Dokazilo za olajšavo pri dohodnini
Pozdravljeni,
Moj otrok, ki je starejši od 26 let, je bil zaradi zdravstvenih težav v letu 2006 brezposelen in je na podlagi zdravstvenega potrdila prejemal socialno pomoč iz Centra za socialno delo. V dohodninsko napoved za leto 2006 sem ga vpisala za olajšavo pod sorodstveno razmerje pod B (za delo nezmožen otrok v skladu s predpisi o družbenem varstvu duševno in telesno prizadetih oseb) in priložila odločbo CSD za socilno pomoč, kjer je razvidno, da jo je prejemal zaradi zdravstvenih težav. Na DURS-u pravijo, da takšna odločba ni ustrezno dokazilo za uveljavljanje olajšave, zato prosim, če mi kdo lahko napiše, kakšno potrdilo oz. dokument bi morala priložiti.
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
mama
Zakon o dohodnini: Za vzdrževanega družinskega člana se šteje tudi za delo nezmožen otrok v skladu s predpisi o družbenem varstvu duševno in telesno prizadetih oseb, ne glede na starost.
Zakon o družbenem varstvu duševno in telesno prizadetih oseb /ZDVDTP/
(Ur.l. SRS, št. 41/1983, RS, št. 114/2006-ZUTPG): Za to osebo se dobi odločba o pravici do nadomestila za tujo nego in pomoč in na podlagi te odločbe se uveljavlja ta posebna olajšava pri dohodnini.
Forum je zaprt za komentiranje.