Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev dohodnina – prispel “že” odprt izračun

dohodnina – prispel “že” odprt izračun

Šok. Še kdo s podobno izkušnjo?

Več nas je bilo – vsj tu na forumu, ki smo težko pričakovali odposlane izračune dohodnine z dne 09.05.08. Glej ga zlomka, končno danes popoldne prispe tudi moja (po že izpraznjenem nabiralniku jutranje, vsakodnevne pošte). V nabiralniku (večstanovanjska stavba – blok) me je pričakal popolnoma odprt informativni izračun dohodnine.
Domnevam, da ga je vrli poštar zjutraj “zabrisal” v napačen nabiralnik, potem ga je pa še “nepismena” oseba odprla, malo pokapljala z nedetektirano tekočino, si ob kavici in kozarcu rujnega v miru ogledala podatke in ga vrnila “srečni” lastnici v pravi nabiralnik.

Bi kdo izmed vas ukrepal, vprašal koga po zdravju in v kakšnem vrstnem redu? Hvala za vsa vaša razmišljanja, domiselne – predvsem pa resne odgovore, lp diver

Tudi jaz sem bila že nenamerno nepismena. In naj bi se opravičila pravemu lastniku pošte, ker se je poštar zmotil?!

da

ker vsak normalen človek prebere in dojame naslov na kuverti, preden jo raztrančira

Čist možno, da je bilo namenoma, samo jaz sem enkrat odprla koverto za sosedo in šele potem ko sem prebrala vsebino, dojela da sploh ni zame.

da

ker vsak normalen človek prebere in dojame naslov na kuverti, preden jo raztrančira[/quote]

Jaz pošti v mojem nabiralniku ne pregledam naslova. V kolikor imaš zaklenjen nabiralnik se pritoži na pošto, če misliš.

Popolnoma te razumem. Kje pa je zagotovitev “moje” – naslednjič pa mogoče tvoje davčne tajnosti? To naj bi bilo izhodišče…..

Lp, diver

Jaz te sicer razumem, se mi je pa tudi že zgodilo, da sem odprla tujo pošto, ker nisem gledala naslovnika. Zdi se mi neodgovorno od države, da nam davčno tajnost pošiljajo z navadno pošto in ne priporočeno.

Verjamem, da poštar ni namenoma zgrešil nabiralnika in čisto možno je, da je sosed tvojo pošto odprl nenamerno. Vsekakor pa bi bilo prav in na mestu, da bi se opravičil. Jaz vem, da bi se, pa čeprav bi mi bilo najbrž hudo nerodno.
To, zakaj DURS odločbe pošilja z navadno pošto, mi pa itak ni jasno. Razumem, da bi imeli poštarji 3x več dela, če bi pošiljali priporočeno, ampak bi bilo morda smiselno razmisliti o kakšni alternativi.

Kaj storiti v tvojem primeru? Kaj dosti ne moreš. Da bi se pritožil na pošto, ne vem, če bo kaj efekta. Morda bi na oglasno desko v bloku nalepil listek v smislu, da prosiš soseda, ki šnjofa po tvoji pošti, če še on tebi pokaže svojo dohodnino ali kaj podobnega.

Hvala, Kukulele

Vendar se je našel nekdo do sedaj, ki razmišlja in ni egoist, se pravi, da se je vsaj malo potrudil prenesti ta-moj scenarij v svoje življenje. Sem že razmišljala, da bi “napopala pildek”, da si vsi dotični lahko mojo plačilno kuverto ogledajo že med letom s prijaznim pritiskom na zvonec mojega stanovanja in še lepšim nasmeškom.

Me pa malo preseneča, da so ljudje do tega problema indiferentni, pogledati “objavo” na forumu da, odgovor ne. Mnenje pa so si ustvarili, le tega sem želela deliti z vami. Podobnih stvari, problemov in reševanj nastalih situacij je na različnih področjih v Sloveniji veliko. Vidim pa, da smo si (z menoj vred) več ali manj enaki. Vse preberemo, za vse si ustvarimo svoje mnenje, pri prebiranju različnih novic se samo “naslajamo”, ko pa je potrebno koga podpreti, pa se skrijemo v “zemljanke” in opazujemo kaj se bo zgodilo. Zato pa pravijo bolj modri od mene, kakršen narod takšna vlada, če se dopušča – dajmo jih še malo stisniti.

Lp, diver

diver ne biti užaljena če nekaterim tak način pošiljanja ni problematičen. Meni je čisto ok, da mi ni bilo treba na pošto. Če sosedo zanima koliko zaslužim ji to lahko mirno povem. Ni pa to nobena tajnost. Ko bereš koliko zaslužijo bogatejši te tudi moti ali tam ni tajnosti, ker gre za druge?

Sicer pa ni res, da na pošti ne dosežeš nič. Če je poštar zgrešil (imaš nabiralnik na ključavnico) ti pripada najmanj opravičilo in navadno tudi denarna odškodnina. Seveda bo poštar za to odgovarjal.

..je nezakonito. Tako,da jaz bi ziher klicala na pošto, da vsaj malo okrcajo poštarja, na oglasno desko v bloku pa bi napisala, da se glede na to, da se je poštar zmotil in vrgel pošto v napačen nabiralnik, od svojih sosedov pričakovala vsaj to, da ti pošto vrnejo neodprto.

