravno zaradi teh postopkov postanejo izobraženci in zaradi tega ker potem ne mislijo s svojo glavo še prej nasedejo vsem mogočim neumnostim:))))))))))
Ne, ker nobeden ISP ni zainteresiran za več pošte in od tega, da skozi njegove SMTP strežnike gre več pošte, nima nič druga razen več težav in z njimi več nezadovoljnih uporabnikov, kar pa sama več, kaj pomeni. Kot bivši zaposleni pri enem izmed slovenskih ISPjev ti lahko zagotovim, da je od neke točke naprej postavljanje in vzdrževanje kakovostnega SMTP sistema zelo resen in zelo težek posel in če k njemu ne pristopiš resno, bodo uporabniki šli k konkurenci. SiOL recimo, je svoje čase (2001 – 2003) imel zelo resne težave z svojim SMTP strežnikom mail.siol.net, po celodnevne izpade in ponorele stranke. Tudi AOL je svoje čase imel zelo resne drame zaradi nedelovanja SMTP strežnika. Tudi, ko sem še delal na AMISu in se je recimo eden izmed poštnih strežnikov zaradi preobremenjenosti praktično ustavil, telefoni so čez 20-30 min začeli zvoniti, klicali so nezadovoljni uporabniki in so zahtevali, da gre njihova pošta takoj naprej. Eni izmed njih so včasih čez kakšno uro dobesedno ponoreli začeli kričati na. Tudi še danes, ko ne delam več neposredno s strankami (in tudi tam ne več), če pošta stoji na SiOLovem SMTP strežniku kakšno uro, me takoj kličejo moji(interni) uporabniki, češ, pošta nam ne dela, oblikovalec je poslal pred eno uro opise in cenike, pa še vedno nismo dobili. Že eno uro stoji na SiOLu, drama.
Ne samo neposredno, tudi posredno ISPji od te konkretne hoax pošte, ki gre skozi njihove SMTPje, nimajo čisto nič zaslužka, ampak samo več težav in gospodarsko škodo. Oni in stranke. Drugo pa je, da če bi ljudem bilo znano delovanje SMTP in DNS(MX zapisi v domeni) protokolov, bi vedeli, da pošta od njih do mene ne gre skozi Microsoftove in AOLove strežnike. Da gre skoznje, moraš pošto poslati nekomu na Microsoft ali AOLovemu uporabniku.
Seveda pa se da pri ljudeh, ki tega ne veste, z:”Če izbrišeš ta mail, res nimaš srca” in priloženo sliko ljubke triletnice doseči marsikaj, kajne …
http://www.dnevnik.si/novice/aktualne_teme/zgodba/223725/
Preberi si še tole.
Forum je zaprt za komentiranje.