Dokazovanje – komu?
Bela jadra, 20.09.2021 ob 15:09
jojjoj, 20.09.2021 ob 14:50
no tako, 20.09.2021 ob 14:41
jojjoj, 20.09.2021 ob 14:03
no tako, 20.09.2021 ob 13:56
lepo napisano, 20.09.2021 ob 13:41
Samo za ne cepilce in anti cepilce, 20.09.2021 ob 13:38
Hodite za nalašč po gostilnah na kavo?
Da s tem dokazujete, da vladi nagajate? Ali zato, da plačate kazen. Ali zato, da zaradi vas plača kazen gostinec?
Vest imate? Do tujega premoženja? Privoščite gostincu globo zaradi vašega usranega dokazovanja, da ste proti ukrepom?
Gostinec ni kriv ta pogoje PCT. Spoštujte ga.
Pa lep dan vam želim.
Lepo napisano.
Pač bebci se gredo znašat nad ljudi, ki so pri vsem tem najmanj krivi. Delajo za minimalca, zdaj pa imajo na grbi še anticepilce in antitesterje.
Ti so v resnici proti vladi, znašajo pa se nad nič krivimi gostinci, prodajalci, …
bodimo natančni: vsi zaposleni res niso krivi, ker si niso tega izmislili – a vendar, če od človeka zahtevajo vpogled v os. podatke pač so krivi – ker vedo,da NISO URADNA OSEBA, KI IMA ZAKONSKO PODELJENA POOBLASTILA,DA BI SMELI TO ZAHTEVATI.
Zatorej – ti smeš napisati,da pri tebi velja pct, smeš človeka vprašati, če to izpolnjuje – tako si to preveril – nimaš pa nobenih pooblastil vpogledovati v te njegove podatke – nimaš po nobenem zakonu… in če to zahtevaš si v prekršku – dovoliš si nekaj, do česar nimaš zakonskega dovoljenja… in ne noben odlok ti tega ni naložil – teh pravic, in noben šef ti jih ne more podeliti…
vsak ki zahteva vpogled v oseb podatke in legitimiranje osebe – je dolžan se najprej sam LEGITIMIRATI KOT URADNA OSEBA,. S POOBLASTILI,DA TO SME POČETI…
si se legitimiral kdo in kaj si z imenom in priimkom, kakšna uradna oseba in po katerem zakonu imaš torej pracvico zahtevati vpogled v vse te os. podatke? Si mislim,da nisi…
torej je jeza gostov na mestu.
Potem pa pridemo do dogajanj, ko smo jih lahko videli v enem izmed včerajšnjih videov tukaj gor – ko se zaposlena na petrolu dere, da njo lahko legitimira samo inpšektor, ona pa si domišlja,da lahko vsakega – nope dragica zaposlena – vse od nas lahko legitimira samo inšpektor, ti nimaš nobene zakonske pravice od kogarkoli zahtevati dokazovanje katerihkoli zdr. podatkov.
Se čudite da kdo nadere tako zaposleno – jaz ne.
Ljudi nas in naše osebne podatke pa ščiti zakon GDPR… in po tem se smemo sami odločati komu bomo kazali in dali v upravljanje naše zasebne podatke. In jaz imam vso pravico reči eni zaposleni na pumpi,da ji ne dovolim vpogleda v moje zdr. stanje, ker je to moja pravica se tako odločiti in ona nima nobenih zakonskih pooblastil tega od mene zahtevati.
čudno,da se ne zavedate,da delate prekršek s tem, ko od ljudi zahtevate vpoglede v njihove zdr. podatke.
Bulšit!
jojjoj, 20.09.2021 ob 14:02
Še anti JJ informacijska pooblaščenka piše tole:
https://www.ip-rs.si/novice/smernice-o-preverjanju-pct-pogojev
Malo se le izobrazite, no! Ja, lahko oz. MORAJO zahtevati potrdilo PCT, lahko tudi preverjajo z aplikacijo in zahtevajo vpogled v osebni dokument, da preverijo, ali ste res ista oseba kot na potrdilu! Če ne, pa se pametnjakoviči najdete, ki nimate tega, boste vi in lokal plačali kazen.
