Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Dolga in močna mensturacija

Dolga in močna mensturacija

Ženske, ima še katera težave z dolgo in močno menstruacijo (močna in 8-9 dni). Je našla katera način kako to odpravit?
Pri meni to traja že od prvih mensturacij naprej. Zdaj se je še podaljšala s 7 na 9 dni. Obupno.
Ginekologa sem že dva zamenjala pa se nobenemu to ne zdi problem.
Meni pa se zdi problem, če imam menstruacijo 2x toliko časa kot večina ostalih žensk, da ne govorimo o neprijetnih občutkih, ko se mi zdi, da kar lije ven iz mene. In da sem postala že slabokrvna.
Je mogoče katera poskušala s kakšnimi homeopati ali pa kitajskimi zdravniki ali kako drugo alternativo?

Jaz bi ti svetovala čim več surove prehrane, po možnosti vso, naj bi ženske, ki 100% jejo surovo hrano, menstruacijo izgubile. Pri tem seveda ne mislim surovega mesa, krompirja, ipd,… ampak sadje zelenjavo, ki jo sicer lahko jemo surovo, in oreščke. Žal ti lahko iz svojih izkušenj povem, da to pač ne pomaga vedno– imam podobne težave kot ti, ki jih paliativno odpravljam, da dva tedna (tisti pred m in v času m ) jem enostavno pač zelo malo.
Zdaj ne vem, ker pač pišeš o močni menstruaciji ne pa o boleči. Tisto zgoraj pomaga pri bolečih, raje kot kakšen tramal oz naklofen oz kaj vse nekatere jemljejo,…
S kitajsko medicino oz. s homeopatijo pa nimam izkušenj.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Sem pristašinja mešane, pestre prehrane tako, da presnojedstvo ni zame.
Nimam nobenih bolečin (no tu in tam, ampak ne kaj hudega) in ne jemljem nobenih protibolečinskih tablet. Mene muči predolga in premočna mensturacija.

Moja kolegica, 50kg (itm okoli 19, drobižek) ima dolge in mučne menstruacije. pa precej slabokrvna je. Pazi na prehrano, ne vem točno kaj je, lahko jo povprašam. Ima pa že leta težave z menstrucijo, tudi še niso odkrili anomalij, jeba to. Njo ful boli, ji je slabo ipd, ti vidim, da nimaš teh težav, torej gre bolj za kaprico :))

Jaz imam na srečo močno, a kratko (3, max. 4 dni).

Če imaš partnerja, probaj s tabletkami za nekaj časa, čeprav osebno mislim, da imajo kt veliko preveč negativnih učinkov kot dobrih.

Kot zanimivost, meni na morju vedno nekako usahne, včasih že 3. dan nimam več. To v primeru, da se kopam. In nisem edina.

Nekatere pa so skoraj nehale krvaveti, ko so začele uporabljati mireno.
Kako pa jo katera prenaša, je pa spet druga zgodba….

Ne, tudi KT ne rešijo težave. Ko sem jih jemala je bila isto 8-9 dni dolga. Hrana, kg, ne vplivajo. Vedno isto. Edino stres vpliva: se zgodi, da se zamakne za par dni. Pri KT je bilo edino to, da je bila malce manj močna, ampak še vedno močna. Isto pri starosti 14 let ali pa zdaj pri 42.

Kt ne spremenijo trajanja menstruacije, bilo bi scary, če bi, (čeprav takrat sploh en gre za menstruacije, ampak pustimo podrobnosti), to je očitno biologija tvojega telesa, proti kateri se nima smisla boriti, če je ostalo bp (brez posebnosti), Ne vem, če si slabokrvna zaradi tega, saj navsezadnje telo to izgubo krvi nadomešča po svoje, prepričana sem, sicer bi v teh letih že umrla– jaz bi ti vseeno svetovala pač zdravo prehrano, karkoli to pač pomeni, da se boš dobro počutila, sicer pa se zdaj verjetno toliko že poznaš– možno je tudi, da se ti diuretični učinek med m. manifestira kot izguba več krvi– ne vem… vsak ima svoj križ pač, menda–

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

KT pa spreminja količino izgubljene krvi :). KOličina izgubljene krvi se zmanjša.
Ja, slabokrvnost je zaradi tega, ker izgubim preveč krvi. Stanje se recimo izboljša, če jem KT dva meseca skupaj brez prekinitve.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close