Najdi forum

dolg

Pozdravljeni!

Trenutno sem prijavljena na zavodu za zaposlovanje, dobivam nadomestilo. Odpoved sem dobila, ker je podjetje v finančni stiski – ni denarja za plačo. Podjetje še posluje, vendar zelo težko.
Delodajalec mi je dolžan še dve plači in odpravnino, sorazmerni delež regresa in regres za lansko leto.
Dva meseca mi je nakazoval pač kolikor je bilo – 100, 150……zdaj so se nakazila kar ustavila.
Po pogovoru z njim sem dobila odgovor, ko bo kaj denarja, bom dobila….
Kaj lahko storim? Ga lahko tožim? Vem, da denarja ni, pač priteka počasi. Se podjetje v primeru tožbe zapre? Kako to poteka? So kakšni zastaralni roki?
Prosim za odgovor, ker me res skrbi. S tem denarjem bi pokrila vsaj preostali kredit, ki ga še dolgujem banki.

Lp

Če nimaš denarja za odvetnika, zaprosi za brezplačno pravno pomoč na delovnem sodišču. Podjetje boš morala tožiti, zastaralni rok je 5 let. Kaj pa bo s podjetjem tekom pravde, pa nihče ne ve.

Z bivšimi sodelavci smo uspešno izterjali dolg od podjetja.

Obrnili smo se na odvetnika, ki nam je zaračunal 10 % od dobljenega zneska. Zadeva je šla na delovno sodišče. Odvetniki zaračunajo tam do 13 % dobljenega zneska. Tako kot je nekdo že svetoval, pa se lahko obrneš tudi na brezplačno pravno pomoč.

Je pa res, da nekaj časa traja, a delovno sodišče je načeloma naklonjeno delavcu, ne delodajalcu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close