dokumentarec včeraj-Amy Winehouse
Nisem nič samooklicana. Če profesionalno prodajaš svoja dela in rišeš ter ustvarjaš,sli slikar,ustvarjalec-kaj je tukaj narobe?? ustvarjalka,slikarka sem.
Ne,jaz nič ne dobim od države,kvečjemu plačujem 25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} davka na vsako prodano sliko 🙁 Letos bom pa še pravljico za otroke izdala. Planiram izdat dve,eno še jeseni. Upam da speljem 🙂
Amy je bila ena izjemno nadarjenih glasbenic,njen talent je bil neverjeten. Škoda da jo je odvisnost pokopala,je bila izjemna umetnica.
Nič ne dobiš od države? Draga moja, ti živiš od socialne!
[/quote]
Ste se spet začeli name spravljat?? gnoj jedan. Nimaš nič od svojega živlejnja,samo ta Mon pa šnjofanje in opravljanje drugih? vprašanje je bilo,če mi država daje kot umetniku subvencijo. Ne,mi jo ne,ker nimam ALU in na te subvencije in donacije nisme prijavljena,tudi nimam pogojev. Dobivam socialno pomoč,ker sem shizofrenik-duševni bolnik in ne morem delat. Sem si pa sama s svojimi rokami in glavo ustvarila prihodek od česar je cilj da nekoč živim brez podpore-slikarstvo in umetnost. bi še kej rada? spizdi podlasica!
Ste se spet začeli name spravljat?? gnoj jedan. Nimaš nič od svojega živlejnja,samo ta Mon pa šnjofanje in opravljanje drugih? vprašanje je bilo,če mi država daje kot umetniku subvencijo. Ne,mi jo ne,ker nimam ALU in na te subvencije in donacije nisme prijavljena,tudi nimam pogojev. Dobivam socialno pomoč,ker sem shizofrenik-duševni bolnik in ne morem delat. Sem si pa sama s svojimi rokami in glavo ustvarila prihodek od česar je cilj da nekoč živim brez podpore-slikarstvo in umetnost. bi še kej rada? spizdi podlasica!
[/quote]
Tvoj cilj je invalidska penzija, ker je višja kot socialna. A si že pozabila kaj si pisala?
Tvoj cilj je invalidska penzija, ker je višja kot socialna. A si že pozabila kaj si pisala?
[/quote]
Normalno da je. Saj živim s 300 eur,kar je nemogoče. Še leta prej sem živela pa samo z 200 euri,če 7 let nazaj pa samo s 190 euri. In če imam za to možnost,je cilj invalidska,seveda. Vse stoji,epidemija je vse ustavila. Preden bom te postopke zaključla bom že stara 150 let 🙁 že eno leto vse stoji. Termin za sestanek imam na zavodu šele oktobra 2021. In kaj potem če je moj cilj invalidska? hvalabogu,da je ta možnost! Še veš ne kaj pomeni živet s 300 euri,futrat še mačka (in to ne slabo!),pdopirat svoje gospodinjstvo in še svoje življenje in še svoje ustvarjanje,umetnost.
Gledala v kinu… Ker mi je Amy kot pevka všeč (o okusih pa ne bom razpravljala).
Ne vem, meni se je njen fotr kar zameril, ko sem ga gledala. Kar se mene tiče, jo je prodal.
Pri partnerjih, ki so dvisniki, je pa težko reči, kdo koga dol vleče… Enkrat en potegne, drugič drug, pa pogosto sta ujeta v dinamiko “midva zaveznika vs. zunanji svet sovražnik” – ker jima kobajagi tisti, ki jima želijo pomagati, v resnici hočejo slabo, jima ne privoščijo njune sreče, ipd. In je takim težko, če že ne praktično nemogoče, pomagati…
Žalostno.
Gledal v Kino pod zvezdami (LJubljanski grad)
Z vsako nesrečo je potrebno zaporedje veliko različnih dogodkov. Če neke osebe niso direktno zažgali na grmadi, ne moremo reči, da je prav neka specifična oseba kriva za samomor.
Tudi Jimmy Hendrix, Jim Morrison, Janis Joplin, Kurt Cobain.. so se v podobnih okoliščinah poslovili pri 27ih.
Na provokacije SDS plačanih trolov pa nima smisla odgovarjati, ker jim samo promet vzdigujete (in plačilo).
Gledal v Kino pod zvezdami (LJubljanski grad)
Z vsako nesrečo je potrebno zaporedje veliko različnih dogodkov. Če neke osebe niso direktno zažgali na grmadi, ne moremo reči, da je prav neka specifična oseba kriva za samomor.
Tudi Jimmy Hendrix, Jim Morrison, Janis Joplin, Kurt Cobain.. so se v podobnih okoliščinah poslovili pri 27ih.
Na provokacije SDS plačanih trolov pa nima smisla odgovarjati, ker jim samo promet vzdigujete (in plačilo).
