dolg, voda, občina
Zanima me nekaj. Občina je lastnik vodovodnega omrežja, ki poteka čez mojo parcelo že vsa leta. Za to ne obstajajo nobeni papirji. Gre pa čez sredino parcele. Ob gradnji hiše, smo se priključili na omrežje uradno (z odštevalno/vodovodno uro), vendar pogodbe nikoli podpisali.
Pred dobrim letom je prišlo obvestilo s sodišča, da nas občina toži za neplačilo vode šest let nazaj. Vmes smo imeli nenehne težave z vodo, okužena, je ni bilo, umazana – ni da ni, nismo imeli niti dostave, vodo za pitje, kuho smo kupovali…. Vse te težave so bile že večkrat, objavljene tudi v medijih.
Z občino nikoli nismo podpisali pogodbe, saj smo zahtevali, da nam občina zagotovi nek minimalen stalen pritisk vode, ne pa sedaj, ko so že v prvem nadstropju težave in voda ne teče v redu. Tega nam niso zagotovili, zato smo rekli, da ne podpišemo pogodbe, kjer se bomo samo mi kot uporabnik zavezovali nekaj.
Z županom ni mogoč noben dogovor, pogovor, ne želi kontaktirati. Nič ni mogoče. Imam tudi dokaze (že predložene sodišču), kjer je navedeno ter dokumentirano kontaktiranje z županom ter njegov odnos. Pa vendar – razprava na sodišču bo naslednji mesec, saj občina vztraja.
Kako naj nastopim – po zakonu terjatve za potrebe gospodinjstva propadejo po preteku enega leta, nimam pogodbe, … občina pa nastopa kot da smo jih okradli. V resnici pa se počutimo mi izigrani, kajti nenehno smo v bitki z občino ter vodo in vodovodom. Sedaj pa nas dajo še na sodišče, kot zločince. Na mediacijo pa niso pristali.
Spoštovani,
Na tožbo morate vsekakor odgovoriti in postopek tudi voditi do konca, saj vas sicer lahko doleti zamudna sodba. Predlagamo, da vse opisano sodišču sporočite v odgovoru na tožbo in pripravljalnih vlogah (morda bi bila smiselna tudi odškodninska tožba), za kar pa vam predlagamo, da si poiščete odvetnika po vaši izbiri.
Terjatve za dobavljeno vodo res zastarajo v enem letu, če seveda občina v tem času ni ničesar storila (npr. pošiljala izvršbe). V takem primeru se namreč tek zastaranja pretrga.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.