Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Dodatna izobraževanja, negotova služba

Dodatna izobraževanja, negotova služba

Smessko, razumem te, ti planiraš it v tujino. Torej pojdi. Verjemi pa mi, da tudi tam ne čakajo odrrtih rok takih profilov kot sem jaz.
Ko boš šel, boš sem napisal izkušnje. Velja?

Alexis, glede športa ali glasbe ne bo šlo, ker nič ne znam. Zdaj, če bi mi kazalo, da bom brez službe bi se odločila narediti recimo izpit za reševalca iz vode. To bi mi zneslo. Za razne športne vaditelje pa nisem. Tudi kak tečaj masaže bi opravila, če bi slabo kazalo. AMpak te stvari le, če bi kazalo na izgubo službe.

Ja, saj mi je jasno da v tujini ni vse perfektno samo mislim da pisal ne bom sem, bom sigurno preveč zaposlen tam:)) Malo heca:), res ne pričakujem sedaj ogromno od tujine, vseeno pa ne mislim tukaj čakati in biti v suženjski poziciji.

V glavnem za Alexis bi samo še napisal ko si nekaj omenjala delo v tujini, če hočeš si lahko narediš profil na tej strani http://www.toplanguagejobs.co.uk/bilingual-jobs

Jaz nameravam s frendom oditi na njihove sejme, pošiljajo ti na mail povabila in free tickets, job fairs so pa običajno v UK ali na Irskem. Tako da lahko počekiraš če te zanima.

Faks za elektrotehniko, strojništvo…. kaki inženir, to se išče. Al pa fakulteta za računalništvo, kaka višja za multimedije (IAM)… biologija, kemija…. tu so službe…..filofaks je res bolj tko tko…

hja, to jaz vem, ampak sem v začetnem postu napisala, da me to žal ne mika.

Jaz bom verjetno šla na dodiplomski faks, neko drugo smer. Recimo geodezijo. Če bi šlo, kar na drugo stopnjo. Verjetno pa bo kar nekaj diferencialnih izpitov.

Šele zdaj sem videla … Hvala za link, smessko.

teta,

v tujini ne rabjo “kekcov” z larifari faksom in 0 delovnih izkušenj. Če hočeš tam dobit in pomembnejše, obdržat delovno mesto, je treba dovolj samozavesti kot prvo in to od dneva 0,ko začneš razmišljat o tem, potem disciplina primerljiva s profesionalno vojsko, znanje jezika in kup referenc. Sam sem delal po celi evropi od finske navzdol do švice(pa nisem ravno polagal parketa), pa vem kako stvari stojijo.

Lahko greš kamorkoli pometat ceste, čistit stanovanja ali prat perilo. Ampak vam “izobraženim” v smereh, katere ne potrebuje nihče, seveda to ni po godu in bi šiht v tujini z lepo plačo, pa pol leta uvajanja, pa vse opa cupa, 2 meseca dopusta…pozabi. Tam te vzamejo če si nadpovprečen v svojem razredu, ostali pakirajo škatle v proizvodnji.

Ni rasistično, ampak zamisli si da si na šihtu, pa vzamejo 2 albanki, ki se lomita v slovenščini, direkt s faksa pr (35!!!!!!ALO!!!!smer narodne noše) khm zrelih letih, pa jih noben ne sme tikat pa isto plačo kot ti imata. Delate pa recimo v medicinski opremi. Bi ti blo ok?

Žalostno, ampak kar spahuje se mi, ko vidim kakšno uslugo je naš slovenistan naredil z družboslovnimi faksi narodu. Kup (NE)izobraženih bebotov v srednjih letih brez perspektive. Redno vojsko naj nazaj uvedejo pa bo pol manj problemov, če so že starši čisto propadli pri vzgoji, ti vsaj en pobrit debil disciplino vcepi pa izbije iz misli samopomilovanje.

v fabriko pojdite delat! mevže.

…”razmišljam v tujih jezikih, nemščina pa to”…komej čakajo nate.

Avtorica uvodnega teksta sprašuje, če delamo kaj na dodatnem izobraževanju ali samo jamramo? Jaz v glavnem slednje. Niti ne jamram toliko iz globin grenkobe lastne duše, kot bolj zaradi moralne podpore mojim frendom, izobražencem pri dobrih štiridesetih, ki so izgubili iluzije o neverjetnih kariernih vzponih v slovenski družbi znanja ter pometali puške v koruzo. Po eni strani me gledajo kot vizionarja, ki se je raje odločil za neugledno službo s solidnim dohodkom in priložnostna dela na črno, medtem ko so oni zapravljali čas za dudlanje za razne certifikate in priznanja, ki jim niso prinesla ničesar.

Danes so zanimivi časi, ko razni diplomiranci, podiplomiranci, naddiplomiranci, prediplomiranci, vedno bolj postajajo proletariat, ignoranti, ki na črno opravljamo obrtniške posle po bivališčih pripadnikov srednjega razreda, pa beležimo preboj v še kar perspektiven socialni status. Danes že vsak vodovodar s pomanjkljivim talentom odira naš čislani srednji razred z eksistenčnimi težavami, ki se ima za gonilo napredka družbe, kar je pravzaprav smešno, glede na to, da je slovenska družba znana kot zbirka neinovativnih domišljavcev, ki bi najraje samo od tujcev nekaj prepisovali, kopirali in posnemali. Sem bolj ali manj spadajo tudi moji diplomirani frendi in znanci. Kje je ta razvoj? No, tudi fizikalci k njemu ne prispevamo kaj prida, zato pa temeljito praznimo denarnice tistim, ki si domišljajo, da so avantgarda nečesa. Pač ljudje so se nalezli neke trapaste doktrine iz zahoda, po kateri naj bi vsak počel tisto, kar ga veseli, se zabaval in užival v svojem delu in se vpisujejo na razne fakse in dodatna izobraževanja, ki naj bi jih pospremila v te privlačne sanje življenja. No, dejstvo je, da je velika večina del in zaposlitev na svetu takšnih, ki skoraj nikomur niso v veselje, so pa nujna
za funkcioniranje družbe. Jaz svoje delo še vedno jemljem zelo starokopitno, kot nujno zlo, počnem tisto kar večina ne bi, ampak zato najdem tolažbo v finančnih sadovih… Moji ubogi diplomirani prijatelji nimajo več nobene tolažbe v svojih službah.

Ja, je res. Ampak avtorica je ženska. Moški lahko veliko zaslužijo z delom, ki je fizično težko in ga ženska težko opravlja. Edini tak poklic, ki bi bil potencialno donosen pri ženskah, se mi zdi frizerski pa še za tistega moraš veselje in talent vsaj ‘fejkat'(nisem čisto prepričana, če se to res da). Razen tega mi pade na pamet še privat varstvo otrok, za kar pa spet nisem niti prepričana, če to smeš uradno opravljati brez faksa. Ima kdo še kakšno idejo?

Jaz občasno delam kot lokalna turistična vodnica. Tu se da nekaj zaslužit. Zdaj bom naredila še izpit za turističnega vodnika za po Sloveniji in svetu.
Dodatno zaslužim še s potopisnimi predavanji pa objavo potopisnih člankov.
Samo to vse skupaj je kot dodatek. Ni pa to dovolj, če recimo ne bi imela službe.

Uf, kaki negativci se najdejo tu gor. Veliko lapanja, nobenega koristenga nasveta.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close