Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev dohodnina – pomoč prosim

dohodnina – pomoč prosim

Sem študentka in nisem še prejela dohodninske odločbe. Imam pa 2.300 dohodka dijakov in študentov (1211) ter Preostali dohodki iz drugega pogodbenega raz. (1230) 360 evrov. Na te dohodke (1230) je bila plačana akontacija. Vse skupaj ne presega 2800 evrov. Ali moram vložiti napoved oz. ali se mi vrne ta akontacija na preostale dohodke? Sem pa vzdrževani član pri starših.

Kljub temu da tvoji dohodki ne presegajo meje za nujnost oddaje napovedi, pa bi jo jaz vseeno oddala, če ti je bila med letom odmerjena akontacija dohodnine. Če si vzdrževani član, se ti ne prizna splošna olajšava, če pa imaš status dijaka in nisi še dosegla starosti 26 let (pod določenimi pogoji tudi tistim 26 let in več), se ti prizna posebna olajšava v višini 2800 EUR. Torej v vsakem primeru dobiš povrnjeno že plačano dohodnino med letom.

Rok za oddajo do konca maja.

Rok za oddajo dohodninske napovedi je napisan narobe. Napoved vložite le v primeru, če do 31. maja 2008 ne boste prejeli informativni izračun. Napoved za dohodnino za leto 2007 je potrebno dostaviti davčnemu organu najkasneje do 30. junija 2008.
Tudi jaz imam manj kot 2800 evrov dohodka, pa bom dala vlogo, ker bom dobila vrnjeno akontacijo. Lahko si naredite testni izračun na spletni strani DURSA, pa bo vse jasno.
Lp

Ali kdo ve, zakaj ne dela testni izračun?
LP

Testni izračun pri meni dela normalno.
Lp

Ja, sem se res zmotila glede datuma, sem na pamet napisala:

(4) Če davčnemu zavezancu rezidentu informativni izračun dohodnine ni bil vročen do 31. maja tekočega leta za preteklo leto, mora sam vložiti napoved za odmero dohodnine, in sicer najpozneje do 30. junija za preteklo leto.

Hvala za popravek.

kaj pa če imaš samo prihodke: otroški dodatek in starševski .a potem jaz dobim kaj??

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close