[/quote]
nevem,ampak men ko sem Amy odkrila,ko je bla še živa,sem dejansko prvič v življenju da sem imela žensko vzornico. recimo punce majo vedno neke glasbenike,pop pevke ki jih obožujejo,jaz sem celo srednjo šolo furala HIM skupino pa Marlyn Mansona,nč druzga mi ni potegnilo. Ko je pri mojih 20ih Amy pršla na sceno sem bla frapirana. Tok talentirana,tak talent,da ko je umrla sem prov jokala.
Zakaj taki zapadejo v take odvisnosti je vedno skrivnost in uganka. Spomnim se,ko sem gledala ene njene intervijuje,ko je še imela album Frank,pa še pred tem,je bila striktna zagovornica da trave ona niti probala ne bo. No,na konc pa tak Đanki ratala da je blo kr hudo.. Isto Rihanna. Je nabijala neki časa,da zarad njenga fotra k je bil odvisnik ne bo nikoli probala drog,pa že par let to več ne drži. Še celo non stop dela selfije z jointom.
Pr umetnikih je full res full težko,da niso zadrogirani. Umetnost je neki res odfukanga,to ti mozag in domišljija delata sto na uro. Jaz ne konzumiram drog,sem umetnica,ampak to ne pomeni da nisem pod substancami. Kadim ko turk,in nikotin JE DROGA. Sicer ni trda droga,ampak je defenitivno omama. Pa še na antipsihotikih sem,pa še na kofeinu 24 ur na dan. brez tega sploh ne bi mogla funkcionirat. Moja edina želja je,res,da bo to vse v življenju kar mi bo prineslo da konzumiram. Drog,ta pravih sintetičnih in trdih se bojim na smrt. In se izogibam folka ki jih uživa-niso del moje družbe.
nevem,ampak men ko sem Amy odkrila,ko je bla še živa,sem dejansko prvič v življenju da sem imela žensko vzornico. recimo punce majo vedno neke glasbenike,pop pevke ki jih obožujejo,jaz sem celo srednjo šolo furala HIM skupino pa Marlyn Mansona,nč druzga mi ni potegnilo. Ko je pri mojih 20ih Amy pršla na sceno sem bla frapirana. Tok talentirana,tak talent,da ko je umrla sem prov jokala.
Zakaj taki zapadejo v take odvisnosti je vedno skrivnost in uganka. Spomnim se,ko sem gledala ene njene intervijuje,ko je še imela album Frank,pa še pred tem,je bila striktna zagovornica da trave ona niti probala ne bo. No,na konc pa tak Đanki ratala da je blo kr hudo.. Isto Rihanna. Je nabijala neki časa,da zarad njenga fotra k je bil odvisnik ne bo nikoli probala drog,pa že par let to več ne drži. Še celo non stop dela selfije z jointom.
Pr umetnikih je full res full težko,da niso zadrogirani. Umetnost je neki res odfukanga,to ti mozag in domišljija delata sto na uro. Jaz ne konzumiram drog,sem umetnica,ampak to ne pomeni da nisem pod substancami. Kadim ko turk,in nikotin JE DROGA. Sicer ni trda droga,ampak je defenitivno omama. Pa še na antipsihotikih sem,pa še na kofeinu 24 ur na dan. brez tega sploh ne bi mogla funkcionirat. Moja edina želja je,res,da bo to vse v življenju kar mi bo prineslo da konzumiram. Drog,ta pravih sintetičnih in trdih se bojim na smrt. In se izogibam folka ki jih uživa-niso del moje družbe.
https://www.youtube.com/watch?v=I7j3KX-N9wo
[/quote]
Veliko več zasvojencev ni nikakršnih umetnikov. So tudi borzni posredniki, managerji, direktorji.. kot berači.
Za slavne ljudi samo vemo, kaj so človeškega zagrešili.. za neznane pač nič.
Je pa res, da dobršen del ljudi meni, da če se zadeva, je “umetnik”.
Glede AMY.. pa ni za spregledati tudi dokaj dušo-uničevalne mašinerije zabavne industrije, pa tudi modne in ostale. Koliko mladih ljudi je ta industrija prežvečila in izpljunila.. ter v tem procesu popolnoma uničila?
https://www.youtube.com/watch?v=I7j3KX-N9wo
[/quote]
samo povem, da niso samo umetniki zadrogirani. Recimo v Londonu je velik managerjev vglavnem na kokainu (podobnost s SLO ni izključena). Dela do 23h, potem pa kokain in disko do 5h. Potem pa ob 9h v službo pa kokain, da zdrži. So pod velikim pritiskom, medtem ko umetnik ni pod nobenim pritiskom
Veliki umetniki so v bistvu vsi nesrečni in zelo labilni, zato pobeg v omamo.
Amy, Janis, Cobain, Whitney Huston…..
Potem imaš primerke tipa Morrison in Hendrix ki sta konzumirala vse živo, ne glede na vse. Zgolj zaradi zadovoljstva.
Tule je potrebno omeniti še Keith Richardsa, s to razliko de je človek zelo trpežen, ker njega mamilje niso pokopale. He he he
Forum je zaprt za komentiranje.