Dogovorjena poroka
Kako gledate na običaj Indije in nekaterih drugih držav, kjer imajo še vedno dogovorjene poroke. Meni se to z določenega zornega kota ne zdi tako zelo napačno. Namreč, tam imajo vsaj vsi možnost izkusiti partnersko in družinsko življenje, če se stvari poklopijo tudi ljubezensko življenje. V Sloveniji pa nam nekaterim življenje ne ponudi te možnosti in smo usojeni na večno samsko življenje. Sem prepričan da bi marsikateri večno samski bil odličen partner in oče/mama, če bi le dobil to možnost kot v Indiji.
Indija668, 26.01.2022 ob 17:19
Kako gledate na običaj Indije in nekaterih drugih držav, kjer imajo še vedno dogovorjene poroke. Meni se to z določenega zornega kota ne zdi tako zelo napačno. Namreč, tam imajo vsaj vsi možnost izkusiti partnersko in družinsko življenje, če se stvari poklopijo tudi ljubezensko življenje. V Sloveniji pa nam nekaterim življenje ne ponudi te možnosti in smo usojeni na večno samsko življenje. Sem prepričan da bi marsikateri večno samski bil odličen partner in oče/mama, če bi le dobil to možnost kot v Indiji.
Ti bi tudi dobil možnost PRI NAS če ne se ne bi cele dneve smilil sam sebi, visel na forumu in godernjal.
Jaz tudi mislim da ni tako slabo. Sem mnenja celo da je boljse… Pri dogovorjenem se ljubezen potem rodi… Tudi zaljubljenost… Npr pri teh “naprednih” zakonih jo je pa vedno manj…
Tako se je vcasih delalo
?srednji vek pa to?
Zdej je pa ravno obratno.
Razen pac tam kjer sistem ni naredil mongolov… Tam kjer ljudje drzijo do tradicije… Kjer vedo kaj se dogaja… Itd..
Somebody1107, 26.01.2022 ob 17:42
Ps…
Tako kot je zdaj… Sploh ne ves kaj jemljes… Sem ze zadnjic pisal… Pol ko te pa “popusti”… Pol pa vidis kaj mas…
Dze ti je pamet bila kad si se zenio, ne… Ušta si gledo…
Ti si itak za nazaj v srednji vek. Kar pejt, te ne bo noben pogrešal.
Kaj bluziš. Tudi tam nimajo vsi možnosti. Revne nihče noče, če nimajo za ženo preživljat in pa za doto. Pa invalide, ipd. Zraven tega se pa zgodi, da se zaljubiš v drugega, pa ne moreš nič. In nesreča je neizogibna.
Pri nas imaš vsaj enake izhodiščne možnosti, v Indiji pa ti je že v zibelki določena usoda, glede na kasto staršev.
Ja. Sem prej nekaj razmisljal ko sem pisal to. Spadam v neko drugo civilizacijo druzbo cas… Ne da se ne strinjam s Božjo odredbo. Samo vidis… Mislim da je večja kušnja zame da je tako kot je. Da sem tu.
Bog že ve kaj zakaj in kako.
Vidis… Ne sme ti bit tu ušeč. Ne smes se vezat. Na mostu se ne gradi hisa.
A ovako kad bi bio u ??? srednjem veku…
Ce ves kaj ti hocem povedat…
Vrednote iz takrat so meni bolj na kozo pisane… A ne ovo… Sta je ovo???
Nista… Pali DeLorean-a.
Ni tako, 26.01.2022 ob 19:48
Kaj bluziš. Tudi tam nimajo vsi možnosti. Revne nihče noče, če nimajo za ženo preživljat in pa za doto. Pa invalide, ipd. Zraven tega se pa zgodi, da se zaljubiš v drugega, pa ne moreš nič. In nesreča je neizogibna.
Pri nas imaš vsaj enake izhodiščne možnosti, v Indiji pa ti je že v zibelki določena usoda, glede na kasto staršev.
Ti bluzis.
Mislim da so se vec ali manj vsi poparckali. Gledam vcasih kak tak “domacinski” video na yt… Mislis da so bezale od sela takrat? Sej rece v tistem videu… Da so bili “zanati” obrt… Da robinja sa robom…
Itd itd…
Ne veste vi… Izopaceno. Mislim da stars oz neka starejsa oseba bolje ve s kom bi se poparckal. Kdo ti ustreza. Kdo je najprimernejsi zate. Malo bolje nadgleda kot ena mlada nezrela neizkusena oseba. Sej zato pa mate zakone take ker vse veste.
