Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Dolžina odpovednega roka v kovinski industriji

Dolžina odpovednega roka v kovinski industriji

Pozdravljeni,

v kratkem nameravam zamenjati službo, in sicer bi bodoči delodajalec rad, da bil čim prej začel delati na novem delovnem mestu. Trenutno spadam v IV. tarifni razred po Kolektivni pogodbi kovinske industrije, zanima pa me, koliko imam odpovednega roka. V zadnjem času naj bi prišlo do sprememb na tem področju, vendar v Uradnem listu nisem zasledil ničesar. V moji Pogodbi o zaposlitvi piše, da je dolžina odpovednega roka določena z določili Splošne kolektivne pogodbe za gospodarstvo, Kolektivne pogodbe za kovinsko industrijo Slovenije in veljavnimi zakoni. Glede na Zakon o delavnih razmerjih, traja odpovedni rok en mesec, ki se lahko s kolektivno pogodbo podaljša na do 3 mesece. Nikjer v kolektivni pogodbi (niti v kasnejših določilih) pa nisem zasledil podatka o odpovednem roku. Ima morda kdo izmed vas podobno izkušnjo ali pravno podlago, s katero bi si lahko pomagal?

Najlepša hvala že vnaprej.

Če ni nič v kolektivni pogodbi, potem pač velja zakonski 15 dnevni rok, če si zaposlen do enega leta oz. 30 dnevni rok, če si zaposlen več kot eno leto pri zadnjem delodajalcu.

imam pogodbo za določen čas 6 .mesecev v pogodbi je odpovedni rok 60 dni me zanima če je to v skladu z kolektivno pogodbo imam 4.stopnjo izobrazbe in sem dobil novo službo ki so pripravljeni počakati na 30 .dnevni odpovedni rok lep pozdrav

V panožni kolektivni pogodbi o odpovednih rokih nič ne piše, kar pomeni, da v skladu z 94. členom ZDR-1 lahko velja 60 dni odpovedni rok, zapisan v pogodbi o zaposlitvi.

Ampak, če imaš čez 30 dni drugje službo, pač takoj napiši pisno odpoved pogodbe, kjer jasno zapišeš, da imaš novo službo, da lahko delaš tu še 30 dni in da ti tako delovno razmerje preneha čez 30 dni ter da te po tem datumu v staro službo ne bo več.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close