domače sladoledarke – kako to ve..
Rada bi delala domač sladoled. Sema že našla par receptov in poskusila narediti sladoled. V multipraktiku sem skupaj zmiksala sadje, sladkor, smetano, mleko. Saj je bil sladoled dober, samo vseeno bolj trd, kristalast /voden okus, nič preveč nežen – smetanast okus.
A si res moram nabaviti prav strojček za sladoled, če hočem, da je dober?? Če ja, kakšen tip priporočate? Hvala za nasvete.
To ti je lako mala, nabaviš kesicu praška za sladoljed (ja ga uzmem kod Bajramija) onda daš na kilu pol litra voda, smješaš in pol daš še mal (čist mal) voda in evo daš u hladilnjak. Povej če rabš še kornete (ta sladke) A boš sljastičarno odprla ? Ko se ti ohladi ga daš u posodicu in posuješ na primer sa čokolada (dda zgleda ko puška) ja dam potem še tablicu u posodicu da se zna koji je okus. E tako
je mogoče tale recept 🙂
http://www.kulinarika.net/recepti/6888/sladice/domaci-sladoled/
a delaš v multipraktiku ali z navadnim mikserjem?[/quote]
Darja draga, da bi ti kod mene delala, ne bi ti ja mikser dao……. sve je treba ručno da se obradi fino.[/quote]
ahmeti, če bi ti imel v svoji slastičarni dober sladoled, ne bi rabil tuki svojih nasvetov zastonj talat. zdej dej pa mir, ker bi rada kej uporabnega izvedela 😛
ricetta: GELATO ALLE FRAGOLE
Ingredienti: 250 gr latte intero, 250 panna, 150 zucchero, 300 fragole mature, un pizzico di sale fino.
Preparazione: Inserire nel boccale latte panna zucchero sale 4 min. Temp 80 vel 1 e mettere da parte a raffreddare.senza lavare il boccale inserisci le fragole ben lavate 10 sec vel 8 aggiungi la crema messa a raffreddare e amalgama bene 10 sec. Vel 4, versa in un contenitore largo e basso e metti in congelatore fino a completo congelamento. Al momento di servire taglialo a cubetti inseriscilo nel boccale e mantecalo molto bene 20 sec vel 7 e 10 sec vel 4 spatolando. Puoi servirlo subito o riporlo di nuovo in congelatore. Si conserva a lungo
Ti bom prevedla jutri, če ne razumeš ITA. Zdaj se mi mudi domov.
… zlije v multipraktik pol litra navadnega jogurta, pol kile zamrznjenega jagodičevja ( borovnice, jagode, ribez ) nekaj lističev mete in počasi priliva par žlic meda. Potem zalaufa mašinco za pol minute – sicer pravi, da je za to potrebnen RES DOBER multipraktik – zlije zadevo v banjico in da v zamrzovalnik za pol ure.
Jaz še nisem probala, ker ne vem, če je moj mulipratkik res tako dober. Če ga raznese, bomo belili kuhinjo. Bom pa poskusila s polovico recepta čez dva tedna, ko bodo na Jnačah taprave zrele jagode.
Pomarančni sladoled – enostaven in odličen
Forum je zaprt za komentiranje.