domača špinača???
domaco spinaco najprej ocisti,operi in na hitro skuhaj v slani vodi. odcedi,narezi na drobno. jaz jo vedno rezem-nekateri jo sekljajo v multipraktiku !? na malo masla prepazi drobno narezan cesen /samo,da zadisi/, dodaj narezano spinaco,premesaj,dolj mleko. kuha se cca 10 min..soli,popraj. na koncu dodaj se zlico kisle smetane. to naj bi bila tista “klasicna ” spinaca!? si to mislila ? lp petra
Lahko pa pripraviš juho iz špinače. Pred časom sem tudi jaz tukaj spraševala, kako naj rpipravim juho iz špinače. Dobila sem nekaj predlogov, doma pa je bil najbolje sprejet naslednji:
– krompir olupim in ga v rahlo osoljeni vodi skuham
– medtem ko se krompir kuha, v drugi posodi stopim žlico masla, dodam precej sesekljanega česna in špinačo (uporabila sem že svežo, zamrznjeno, pa tudi koprive in blitva so se že znašli v takšni juhi) in malo podušim
– dušeni špinači dodam krompir skupaj z vodo, v kateri se je kuhal in vse zmešam s paličnim mešalnikom
Lahko dodaš muškatni orešek (jaz ga ne, ker mojim ni všeč) in žlico kisle smetane. Takšno juho večkrat pripravim, saj je dobra in hitro pripravljena.
Pa dober tek!
Hej!
Mogoce ti bo to tudi prislo prav. Ce imam vec spinace, jo samo usoparim, nato postopek, kot ga je napisala Petra( z dodatkom naribanega parmezana in malo muskatnega orescka), lahko namesto masla tudi olje. To duseno spinaco nadevam v palacinke, ki jih popecem v pecici.
Take nadevane palacinke( se ne pacene) dam tudi v zamrzovalnik za kasnejso uporabo. Ponavadi napolnem nekaj palacink z mesnim gostim ragujem ali s sirom in sunko.
Oboje, spinacne in mesne specem in potem si vsak vzame, kar mu bolj prija.
Seveda palacinke v pekacku se malo polijem z razzvrkljanim jajckom in smetano( ali pa namazem samo z zmehcanim maslom in zlico paradiznikove omake). Gostje( tako vege kot mesojedci)- zadovoljni.
Enako nadevam tudi blitvo, poprazene bucke, jajcevce…
Meni so taki kaneloni se ljubsi od tistih kupljenih.
Upam, da sem napisala postopek dovolj razumljivo:))) Pozdravcek Babi
Forum je zaprt za komentiranje.