Ne nasedajte nekim kvazi stručkotom, ker vam ti ne bodo plačali kazni.
a dej nehi – zakaj pa je potem ta ista pooblaščenka dala na Ustavno sodišče preverjanje te zahteve – ker NI V SKLADU Z ZAKONSKIMI POOBLASTILI…
in na linku, kjer ga daješ – sama piše,da stoji na stališču,da mora to urejati zakonska podlaga… do takrat pač daje smernice – in ker pač dokler us ne presodi odlok velja, piše,da smejo to vpogledati…
samo hej – kako pa ti veš da si nek študentek tvojega potrdila in os.podatkov ne bo zabeležil, da te ne bo pogooglal – sme ne, samo ko bo to naredil, nihče ne bo imel njegovih os. podatkov kdo je in ko boš imelo recimo vlomilca doma bo prepozno… ti bo janša ali hojs odgovarjalo…
ne širi laži da nimam prav – še kako imam in tudi info pooblaščenka to trdi kar pišem jaz,da za preverjanje in vpogledovanje v te podatke mora biti zakonska podlaga IN NE ODLOK, zato je to vse odstopila v presojo US
Dokler US ne odloči drugače, odlok VELJA! To jasno piše, pa se sprenevedaj kolikor hočeš!
Tudi kazen bo kdo zato, ker verjame tvojim umotvorom, plačal oz. bo sledila izvršba.
Koliko bo kdo koga googlal – če objavljaš gor privatne zadeve, potem je to tvoj problem, jaz jih ne. Kopirati pa ne sme potrdila, tudi nima pravice zbirati podatkov, ampak jih ima pravico le pogledati – skupaj z javno veljavno listino, s katero potrjuješ svojo istovetnost.
Skači v luft, pa do odločitve US velja to.
Ti nimaš prav.
Zaposlena brez pooblastila delodajalca, ne sme niti spraševati stranke za PCT, ker v primeru tožbe Stranke, osebno odskodninsko odgovarja, da si je to dovolila brez zakonske podlage in pooblastil nadrejenega.
Nadrejeni ne pišejo pooblastil za zaposlene, niti ni dodatnega aneksa k pogodbi z dodatnimi zadolžitvi in nalogami zaposlenega. Delodajalci se tega na veliko izogibajo. Zato je tak zaposleni v prekršku, oziroma tarča stranke, če jo toži.
Delodajalec si bo obrisal roke, nastradal bo zaposleni.
Zato velike firme najamejo varnostnike s pooblastili ali študente.
Bravo, PRav imaš.
Pravkar
Sidikat delavcev gostinstva in turizma zahteva preklic pogojev PCT, za nekatre storitve.
Poročila Radio SLo 1
Se da tudi drugače zmenit, 20.09.2021 ob 15:02
Jaz nimam PCT pogoja, a tudi če bi ga imela, bi s svojim obnašanjem skrbela, kot skrbim sedaj, da imajo gostinci, trgovke in ostali ubogi nič krivi zaposleni, ki morajo preverjati PCT, ČIM MANJ DELA. Torej, NE hodim več v gostilne in lokale odkar se je začela ta norija, niti v knjižnioco več ne grem, si raje knjige kupujem, ne grme niti k frizerki, ker je ne potrebujem, sem si vmes omislila daljšo frizuro in je čop tudi čisto ok, itd. Jebe se meni za pct in jebe se mi tudi za preživetje teh gostincev, frizer in ostalega ološa, ki več ne ve, da smo MI, stranke, KRALJI, mi jih preživljamo, od nas dobivajo plače in ne od neke abstraktne vlade.
No ja, strank, ki zase smatrajo, da so kralji, kraljice. takih si nihče ne želi.
Poznamo take in taki je res super, da ostanete doma.
Grenivka422, 20.09.2021 ob 14:55
Grenivka422, 20.09.2021 ob 14:54
Manyya, 20.09.2021 ob 14:46
-
Uboge kelnarce. Vsak dan imajo posla z norimi anticepilci, ki se jim ne da dopovedat , da ne smejo v lokal. Veckrat so zaradi agresivnezev v hudih stiskah in nevarnosti. Ce pride inspekcija, res upam, da kaznuje le doticnega anticepilca !
Ko bo brez službe bo bolj boga.
Za Manyo
Ja, res bo boga. Ker bo imela podpore malce manj kot ima sedaj plače. Pa ne bo nič delala. Predvsem pa ne bo na vratu imela zblojenih pacientov, ki hodijo zmerjat kelnarce.
Res, tako službo je pa kriza, ko jo izgubiš. A ni čudno, da je tako težko dobiti kelnarce? Vsak, ki ima kako boljšo možnost, se temu delu ogne. In verjamem, da se za tako službo res ne jokaš.
Sploh zdaj, ko jih zmešani anticepilci napadajo.
Sedaj, ko bi gostinci lahko delali in bi imeli polne terase in nadomestili izgubo, sedaj jih dr.kajo z preverjanjem PCT. Na terasah imajo tri cepljene goste, ki vohunijo ali natakar pregleduje PCT. Ob takih strankah ni zaslužka. pa saj to smo vedeli, Žal mi je njih.
