Dominikanska r. – z agencijo?
Zanima me, kaj je po vasem mnenju bolje oz. ceneje – obiskati Dominikansko republiko preko agencije za 14 dni AI ali da si organiziras lasten izlet – kupis svojo letalsko karto, sam si isces prenocisca? Jaz bi jo obiskal za dopust + (lastne) izlete po drzavi, in ker drzava ni ravno velika, sem pomislu, da je mogoce ceneje it z agencijo, kjer imam zagotovljeno prenocisce in hrano – pa tudi kaksen dan lahko manjkam v hotelu.
Ima kdo kaksne izkusnje? Od katere moznosti bom vec in tudi ceneje odnesel z obiskom te drzave?
Hvala za odgovore!
Grega
Ojla!
V DR bila pred 2 leti. S prijateljico sva sli tja na svojo roko, vendar pa moram priznat, da ni to najceneja varianta, ker imajo precej visoke cene (spanje, pijaca). Glede tega sem bila zelo presenecena, ker je DR precej revna drzava. Pri njih cveti all inclusive turizem, zato po mojem bos prisel najbolj poceni cez z agencijo (ni pa spet neka velika razlika ce gres na svojo roko). Vendar, ce bi imela se enkrat na izbiro, bi sla ponovno brez posrednikov, kajti drzavo najbolj dozivis na ta nacin. Blazno prijazni ljudje, glasba (marenque in bachata te cisto ocarajo), turkizno morje, pescene plaze, lepa narava. Veliko boljsi kontakt dozivis z domacini, ce nisi all inclusivec, po moznosti te peljejo v kak svoj lokalni bar, kjer se plese ze sredi popoldneva, cene so tudi ful ceneje. Ne spusti Sosue in Las Terrenasa, pa Boce Chice in Santa Dominga.
Ce bos kaj bral Lonely Planet, pa ti priporocam, da ga ne jemlejs prevec resno (razen ce je ze kaka bolj nova izdaja), ker je napisan precej tako da popotnika bolj odvraca kot vabi od DR. Avtorju se je morala ta drzava nekaj zamerit.
Vglavnem zelo fajn, upam da se bos mel ti tudi.
LP, Mateja
Forum je zaprt za komentiranje.