dohodnina 2005, pomoč prosim
Stvar je taka, da v bistvu še vedno nimam prave odločbe za dohodnino za leto 2005.
Odločbo sem dobila konec novembra 2006, ker pa je bila evidentno narobe izračunana, sem se nanjo takoj pritožila.
Referentka je bila zelo prijazna, se je z menoj strinjala, tako da mi ni bilo potrebno pritožbe niti opremini s kolki. Seveda mi je zagotovila, da bo pritožba čim hitreje rešena (baje nas je ene deset z istim problemom).
Pa je šel mesec okoli in čas, da plačam dohodnino. Uradnega odgovora z davčne pa še vedno ni. Vmes sem sicer s prijazno referentko še parkrat govorila. Pravi, da imam prav, ampak, da potrebujejo odgovor od odgovornih, da gre res za računalniško napako in, da mi bodo, takoj, ko bodo lahko, izdali drugo, pravilno, odločbo. Vmes so bili prazniki, pa dopusti, pa seminarji, pa …
Sedaj mi je zagotovila, da bom do konca tedna sigurno dobila odgovor. Sicer malce dvomim, ampak bodimo optimistični.
Zanima me naslednje. Po odločbi, ki jo imam sedaj moram doplačati 85.000 SIT. Rok plačila je bil 29.12.2006. Tako, da sedaj že tečejo zamudne obresti.
Po novi odločbi, naj bi dobila okoli 120.000 SIT nazaj.
A naj vseeno plačam, da se mi obresti ne bodo nabirale? Oziroma koliko časa naj še čakam na odgovor. Po zagotovilu referentke naj se obresti do 2.500 SIT ne bi pripisovale h glavnici, do takrat pa naj bi (po njenem) že sigurno dobila odgovor na pritožbo.
Če s pritožbo uspem, ali sem upravičena do kakršnih koli obresti in od katerega dne se te obresti računajo?
Forum je zaprt za komentiranje.