Dosledno so spoštovali ukrepe, razdalje miz, maskem, razkuzevanje za vsakim gostom. Sramota in sedaj lahko zaprejo, ker ni gostov, oziroma s temi parimi ne morejo preziveti.
Pa kaj lapate o nekih pooblastilih? Natakar lahko zahteva vpogled v osebno izkaznico, da se prepriča, da je nekdo polnoleten! Pa nima nobenega pooblastila, razen obveznost iz zakona in pogodbe o zaposlitvi.
Hobi antivaxxxarski pravniki pišejo totalne neumnosti.
Tudi odlok je dovoljšnja pravna podlaga, da zaposleni od stranke zahteva vpogled v potrdilo in v osebni dokument. Brez vsakršnega pooblastila. Ravno tako zaposleni nobeni stranki niso dolžni kazati svojih potrdil! To niso uradne osebe z pooblastili (policaji, redarji npr.), zato si vtaknite svojo primitivnost nekam, kamor sonce ne posije.
Če nočeš pokazat, ne hodi tja!
Moj Dan D, 20.09.2021 ob 18:58
Bravo, PRav imaš.
Pravkar
Sidikat delavcev gostinstva in turizma zahteva preklic pogojev PCT, za nekatre storitve.
Poročila Radio SLo 1
Poročila Radio SLo 1
Brcni se v rit.
Titikaka, 20.09.2021 ob 19:20
Pa kaj lapate o nekih pooblastilih? Natakar lahko zahteva vpogled v osebno izkaznico, da se prepriča, da je nekdo polnoleten! Pa nima nobenega pooblastila, razen obveznost iz zakona in pogodbe o zaposlitvi.
Hobi antivaxxxarski pravniki pišejo totalne neumnosti.
Tudi odlok je dovoljšnja pravna podlaga, da zaposleni od stranke zahteva vpogled v potrdilo in v osebni dokument. Brez vsakršnega pooblastila. Ravno tako zaposleni nobeni stranki niso dolžni kazati svojih potrdil! To niso uradne osebe z pooblastili (policaji, redarji npr.), zato si vtaknite svojo primitivnost nekam, kamor sonce ne posije.
Če nočeš pokazat, ne hodi tja!
Debilno fašistično niti tega loči, da odlok ni zakon.
imap, 20.09.2021 ob 14:58
vse po reglcih, 20.09.2021 ob 14:53
Nikomur ne želim nagajat ali ga spravit v težave. Me pa požene na obrate odnos kakega varnostnika, ki hoče prepotentno in na vsako silo preveriti podatke. Takrat sem dosleden: njegovo ime, pooblastila, njegov dokaz, da izpolnjuje pogoje, in si vse mirno zapišem. Nikoli ne veš, kdaj bo prišlo prav.
Vendar, kava, pijača, nakup oblek ali tehnične robe – to je vse fakultativno in se da brez. Svinjarija pa je, da je pogoj pct neustaven, nezakonit (itak bo padel), vseeno pa so ga predpisali tudi za dejavnosti, ki jih občani MORAMO opraviti – na primer obisk zdravnika, tehnični pregled, registracija avta, pošiljanje priporočene pošte, podaljšanje osebne izkaznice – vse to bi MORALO ostati na voljo vsem državljanom brez razlik in diskriminacije.
Vse to ti je še vedno na voljo, samo izpolniti moraš (ti oz. čisto vsak) enega izmed pogojev PCT. Ker mora pogoj izpolniti čisto vsak, tukaj ni nobene diskriminacije.
Pa ne bo držalo veš. Dejstvo je, da testiranje ni brezplačno, medtem ko cepljenje je. Uredba EU 953/2021 izrecno določa, da osebe, ki se ne odločijo za cepljenje, ne smejo biti kakorkoli diskriminirane. Torej tudi ne s plačilom testiranja.
vse po reglcih, 20.09.2021 ob 19:52
Pa ne bo držalo veš. Dejstvo je, da testiranje ni brezplačno, medtem ko cepljenje je. Uredba EU 953/2021 izrecno določa, da osebe, ki se ne odločijo za cepljenje, ne smejo biti kakorkoli diskriminirane. Torej tudi ne s plačilom testiranja.
tako je!
V fris se vam smejejo. Vlada in priskledniki.
Upajmo, da jih čim več precepijo, preden se oglasi Ustavno sodišče. https://t.co/tx33HsbW02
— Žiga Turk (@ZigaTurk) September 17, 2021
Neprijavljena, 20.09.2021 ob 19:36
Ah joj. Odlok se sklicuje na neustavni člen zakona o nalezljivih boleznih, zato ne more veljat. Oni naj kar kasirajo, potem bodo pa zopet vračali z zamudnimi obrestmi vred. Hkrati pa bi morale ob razveljavitvi odloka vse pravne osebe zahtevati odškodnine.
