Dominikanska republika
Pozdrav vsem!
Zadnje case premisljujem da bi sel (cez nekaj mesecev, ko dovolj prisparam) kam na karibe in ne vem zakaj se mi je zapicla v glavo ravno Dominikanska republika.
V nasih agencijah sem videl da precej oglasujejo dvo tedenske pocitnice v raznih all inclusiv hotelih, ki pa stanejo v glavnem krepko cez 200 tisocakov.
Zanima me, ce ima kdo kaksne izkusnje z Dominikanske republike, kdaj jit tja, ali se splaca it na lastno pest, kako je v takem primeru s prenocisci, kaksni so ljudje, kako potovat naokoli po tem delu otoka, ali je poceni prehrana, itd… Ali je mogoce vse bolj usmerjeno v “penzinosticen” turizem, kjer so gostje v glavnem v svojih hotelih, s svojimi plazami in ni najbolj primerna za bolj popotniske in raziskovalne duse?
Hvala za nasvete
-ff
Mene je Dominikanska republika čisto navdušila. Bila sem tam že dvakrat. Prvič na severnem delu, predvsem v kraju Cabarete, ki je sicer idealen kraj za surfarje, ker vseskozi piha. Drugič pa sem se odpravila na JV del ob Karibsko morje, kjer je še dosti dosti lepše, vsak kar se tiče plaž, okolja ipd.
Obakrat sem dobila ugodno AI last minute varianto. To pa vsekakor ne pomeni, da moraš cele dneve biti samo v resortu. Razne agencije organizirajo razne izlete, oglede ipd., lahko pa se odpraviš raziskovat tudi sam.
Kar se tiče časa, ko se odpraviti tja. Več ali manj skozi celo leto, meni so odsvetovali odhod v mesecih oktobru in novembru (možnost hurikanov ipd.). Prvič sem se odpravljala tja konec junija, drugič pa v začetku septembra. Vreme je bilo vseskozi ok, deževalo pa je le ponoči.
Posebej pa so me navdušili domačini. Ljudje so izredno prijazni, vseskozi nasmejani in dobre volje. Nisem imela nobenih slabih izkušenj. In prav zato se odpravljam tja spet, verjetno v februarju 2005.
Če te zanima še kaj, piši.
Lp,
Manya
Forum je zaprt za komentiranje.