Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Domača skuta

Domača skuta

Rada bi vas prosila za nasvet kako narediti skuto iz domačega kravjega mleka, ne da bi dodala kis. Še nikoli je namreč nisem delala.
Za jogurt vem, da rabim kulturo (malo jogurta) in sobno temperaturo, da se “naredi”.
Do sedaj sem skuto kupovala, želela pa bi pripraviti domačo skuto za svojega 7-mesečnega sinka.
Hvala za nasvet,
Katjuša

Takole Katjuša, ko sem bila še otrok in mladoletnica smo doma delali skuto brez da bi dodajali kis. Moram pa ti povedati, da postopek tako izdelane skute je malo daljši. najprej daš mleko v lončeno skledo, dase ta skisa – in postane kislo mleko. Potem to kislo mleko segreješ, tako, da je vsa voda, ki jo spusti rumena in kislo mleko se drži v kosu (ne vem kako ti naj napišem to, da kako izgleda), kislo mleko ne sme zavreti. Sam močno pogrej. potem pa jo zliješ na cedilko. – Mi smo doma imeli narejen žakelček iz domačega lanenega platna, v to smo potem zlili pregreto kislo mleko in čez noč obesili, da je iz nje odtekla sirotka. Tako pripravljena skuta je bila uporabna za vse sotre: dodali smo nekaj česna, rdečo papriko, malo soli to vse skupaj dobro premešali oblikovali stožičaste hlebčke, to malo prekadili – joj kar sline se mi cedijo ob teh dobrotah ko jih že opisujem, uh vse je bilo njamiiiiii……………

lp

Najlepša hvala za nasvet, nič zato če je malo več dela, da je le domače.
Lep preostanek vikenda,
Katjuša

Kislo mleko segreješ na 40 stopinj Celzija, nato pustiš da se ohladi in precediš.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close