Pa se nekaj je. To ni sramotno da ti stars najde partnerja. Da ti dogovori zakon. Vidis da ste cisto kontra. Omejeni.
To ti moras jemat kot bonus. Kot olaksico.
Kaj je bolje??? Da ti on najde… Iz dobre druzine lepo… Al da ti gres na minsko polje… In
?
Pogines.
Glupi ste. Ja verjamem da se dogajajo poroke na silo. Snubi sin nekega vaskega zivinorejca ona jadna ma pa rada fanta ki dela kopita konjem… Starsi pa nocejo… Itak.
Lepo… Sine… Čeri… Eno ti tamo finog momka, cure… Lepo se usedeta… Pase pase… nepase-trazimo drugu/og..
Nepa vi. Ko pascad. Se psi in zivina se bolj dostojno parijo.
Pa ti resno misliš, da se starši v Indiji ukvarjajo s tem, s kom bi pasal njihov otrok? Njim se gre samo za to, da se hčerke znebijo, pa če jo prodajo 60-letniku,in da sina čimbolj bogato poročijo. Ti kar sanjaj o kompatibilnosti. Tam gre za ekonomsko zvezo. Kot je bila včasih tudi pri nas. V srednjem veku so imeli moški za ljubezen in intelektualne pogovore kurtizane, žene pa za ekonomski pakt, da se je večalo oz ohranjali rodbinsko premoženje. Jok, kolk ste eni naivni.
Zartrose izven profila, 26.01.2022 ob 20:57
zame je to zelo narobe. Vsiljevanja volje drugega ne toleriram. Naj se kar sami poročijo s tistim, ki bi ga meni hotli vsilit. Raje sama do smrti, ko da legam spat z tipom, ki ga nočem ob seb!!
V zahodnih kulturah so pojmi “Jaz”, “hoteti” in “ne hoteti” malce težje razumljivi in prdstavljivi, kot pri nas.
Lejte evice… Se vas je poslusalo?
No…
to se zgodi ce evica kolovodi…
Glej. Mislim da vecina zensk ne more vodit bolje od moskega. Pa se ta vecina. Je hadis. Ni bereketa. Tako je. Tako smo ustvarjeni. Mislim oz kar trdim da je zenska najmocnejsa ob moskemu. V pravem pomenu besede moskemu. Pise v bibliji da jo bodo drugi imeli za modro. In res je tako.
Npr… ve ste v svadzi nekoristne.
Ne da vas podcenjujem.
Glej… Ne morem ti vsega napisat. Jaz namecem smeti okoli hise. In me boli kkkk… Nobene zenske ne poznam ki bi zo naredila. Npr mojo mamo povozijo. Ni sanse da bi ona npr ze smeti nametala.
Spet… Ne morem ti vsega napisat. Ne vem mozno da je odvisno tudi od zenske… Jaz nekih stvari ne morem “pustit” pa spregledat pa oprostit…
Vidis… Jaz pravim. Zmeni se za termin in sploh ne iz. Poscij se na njih. Kaj mislijo. Ti si gazdarca. Oni naj tebi pridejo nasproti. Tebi nanoge nek dolaze a ne ti njima. Medtem ko??? cisto kontra.
Enkrat sem poslusal enega legionarja…
Je rekel ko jih drilajo…
Neznam ti zdej tocno povedat… Bom interpretiru…
Ce komandir pravi npr gremo po tej poti… A ti ves da nima prav. Pojdi oz pojdite za komandirjem ne se locevat!!! Ker ce boste skupaj…. Kljub temu da nima prav je moznost da prezivite vecja oz mate sanso da prezivite. Ce se boste locili… ?
Je mala sansa oz je ni.
Prostozidar212, 26.01.2022 ob 23:24
Če pozorno berete romantične zgodbe, najsi bo to srednjeveške, viteške, ali romantične, pa vse tja do novodobnih romantičnih filmov, boste kmalu opazili, da vse opisujejo dogajanje pred in do poroke. In s poroko se zgodba zaključi. Bi znali povedati, čemu je tako?
S poroko se začne suženjstvo oziroma dopolnitev že obstoječega novodobnega suženjstva (slabo plačane službe + visoki davki). Poročiš se z državo. Izhod oziroma prekinitev se za marsikoga konča slabše, kot če bi izstopil iz mafije.
Forum je zaprt za komentiranje.