domač jabolčni sok
Nabrali smo veliko neškropljenih domačij jabolk, jih zmleli in sprešali v mošt, dva soda smo segreli do 80 %, tako kot lansko leto, v enega pa smo po nasvetu znancev dali tekoče žveplo, kar mi sicer ni bilo preveč všeč…
po 36 urah smo sok pretočili, na dnu pa naj bi bili ostanki žvepla…
imate kaj izkušenj z žveplanjem, ali se res vse izloči???
(mi je kar žal, da nismo ves sok prevreli…)
Lenč
Hojla,
z žveplom nimamo izkušenj. Pri nas doma jabolčni sok prekuhamo približno do 80°C, pretočimo v dobro oprane in segrete steklenice in zapremo s kovinskimi pokrovčki, da dobro drži. Nato imamo sok na toplem, da se počasi ohlaja in nato v shrambo z njim… Letos nam ga je uspelo nakuhati 50 l, od tega smo 10l že požlampali, v enem tednu! In še nikoli se nam ni pokvaril…
Forum je zaprt za komentiranje.