Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Dohodnina 2007 – informacije

Dohodnina 2007 – informacije

Uspel sem nekako izvedeti, da se v letu 2007 ne bodo upoštevali nakupi knjig za davčno olajšavo. OK, grem lepo preverit v uradni list in res nič ne najdem.
In ker vem, da so se v letu 2006 upoštevali nakupi knjig za davčno olajšavo, preverim v uradnem listu za dohodnino 2006 in tudi nič ne najdem?!
Kje dobiti tovrstne informacije, kaj se bo resnično upoštevalo za davčno olajšavo za tekoče leto?

zdoh-2

še prezgodaj…
bo kasneje objavljeno – septe 07 dalje

nič ni prezgodaj…septembra ne morejo objavljati za nazaj…hvala lepa za takega angela

Ja seveda se ne more… Isto kot se ne more avgusta dodatno podati kam bi dal svojih nekaj % olajšave za dobrodelno društvo in isto kot ne bodo celo leto dajali popravkov in dodatnih društev na seznam upravičenih. In isto kot nikoli še niso dali poravkov na kak zakon sredi leta.
Vsekakor ni možno res ne

-> eno je podarjanje dohodnine društvom, kar se direktno ne tiče posameznika in njegove dohodnine, drugo pa so olajšave, mar ne?
-> kateri popravek je veljal za nazaj?

mogoče je kaj takega možno v nebesih, na zemlji pa…

-> podarjanje dohodnine oz.seznam upravičencevj e dogodek, ki se bo zgodil ob prijavi dohodnine 2007 – torej v letu 2008, medtem ko se olajšave dogajajo že v 2007 – primerjati marmelado in eurocrem res ne gre, mar ne?
-> kateri popravki veljajo za nazaj?

mogoče gre tako v nebesih, na zemlji pač ne…

-> podarjanje dohodnine oz.seznam upravičencev je dogodek, ki se bo zgodil ob prijavi dohodnine 2007 – torej v letu 2008, medtem ko se olajšave dogajajo že v 2007 – primerjati marmelado in eurocrem res ne gre, mar ne?
-> kateri popravki veljajo za nazaj?

mogoče gre tako v nebesih, na zemlji pač ne…

-> eno je seznam upravičencev za donacije, ki bo pomemben šele v trenutku obračuna dohodnine 2007 (to je v letu 2008), drugo pa so olajšave, ki bi jih bilo potrebno zbirati (ali pa ne) že zdaj, mar ne?
-> napiši mi en zakon, ki velja za nazaj?

…mogoče tako deluje v nebesih, medtem ko na zamlji….

-> eno je seznam upravičencev za donacije, ki bo pomemben šele v trenutku obračuna dohodnine 2007 (to je v letu 2008), drugo pa so olajšave, ki bi jih bilo potrebno zbirati (ali pa ne) že zdaj, mar ne?

-> seveda je donacija društvu in pa olajšava za posameznika povsem ista stvar, mar ne?
-> napiši en zakon, ki velja za nazaj?

…mogoče tako deluje v nebesih, na zemlji pa…

-> seveda je donacija društvu in pa olajšava za posameznika povsem ista stvar, mar ne?
-> napiši en zakon, ki velja za nazaj?

…mogoče tako deluje v nebesih, na zemlji pa…

Lepo da pomagaš če kdo hoče odgovor. Vidim, da se res usedeš pa vsem odgovoriš pa obrazložiš vse. In na forumu deliš z nami svoje znanje. Imaš tukaj skoraj zasebno brezplačno svetovalnico.
Prideš k meni v službo? Boš lahko delil mnenja še naprej…

In kaj bi delal pri tebi – delil napačna mnenja?
Takih je že dovolj, naj vsaj eden daje točne odgovore…

off:
@moderatorji : preverite zakaj so odgovori bili objavljeni šele nekaj dni po vnosu – iz tega razloga je prišlo do multipliciranja

TheAngel, sicer ne vem zakaj se usajaš, ker ima opla čisto prav. zakon o dohodnini je bil objavljen lani, mislim, da novembra in iz njega izhaja, da so vse olajšave za dohodnino, ki so veljale do sedaj in si jih dokazoval z računi odpravljene.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close