Kaj pa bo s tistimi, ko bodo zaradi odklonitve izpolnjevanja pct zdaj klicani pred disciplinsko komisijo in mogoče ostali brez službe ?
Delodajalci se samo sklicujejo na odlok in njih ne zanima nič drugega in noben zakon o varovanju podatkov. Oni so po odloku le dolžni izpolniti ta pogoj in zato je marsikdo ostal pred vrati podjetja, ker ni izkazal pct pogoja.
vse po reglcih, 20.09.2021 ob 20:26
V fris se vam smejejo. Vlada in priskledniki.
Upajmo, da jih čim več precepijo, preden se oglasi Ustavno sodišče. https://t.co/tx33HsbW02
— Žiga Turk (@ZigaTurk) September 17, 2021
Verjamem, da se smejejo. Saj to ni nič novega, da se smejejo, ker je narod glup in totalno hlapčevski.
Moj Dan D, 20.09.2021 ob 19:26
Poročila Radio SLo 1
Brcni se v rit.
Da se nisi pomotoma brcnil v glavo?
Sindikat bi bil prvi, ki bi se skliceval na ta vaša pooblastila, pa se ne, ker je to zraslo v zeljnih glavah robifašistekov?.
Sindikat zahteva samo ukinitev pogoja PCT za terase in vrtove in ne za ukinitev preverjanja.
Anonimno 7161, 20.09.2021 ob 21:51
Da se nisi pomotoma brcnil v glavo?
Sindikat bi bil prvi, ki bi se skliceval na ta vaša pooblastila, pa se ne, ker je to zraslo v zeljnih glavah robifašistekov?.
Sindikat zahteva samo ukinitev pogoja PCT za terase in vrtove in ne za ukinitev preverjanja.
Kr brcni se v lape.
Za terase in vrtove, ja saj to je popolnoma jasno, kiro teslo pa v času covida še sedi notri?
SAMO VI pijančki.
Robi567, 20.09.2021 ob 20:29
Kaj pa bo s tistimi, ko bodo zaradi odklonitve izpolnjevanja pct zdaj klicani pred disciplinsko komisijo in mogoče ostali brez službe ?
Delodajalci se samo sklicujejo na odlok in njih ne zanima nič drugega in noben zakon o varovanju podatkov. Oni so po odloku le dolžni izpolniti ta pogoj in zato je marsikdo ostal pred vrati podjetja, ker ni izkazal pct pogoja.
odskodninske tozbe bodo padale
Notka, 20.09.2021 ob 22:08
Anticepilci zgleda prav rinete tja, kjer ni za vas. Zdaj ko je hladno, boste pa še bolj.
Ne vem za anticepilce, ne pustim se ponizevati kot ti, cepljen si in nadziran si. Sramota. Pustiš, da te nadzira en studentek.
Za en kafe se pustiš nadzorovat hahaha.
Pa cepivo le ni zastonj.
Ta kafe te drago stane?
Ena sponta, deset kav. ?
Kresnička632, 20.09.2021 ob 22:12
Ne vem za anticepilce, ne pustim se ponizevati kot ti, cepljen si in nadziran si. Sramota. Pustiš, da te nadzira en studentek.
Za en kafe se pustiš nadzorovat hahaha.
Pa cepivo le ni zastonj.
Ta kafe te drago stane?
Ena sponta, deset kav. ?
Ne hodim na kavo. Nimam težav z samozavestjo. Tudi paranoja me ne daje. Poleg tega pa ne objavljam svojih podatkov na FB, Instagramu, tiktoku….
Znam pa tudi razumljivo pisati. Lape in sponta? Vau, a to je novorek lolekov, ki jih ogroža že en študentek? Pa kelnarca? ???
po zacetnem navdusenju je prisla streznitev…..zato so gostinci ze obrnili plosco ….bedakom in idiotom z gzs in obrtne zbornice se bo.lizarjenje z vlado vrno v obliki herpesa…..promet pada,crni trg zivi…se bo lepo videlu v odvedenem ddv po 15.9….in prav je tako..neumna vlada..neumni ukrepi in teleta ki to pct svinjarijo podpirajo….vse brez zakonske podage…v reali pa itak nihce nic ne preverja
Notka, 20.09.2021 ob 22:21
Ne hodim na kavo. Nimam težav z samozavestjo. Tudi paranoja me ne daje. Poleg tega pa ne objavljam svojih podatkov na FB, Instagramu, tiktoku….
Znam pa tudi razumljivo pisati. Lape in sponta? Vau, a to je novorek lolekov, ki jih ogroža že en študentek? Pa kelnarca? ???
Seveda ne, ti brezmadežna cepljena drolja?
Forum je zaprt za komentiranje.