DOMINIKANSKA
Živjo!
Konec novembra potujeva z možem v dominikansko,pa me zanima kako je kaj tam greva v punto cano,koliko traja polet a se je treba kje presedati kako je tam ,se splača kaj posebej ogledati,kako je hrana a so pretežno ribje specialitete za vsak nasvet bom hvaležna.Moram pa priznati ,da me je kar strah poleta nazadnje sem letela pred osmimi leti v tunizijo.
V Punta Cani smo bili lani, v sami RD je miljon stvari, katere si je vredno ogledati, tako, da probaj iz ponudbe izletov pač nekaj izbrati, lahko se pa tudi podaš na raziskovanje države v lastni režiji, saj ni nobenih varnostnih zadržkov, ljudje so ustrežljivi in prijazni. Sicer pa malo poglej na netu je ogromno podatkov. Vsekakor pa poskrbi za dober repelent saj so komarji v tropskih gozdovih res nadležni ( repelent lahko kupiš tudi tam, vendar je vse kar prodajajo turistom drago).
Ker mislim, da boste letovali v enem izmed mnogih All Inclusive hotelov, si glede hrane ne rabite skrbeti, saj bodo poskrbeli za vas. Na voljo je raznovrstna hrana, tudi morske specialitete, le lokalne hrane je bolj malo, zanjo je potrebno obiskati kakšno domačo gostilno.
Polet do Punta Cane traja približno 12.5 ur (letel sem iz Dunaja), pa navadi so poleti direktni, vendar pa se o tem pozanimaj pri agenciji, kjer ste aranžma rezervirali.
In kako je tam?
Turistična industrija je v polnem razmahu, hoteli so prekrasni, ponudba dobra, skratka je Dominikanska republika pravi cilj za turiste kateri želijo ,da se jih razvaja na vsakem koraku, za popotnike pa morda malo manj. Sem pa prepričan, da vas Hispanola ne bo razočarala. Pa lep dopust!!
Midva sva bila v RD leta 2004. Plačilno sredstvo je vsekakor dolar, v neketerih trgovinah sprejemajo tudi kartice ( jaz sem imela eurocard).
Glede spominkov pa: globalizacija je opravila svoje. Nakupila sva res veliko lesenih, zelo lepih spominkov, kar precej dragih. Za enega, ki sva ga videla v prodajalni pod hotelom na plaži, pa se nisva takoj odločila za nakup in jih potem tam niso imeli več, so nama v Santa Domingu – samo za naju v nedeljo popoldne odprli trgovino in nama ga prodali.
Čez kakih 14 dni sva šla v BTC v ljubljani in glej ga zlomka – v hali A, mislim da je ali kitajska ali indijska trgovina – zagledala popolnoma enake lesene kipce, pa precej cenejše kot tam.
Človk nima več nobenega užitka kaj kupiti. Vse se dobi povsod.
Forum je zaprt za komentiranje.