Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Dolenjske toplice, poletje

Dolenjske toplice, poletje

Pozdravljeni, zanimajo me vaše izkušnje z bivanjem v Dolenjskih toplicah poleti z otrokom, starim 3 leta. Zanima me glede igral in podobnega.
Sem noseča, tja bi se odpravili, ko bom v 34 tednu.
Porodnišnica v Novem Mestu je itak blizu.

Če pa imaet kak drugi predlog za kake druge toplice, pa kr… Vendar naj bo porodnišnica blizu. Pač panik sem.

Mah, edina aosicacija na Dolenjske Toplice mi je ta, da so že stoletja priznano zdravilišče za zdravljenje revme, osteoporoza, artritisa…
Še nisem bila…

Lolita, malo si še za časom. Že kakšnih deset let je v DT Balnea, to je nov objekt: notranji + zunanji bazen, pa še pred nekaj leti dozidan nov moderen hotel (ki meni v primerjavi s starim ni všeč, ampak za mlade je verjetno v redu, ker v starem so v glavnem penziči. Pa tudi bazena v starem delu sta v kleti). Balnea pa ponuja, kot sem že rekla: notranji + dva zunanja bazena za odrasle (eden je povezan z notranjim in odprt celo leto) + bazen za otroke, ki ima gusarsko ladjo. Otroški bazenček je za manjše otroke kar prijeten. V okolici bazena je nekaj igral. Tudi notranji del ima otroški bazenček. Dolenjske T ne ponujajo neke hude zabave kot napr. Čatež. Ni toboganov in podobnega (razen na otroškem bazenčku). Bolj za tiste, ki imajo radi mir. Narava je lepa. Primerno za sprehode, mislim, da za mlado družinico kar lepo. Lp

Si povedala vse 🙂

Katere pa potem priporočate za 3 letnika? Važžno je samo to, da je tudi porodnišnica v bližini. V vodo pa itak ne bom šla, bo samo mož z njim tam skakal, jaz bom bolj na ležalniku.

Aja, a je v vseh toplicah poleti toliko os? Bili smo v Topolšici, pa se ni dalo ležat na ležalnikih zunaj, ker ej bilo nenormalno dosti os. Noseča pa ne bi skakala za osami.

Mislim, da so primerne za vašo družinico. Prijetno je tam, otroci so radi v tistih bazenih. Čateške so za starejše otroke, ki se lahko po tistih ogromnih brzicah in toboganih spuščajo, to ni za triletnike. Po moie ti ne bo žal, če greš v Dolenjske. Pa še Novo mesto je čisto blizu in veliko izletniških točk v bližini.

Dolenjske so super, zelo čista voda, hotel Balnea je vrhunski, za 3-letnika je nekaj igral pri hotelu, kjer lahko ti zraven piješ kavo, bazen je pa tudi čisto nizek, sredi otroškega bazena stoji gusarska ladja s tobogani, ampak je vse bolj za majhne otroke, pod nadzorom staršev ni nevarno. Ti pa ne kompliciraj, ker si noseča, v 34-tednu sem jaz še pohištvo sestavljala. Tudi porodnišnice ne rabiš zraven, imaš 45 minut do Ljubljane, če bo že kriza. Ene res tak kraval delate, ko ste noseče, da je joj …

No ja, prvič sem v 60 minutah rodila.

Saj imaš do novomeške porodnišnice 10 minut.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close