Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo donacija zavoda

donacija zavoda

Lansko leto sem odprla s.p. in od zavoda prejela 470.000 SIT podpore (zaradi samo zaposlitve) Ali je treba ta znesek vnesti med prihodke ali ne? Če je to prihodek, ali ni nobene olajšave pri obračunu davka?

Registrirano imam delavnost na terenu, osnovnih sredstev nimam. Vendar pa uporabljam mobitel, ki sem ga kupila pred odprtjem s.p. Ali lahko uveljavljam telefonsko naročnino kot stroške ali ne?

Ne,če nimate telefona v osnovnih sredstvih ne morete uporabljati naročnino kot strošek!

> Lansko leto sem odprla s.p. in od zavoda prejela 470.000 SIT
> podpore (zaradi samo zaposlitve) Ali je treba ta znesek vnesti
> med prihodke ali ne? Če je to prihodek, ali ni nobene olajšave
> pri obračunu davka?
>
> Registrirano imam delavnost na terenu, osnovnih sredstev nimam.
> Vendar pa uporabljam mobitel, ki sem ga kupila pred odprtjem
> s.p. Ali lahko uveljavljam telefonsko naročnino kot stroške
> ali ne?
>

Tudi jaz sem podoben primer. Konec oktobra sem odprla s.p., 30. decembra pa sem prejela na TRR subvencijo Zavoda za zap. za samozaposlitev za plačilo prispevkov za 1 leto v znesku 490.400 Sit, čeprav mi je svetovalka napovedala, da jo bom dobila v l. 2006.
V katero rubriko na obrazcu Davčni obračun akont. doh. od dohodka… naj ta znesek vpišem???
Hvala za odgovor.

Subvencija se knjiži pod kratkoročne pasivne razmejitve v bilanci stanja, v knjigo prometa pa se ne knjiži. Ob vsakem plačilu prisp. pa vsak mesec za enak znesek zmanjšaš te kratkoročne pasivne razmejitve in isti znesek vpišeš v knjigo prometa kot subvencije.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close