Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev dodatno delo

dodatno delo

Pozdravljeni!

Zanima me, ali lahko delodajalec naloži delavcu dodatno delo (vključevanje v razne komisije), za enako plačo, ki je določena v pogodbi o zaposlitvi? Gre za dodatno delo, ki ni opredeljeno v pogodbi o zaposlitvi. Ali lahko dolavec zavrne to delo?
Zaželen tudi kakšen link, ki bi me pripeljal bližje k odgovoru.

Hvala vsem in lp, A.

žal je to nalaganje prepogosta praksa delodajalcev. garaj dalje za iste pare i šuti.

Postavi se zase takoj…jaz se ne znam

Če to dodatno delo ustreza tvojem znanju in zmožnostim in če ga zmoreš v svojem delovnem času, potem ne vidim ovire, zakaj ti ga ne bi.

V pogodbah o zaposlitvi ponavdi nobeno delo ni konkretno in zaključneo opredeljeno, npr. da tajnica:
– odpira pošto
– dviga telefone
– vpisuje fakture

in nič drugega. Ponavadi je dodano vsaj še kaj v smislu “in ostala dela po navodilu nadrejenega”.

Ja, je dodano, ampak tudi ta ostala dela morajo biti v nekem okviru, če ne, ti lahko naloži, kar hoče, na primer, da mu ga pof***š:) ali da skočiš skozi okno:) Neka meja obstaja, samo ne vem, kje je opredeljena.

Hvala za odgovor, vendar naj še povem, da gre za delo, ki mi je popolnoma tuje in ni iz moje stroke. Sicer šefica pravi, da mi bo pomagala in povedala kar bo vedela, ampak vseeno … Naj povem še, da delam v zdravstvu in bom potrebovala dodatni čas, da se naučim. Verjetno bo ta čas moj privatni, ker v službi mi ne bo zneslo.
Najbolj pa me moti to, da so zdravniki za sodelovanje v raznih komisijah povabljeni in so za to plačani, ostali pa samo dobimo navodila kaj moramo in še to neplačano.
Lp, A.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close