Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style domači pripravki za nego telesa

domači pripravki za nego telesa

Ravnokar listam Avonov katalog in gledam kaj naj bi vse uporabljale in drago plačale. Rada si privoščim masko za obraz od … pojma nima koga jo pa kupim v DMju in ima dve stopnji, ena je piling, potem pa še konkretna maska za obraz z avokadom. Koža je po tem res lepša in sijoča. Ker pa te maske stanejo 1,5€ za enkratno uporabo mi je pa to kar drago.

Rada bi probala kaj domačega, z domačimi sestavinami. Kaj uporabljate za piling telesa, maske, za lase….

Vsakega recepta, predloga bom vesela, pa verjetno bo še komu prav prišel.

Lep dan vam želim.

Za piling: sladkor, olivno olje in malo medu.

Maska za lase: Olivno olje in limonin sok. Včasih si za večjo elastičnost sperem lase po umivanju s kisom – jabolčnim.

Tukaj se moje znanje konča. No morda naj še omenim recept za beljenje nohtov: Soda bikarbona in limonin sok – super stvar.

lp

žličko meda, žličko kisle smetane, mali lim.soka = maska za antifris

Pozdravljena,

za domače pripravke za piling telesa lahko uporabite zoc od kave, ki je izreden tudi proti celulitu in čvrsti kožo. zdrgnete kožo in pustite stati nekaj minut, odvisno od časa.

zelo dobri pilingi so iz kristaliziranega medu, lahko tudi kisla smetana z dodatkom kosmičev ali moke.
Masko si naredite iz medu, skute, različnih olj, zmečkanega sadja. – nanesite na obraz, vrat in dekolte.

Kožo lahko zdrgnete tudi s soljo. Roke zdrgnite z limono ali kar z olupki krompirja. Tudi na komolcih in kolinih lahko uporabite limonino polovičko.

Za čiščenje obraza lahko uporabite tudi različna olj, ki jih spenite z vodo, celo make up odstranijo, če so olja kvalitetna so tudi zelo draga, meni jih je škoda, boljša so za v solato, koristila bodo koži od znotraj.

Domače kreme in maske: uporabite lahko sadje in zelenjavo, ki ni več dobra za pojesti, kakšno črno banano in podobno, ker sveže sadje in zelenjava, vas cenovno pride dražje od kupljenih mask.
Uporabite kar koli imate na zalogi, tako boste najbolj privarčevali.

Jaz nisem ravno pristašica teh domačih stvari, ker nimam časa to mešat in packat, tako da imam raje že pripravljeno kar si lahko nanesem tudi na potovanjih ko imam več časa zase.
Ker nima svojega vrta mi je to tudi dražje, seveda je drugače tistim srečnicam, ki imajo čas, vrt , njivo in veselje, takim absolutno priporočam domačo kozmetiko z vrta.

Uživajte v domači kuhinji, vse kar je dobro za pojest, je dobro tudi za kožo.

Simone Godina
Antiaging Beauty Coach
Ljubljana, Portorož

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close