Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika domač jabolčni sok

domač jabolčni sok

Nabrali smo veliko neškropljenih domačij jabolk, jih zmleli in sprešali v mošt, dva soda smo segreli do 80 %, tako kot lansko leto, v enega pa smo po nasvetu znancev dali tekoče žveplo, kar mi sicer ni bilo preveč všeč…
po 36 urah smo sok pretočili, na dnu pa naj bi bili ostanki žvepla…

imate kaj izkušenj z žveplanjem, ali se res vse izloči???
(mi je kar žal, da nismo ves sok prevreli…)

Lenč

Hojla,
z žveplom nimamo izkušenj. Pri nas doma jabolčni sok prekuhamo približno do 80°C, pretočimo v dobro oprane in segrete steklenice in zapremo s kovinskimi pokrovčki, da dobro drži. Nato imamo sok na toplem, da se počasi ohlaja in nato v shrambo z njim… Letos nam ga je uspelo nakuhati 50 l, od tega smo 10l že požlampali, v enem tednu! In še nikoli se nam ni pokvaril…

In kaj se naredi po 36 urah z jabolčnim sokom? Mislim, kako ste ga shranili?

Mi jabolcni sok segrejemo do 80 ali malo vec in rahlo ohladimo, toliko, da sod lahko zaparafiniramo in zapremo.Ne dodajamo nobenega zvepla..

Lp Mojca

Če je vprašanje namenjeno meni. Damo ga na hladno in temno, v shrambo v kleti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close