Ne vem zakaj soseda obsojate, sej nobeden ne ve, če je pošta pristala v napačnem nabiralniku.
Mi živimo v hiši in okoli 13 ure je prispela že vsa normalna pošta, ki sem jo pobral. Okol 17 ure, pa vidim še eno pošto notri in sicer od dohodnine še lepo zapakirano in neodprto.

Skratka v vašem primeru se je treba obrnit in pritožit na pošto in DURS!

Samo toliko, ker bistva tako ne razumeš, pa se bom izjemoma spustila na tvoj nivo.
Koliko je “vreden” moj sosed na trgu lahko seštejem 1+1. Pogledam njegov parking, prištejem vrednost meni znanih njegovih nepremičnin, urejenost njegove žene, otrok, napnem ušesa pri frizerki in prištejem še jahte in vikende, število čevljev gospe Markos, poškilim v njegovo stanovanje, ko vrata odpre naključnemu akviziterju, koliko originalnih Picasojev ima obešenih na stenah…..
Prav nihče, nihče, razen zakonsko dopustnih izjem, ki si jih lahko poiščeš, pa nima pravice priti do podatkov o njegovi letni odmeri dohodnine. Tudi za vse “druge”, ki jih navajaš so nam znani podatki samo na katerem mestu na lestvici po “teži” se nahajajo in s kakšnim premoženjem razpolagajo. In le redko smo “obveščeni” koliko premalo davka so prijavili – pa še to ne koliko namesto x?

Lp, diver

Na moj nivo? Najprej se nauči normalno pogovarjat potem pa dalje. Svašta no.

Samo toliko, ker bistva tako ne razumeš, pa se bom izjemoma spustila na tvoj nivo.
Koliko je “vreden” moj sosed na trgu lahko seštejem 1+1. Pogledam njegov parking, prištejem vrednost meni znanih njegovih nepremičnin, urejenost njegove žene, otrok, napnem ušesa pri frizerki in prištejem še jahte in vikende, število čevljev gospe Markos, poškilim v njegovo stanovanje, ko vrata odpre naključnemu akviziterju, koliko originalnih Picasojev ima obešenih na stenah…..
Prav nihče, nihče, razen zakonsko dopustnih izjem, ki si jih lahko poiščeš, pa nima pravice priti do podatkov o njegovi letni odmeri dohodnine. Tudi za vse “druge”, ki jih navajaš so nam znani podatki samo na katerem mestu na lestvici po “teži” se nahajajo in s kakšnim premoženjem razpolagajo. In le redko smo “obveščeni” koliko premalo davka so prijavili – pa še to ne koliko namesto x?

Lp, diver[/quote]

kaj je pa s tabo?? Njenje ti je čisto lepo napisala, prijazno in malce tolažilno.

Predvsem se ti nauči lepo z ljudmi pogovarjat!

Očitno si ena tistih tečnih bab, ki hoče dramo iz vsake malenkosti – zdaj se razburjaš celo, ker se ni usul plaz odgovorov na tvoj svetovni problem, napadeš pa eno osebo tu, ki ti je hotela dati malo spodbude – aja, pardon, saj res, ne vidi stvari tako kot ti, torej jo moraš spljuvat in se “spustiti na njen nivo”.

Me sploh ne čudi, da se ti sosed ni opravičil – taki popadljivki se jaz tudi ne bi.

Pa na oglasno desko boš dajala neke listke…daj ženska, get a life! Moraš biti zoprna ko driska.

Ego do nebes, ti si najbolj pomembna, vsi morajo zdaj v luft skočit, ker je tebi nekdo davčno napoved odprl.

Pa ne teži s temi “zakonskimi opredelitvami”, ker se smešiš – te stvari so jasne vsakomur, da so dohodki in vse v zvezi s tem, tajni.

Lubica, pošta dela še kaj večje napake – jaz imam zaradi tega že spor na sodišču, ker gre za mnogo bolj resne zadeve kot to, da je nekdo videl ene podatke. Poštarji sodne pošiljke vročajo ko na tržnici – kar je grozno.

Samo se pa ne bom špilala neke matrone in vsem po spisku težila zaradi tega – kaj želiš, sprožit revolucijo? Nisi tako pomembna, zato malo ego spusti. So še mnogo bolj pereči problemi v tej državi kot je pa davčna tajnost in to, da je tebi en odločbo prebral, pa se na žalost ne rešujejo in verjemi, da ljudje poskušamo to res rešit na pristojnih organih ne pa na nekem forumu.

Da si pa užaljena, ker na tvoj “šok” folk ni reagiral, kot bi ti želela, je pa milo rečeno infantilno. Očitno res hlepiš po pozornosti. Potem greš pa še bevskat na osebo, ki je bila prijazna s tabo.

Res, kot sem rekla, ena zoprna tečna, zategnjena oseba, ki misli, da vse najbolje ve in ima vedno prav.

je pač tak, ta smatraš, da je pošta namenjena tebi, če je v tvojem nabiralniku in ponavadi posebej naslova ne preverjaš.

mi smo že v firmi odpirali bančne izpiske našega soseda, preden, da smo ugotovili napako.

treba bi bilo vložit pritožbo na DURS, da se taki podatki pošiljajo priporočeno in da ne šparajo pri varstvu osebnih podatkov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close