Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika domači jabolčni kis

domači jabolčni kis

Pozdravljeni!

Rada bi naredila domači jabolčni kis, če ima kdo izkušnje s tem , bi prosila za recept.

Hvala in lep pozdrav.

Jabolka narežem na krhlje, dam v kozarec,ki ga napolnim z jabolki do polovice, zalijem z vodo , dodam 2žlici sladkorja in malo ksa premešam, pokrijem z gazo in dam na toplo.To naj stoji 3-4 tedne nato precediš iztisneš in dalj bo stal v steklenicah bolj bo močan.

lep dan

Pri nas doma ga naredimo kr celi škaf ponavadi jeseni ko je polno jabolk v sadovnjaku (tiste po tleh poberemo pa obrežemo in operemo) potem pa kolko vem preliješ z vodo in dodaš neki cukra (bom še povprašal za čist točen recept doma). Potem pa nekje po 10tih tednih pretočimo v kanistre (in morem reč da kis je res odličen sploh ker doma imamo ful bio jabolk (ker v sadovnjaku skoraj 0 ne škropimo)).

LP Oliver

ja hvala za odziv , vendar bi jaz rabila bolj točne podatke , recimo koliko jabolk in koliko vode, npr. ali dva jabolka na 1 liter vode ali kako,

pozdrav pia

pri nas pa stisnejo sok iz jabolk in dajo sok kisat na toplo (lahko dodaš malenkost kvasa in tudi klobuk, ki se naredi na kisu) postaviš na toplo in čakaš

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close