Domovi za starejše – katerega izbrati
nečakinja1, 15.01.2013 ob 11:28
Pozdravljeni,
za teto, ki nima drugih bližnjih sorodnikov iščem mesto v domu za starejše. Zanimajo me vaše izkušnje…prostih mest se kar nekaj najde (DEOS-ovi domov – Horjul, Črnuče…), pa Kr. gora, tudi te “katoliške” sem gledala, bi se tudi našel prostor..po drugi strani pa berem tudi na teh straneh o nekaterih zelo slabih izkušnjah, predvsem s strani tistih, ki potrebujejo celovito nego…
Za vsakršne izkušnje vam bom zelo hvaležna.
Črnuče ne bi izbrala.
Škrtarijo s hrano. Sorodnik je bil tam lačen
DEOS d.o.o. Nisem edina, ki njihove zlorabe pozna s prve roke. Če ne bomo ukrepali lahko nekoč v svoje kremplje dobijo tudi nas. DEOS d.o.o. je kriminalna združba pohlepnih psihopatov: Alenka Žnidaršič Kranjc, Miha Kranjc (Alenkin patetični sinček, ki se nikoli ne bo odlepil od strupene dojke svoje mame), Tinkara Godec, Barbara Virant, Anita Bandelj, Kasima Medara, dr. Ksenija Mijin Steiner, dr. Mateja Strbad,…Kršijo pravice pacientov do zdravstvene obravnave. Zdravstvena in socialna obravnava v DEOS d.o.o. poteka na hodniku – zaupnost, varovanje osebnih podatkov – očitno so v DEOS d.o.o. mnenja, da si ostareli na račun katerih si gradijo vile, niso vredni niti osnovnega spoštovanja, ki ne stane nič. Dopuščajo in izvajajo nasilje. Predstavljajo se kot uspešni poslovneži in strokovni delavci, v resnici pa živijo od nakradenega denarja, goljufij, laži in zavajanj ostarelih ljudi in njihovih svojcev. Nagnusno! “Zdravnici” preko fiktivnih pregledov in naročanja nepotrebnega materiala goljufata oziroma kradeta NAŠ denar iz ZZZS. Pozivam vse s takimi in podobnimi izkušnjami, če kljub psihičnim pretresom, ki so jih doživeli s strani DEOS d.o.o., le najdejo moč, da oddajo vsaj anonimno prijavo na državne institucije, kot sta varuh pacientovih pravic in informacijski pooblaščenec. Na ZZZS je možno podati sum goljufije.
Slavo, 15.01.2013 ob 11:33
Dokler se le da, imejte raje teto doma, pa jo naj kdo drug čuva, če privoli za primerno vsoto seveda.Domovi za ostarele niso tisto, kar lahko vidimo po TV ,ker je realnost povsem drugačna–kruta !
Redno hodim v enega od domov na rekreacijo v njihovo “telovadnico”, pot vodi mimo jedilnice in ene večnamenske sobe. Non stop se nekaj dogaja, za pokretne in tiste na vozičkih izgleda, da je obilo priložnosti za mnoge aktivnosti, če tako želijo. Hrana izgleda tudi ok, diši. Zdravnika imajo domskega, s prevozi v bolnico ni težav
Verjamem, da je problem, če si prikovan na posteljo, nemočen, ampak to je tudi doma, če so vsi v službi, se prepirajo ali pa so tudi otroci že tako stari, da bi tudi zanje moral nekdo skrbeti.
Sem bila pa parkrat tudi v enem drugem domu, tam mi pa ni bilo tako všeč. Kava v kavarnici je bila zanič.
Žal se ne strinjam z Vami.
Ne vem govoriti o MGCju,ker nimam izkušenj.
Lahko pa povem,da Dom usmiljenk v Mengšu ne bi nikomur priporočala.
Vse pohvale delavkam gospodinjam,ostalo vodstvo,socialna delavka,glavna med.sestra itd. pod nivojem.
Nič ne dosežeš,ker je privat.
Če bi človek imel voljo,bi šel v tožbo,zato,ker želiš vsem,ki še bodo prišli vse dobro.
Tako pa se raje umaknemo,kar seveda ni prav.
V tej ustanovi ni ne zdravstvene oskrbe,še najmanj pa paliativne. Oskrbovanci so zgolj številke oz.zaslužkarstvo.
Prosiš,prosiš,da naj pomagajo,nič od tega.
Mamo so peljali na urgenco v Ljubljano,zdravnica,ki jo je sprejela,jo po 16ih urah odkloni,ter se opravičuje,da ji ne mora nič več pomagati,ker je bila v domu deležna nepravilnega zdravljenja oziroma sploh NE zdravljena.
Res grozno,kaj vse smo doživljali v tej ustanovi.
Smo pa na lastni koži izkusili,če je oskrbovanec sorodnik od vodilnih zaposlenih,je pa TOP,deležen 24 urne oskrbe.
ŽALOSTNO,kaj se dogaja v naši prelepi deželi.
Samo upam,da jim čim prej odvzamejo koncesijo.
Če bom le lahko,kakor koli pripomogla,bom z vso močjo.
Kar se tiče DEOS, se popolnoma strinjam. Samo stran. Tam sem imela pred 10 leti mamo in je bilo res slabo. Šparajo na vseh koncih, plenice sem vedno nosila dodatne. Da je prišla mama do zdravnika, sem se znucala. Kopali so jo pa tako, da je skoraj oglušela. In ko smo ji sprali ušesa, je spet normalno slišala.
Zdaj, torej 10 let kasneje, ko je kriza z osebjem, imamo taščo na Vrhniki. Zelo, zelo jih lahko pohvalim. V primerjavi z DEOS je kot noč in dan. V tem domu imajo tudi zelo dobro zdravnico, osebje je prijazno in korektno, hrana je odlična, imajo krasen, velik vrt. Soba je prostorna, s klimo, čeprav je tašča letos ni nič rabila.
Forum je zaprt za komentiranje.