Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika doma narejena čokolada

doma narejena čokolada

Mene pa zanima, če ima kdo izkusnje z doma narejeno čokolado. Ali pa kak recept. Se priporocam.
Hvala!
nl

Ko sem bila se majhna je bila cokolada kar malo luksuzna zadeva, se posebno tista s celimi lesniki. Pa smo jo vcasih naredili pri babici in dedku. Bila je dobra (kolikor se spomnim – od takrat je minilo ze kar nekaj let!), nikoli pa ni bila tako trda kot kupljena. mislim da zato, ker je v njej precej mascobe. Nikoli je nisem poskusila narediti sama.

Recept pa je tak:

Zmesaj in kuhaj
800 g sladkorja
400 g margarine
3 dl vode
Vre naj 5 minut, nato odstavi in mesaj se 5 minut. V toplo maso vmesaj
500 g mleka v prahu
120 g kakava v prahu ter
lesnike/orehe/mandlje po zelji
Nastalo maso mesaj 10 minut, dodaj se
2 vanilij sladkorja.
Maso razgrni na pekac (na peki papir) in ohladi.

LP, Muša

Jaz jo delam (približno podobno kot MUša) in je zlo zlo njami:), le da ne dam vanili sladkor, ker namesto800g sladk. dam kar 1kg in je tako dosti sladka. Zlo dobra in tudi dišeča je. če dodaš cimet (malo-žličko).
Dober tek
in ne je hrant dolgo časa v hladilniku, ker se potem preveč posuši

aja, in meni rata trda…boljša kot kupljena, čist zares
je pa res, da pa včasih nastane taka mehka (kot “čigumi”), ampak to je takrat, ko se ne posreči…ne glede, nastane največkrat trda-taka ta prava.

Se pravi, da pride kar okoli 2 kg čokolade. To pa je zalogaj!
Se čokolada potem lepo reže? Jaz bi jo narezala, zavila v celofan in podarjala našim sladkosnedom v decembru.
Če dodaš cimet ali obenem dodaš tudi oreščke? In katere?

JA, seveda jo lahko narežeš in potem daješ naokrog v alumijasti fol. naprimer.. jaz bi je bla zlo vesela:), tko da ti kr.. narežeš jo potem, ko se malce strdi-recimo po 20min.
Ja, dodaš cimet in katerekoli oreške, meni je najboljše, če dam cele lešnike. Ti pa lahko daš, kar ti je fino.
Dober tek.

Kara, hvala za odgovor! Imam še eno vprašanje: a jo daš na ta velik pekač – kot za rolade?

Lep dan!

dobro jutro, Stanka
ne, ne v ta največji pekač, ker bi prišla pretanka
jaz dam v manjšga ne vem, pribl. velikost15x25/30, čeprav je pekač lahko večji: odvisno kako debelino čokolade želiš

Hvala, še letos preizkušeno! ;-)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close