Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo donatorstvo

donatorstvo

Imam s.p in bi delno finaciral stroške določenega športnega kluba in sicer prevoz na tekmovanja. Zanima me, ali mi klub mora izdati račun, na osnovi katerega potem jaz plačam stroške prevoza? Kako je z DDV in kako potem poknjižim ta račun? Hvala!

Ali vam bodo za plačilo stroškov prevoza nudili kakšno reklamo ali kakšno drugo ugodnost?

V bistvu sploh ne vem. Glejte, pri tem klubu trenira tudi moj otrok, finančno so vedno v krizi, starši plačujejo prevoz otrok, pa bi jim tako pomagali, da bi razbremenili starše vsaj tega stroška. Jaz pa bi poslednično ta strošek lahko nekako prikazal. Ne vem, svetujte in hvala!

Ali bi s temi nakazili radi pokrili vadnino?
To je sicer stvar dogovora, samo davčno vam bo šlo pa težko skozi, če je v klubu vaš otrok.
S klubom lahko sklenete pogodbo o sponzorstvu (tako se zavežete, da boste nakazali denar za njihove usluge- npr reklamiranje) ali donatorska pogodba (ko za nakazan denar ne dobite nobenih uslug).
Glede na to se potem izstavi račun in sklene pogodba. Za društvo se tudi drugače knjiži ali je to donacija ali sponzorstvo. Več o tem vam lahko posredujem na mail, če mi ga pošljete na moj naslov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close